27 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου στην Εκπαίδευση

27 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου στην Εκπαίδευση
PHOTO GALLERY

Επιμέλεια: Παρασκευή Αθανασοπούλου, Συγγραφέας - Καθηγήτρια Τομέα Παιδαγωγικών 


Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου στην Εκπαίδευση, που έχει οριστεί η 27η Νοεμβρίου, οι σπουδάστριες του τρίτου εξαμήνου της ειδικότητας Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας, έκαναν διαδραστικό μάθημα στο Θέατρο «Επίκεντρο+». 

Αξιοποιώντας την θεατρική σκηνή, ενεργοποιήσαμε το σώμα και την φαντασία μας! Μέσα από ελεύθερους, σκηνικούς και κατευθυνόμενους αυτοσχεδιασμούς εκφραστήκαμε, συνεργαστήκαμε και ενδυναμώσαμε την ομάδα μας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της παντομίμας οι σπουδαστές εξέφρασαν αισθήματα και παρορμήσεις χωρίς την χρήση του λόγου. 

Επιπρόσθετα, για την αναπαραγωγή του θεατρικού παιχνιδιού χρησιμοποιήσαμε τα δύο κύρια κωμικά στοιχεία: της υπερβολής και της αντίθεσης. Ακόμα, μέσα από την χρησιμοποίηση κάποιων τεχνικών για το  γκροτέσκο το γελοίο κατόρθωσε να γίνει συνάμα ανησυχητικό.

«Αισθάνθηκα ανακούφιση. Ένιωσα γαλήνη. Το άγχος μου μετατράπηκε σε δημιουργία. Κατάφερα να μεταφέρω τις γνώσεις μου στη σκηνή. Ήθελα να χορέψω. Σταμάτησα να ντρέπομαι» ήταν μονάχα μερικές σκέψεις των σπουδαστριών μας με το πέρας του θεατρικού παιχνιδιού.

Κι αν μας ρωτήσετε εν τέλει τι είναι το θέατρο για εμάς, θα σας απαντήσουμε πως νιώθουμε χαρά όταν βρισκόμαστε στη σκηνή, απελευθερωνόμαστε και πειραματιζόμαστε με νέες τεχνικές, καλλιεργούμε τη φαντασία μας, τονώνεται η αυτοπεποίθησή μας, δημιουργούμε, συνεργαζόμαστε και επικοινωνούμε με διαφορετικούς τρόπους!