Food for Thought: Επειδή η μοναξιά είναι παρεξηγημένη, ανακαλύψτε 4+1 λόγους για να τη λατρέψετε

Ας είμαστε ειλικρινείς! Η λέξη «απομόνωση» δημιουργεί συναισθήματα στρες, καθώς ξυπνάει το… μικρόβιο της μοναξιάς. Όταν αναγκαζόμαστε ν’ αυτοπεριοριστούμε, πολλές φορές ξεχνάμε τη φυσική ανάγκη για λίγο χρόνο με τον εαυτό μας ,που σίγουρα κάποια στιγμή θα έχουμε αναζητήσει! Τα μόνα συναισθήματα που υπάρχουν στο μυαλό μας την τρέχουσα περίοδο, είναι ο φόβος του αναγκαστικού εγκλεισμού και οι σκέψεις για την όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη διαβίωσή μας στο σπίτι.

Food for Thought: Επειδή η μοναξιά είναι παρεξηγημένη, ανακαλύψτε 4+1 λόγους για να τη λατρέψετε
PHOTO GALLERY


Επιμέλεια: Kωνσταντίνος Τανιάς, σπουδαστής Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Κι όμως, αν το σκεφτούμε με περισσότερη λογική, τα πράγματα μπορεί να μην είναι και τόσο άσχημα τελικά. Κι αν όντως είναι ωραία η μοναξιά; Κι αν, ουσιαστικά, αντιπροσωπεύει τη μοναχικότητα που επιζητεί κάθε άνθρωπος σ’ αυτόν εδώ τον πλανήτη; Γιατί σίγουρα είμαστε καλύτερα όταν είμαστε μαζί, αλλά για να είμαστε καλά μαζί, πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι καλά ο καθένας μόνος του!

Παρακάτω, θα βρείτε όλους εκείνους τους λόγους για ν’ απενοχοποιήσετε τη μοναξιά και να την κάνετε κομμάτι της ζωής σας, σήμερα -που είναι απαραίτητο όσο ποτέ-, αλλά και μετά τις καταστάσεις που διανύουμε.

Food for Thought #01: Η ενασχόλησή σας με πολλά και διαφορετικά πράγματα, δε μειώνεται όσο μένετε σπίτι

Το να μένετε σπίτι, δε σημαίνει ότι ο καναπές και η τηλεόραση είναι η μοναδική σας διαφυγή. Φροντίστε να συγχρονίσετε τη γυμναστική σας με ένα φίλο ή φίλη σας, κάνοντας ασκήσεις ταυτόχρονα -ακόμα και με βιντεοκλήση. Παράλληλα, επιλέξτε μια συγκεκριμένη ώρα γεύματος και φροντίστε να παραμείνετε συνεπείς σ’ αυτήν, έτσι ώστε να περιορίσετε τις τύψεις των περιττών γευμάτων μέσα στη μέρα, ενώ την ίδια στιγμή μπορείτε να περάσετε δημιουργικά το χρόνο σας, μαθαίνοντας μια καινούρια συνταγή μαγειρικής και υλοποιώντας την. Επίσης, εκμεταλλευτείτε το Facetime και το Skype και μιλήστε με κάποιον φίλο ή συγγενή που έχετε να ακούσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

b2-0ta3b.jpg

The tip: Περάστε αξιόλογο χρόνο στα social media και θέστε όρια στον εαυτό σας: Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και τη λειτουργία της πτήσης, εάν είναι απαραίτητο.

Food for Thought #02: Η μοναχικότητα αυξάνει τη δημιουργικότητά σας

Μεταξύ των σειρών, ταινιών και των αγαπημένων σας podcasts, μην ξεχνάτε ότι ακόμα ένα δημιουργικό χόμπι, που προϋποθέτει έναν και μόνο άνθρωπο είναι η συγγραφή! Το ν’ αποτυπώσετε τις σκέψεις, τις ιδέες και οτιδήποτε άλλο σας έρχεται στο μυαλό στο χαρτί ή σε κάποια ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα σας κάνει να νιώσετε αμέσως πιο αισιόδοξα.

b3-nf0fl.jpg

Εξετάζοντάς το, συντελεί στο να περνάει δημιουργικά η ώρα, ενώ κρατάτε για πάντα μερικά από τα πιο δυνατά σας συναισθήματα στα οποία θα έχετε τη δυνατότητα ν’ ανατρέξετε στο μέλλον.

Food for Thought #03: Ανανεώνετε και αγαπάτε περισσότερο το σπίτι σας

Εάν δεν αγαπήσετε εσείς οι ίδιοι τον προσωπικό σας χώρο, δε θα το κάνει κανείς για εσάς! Αυτός είναι ένας στόχος που πρέπει να επιτύχετε μόνοι σας, κάνοντάς τον πιο εύκολο ως προς την πραγματοποίησή του: χωρίστε τα δωμάτια της κατοικίας σας και φροντίστε να καταπιάνεστε μ’ ένα τη φορά. Περάστε ευχάριστες ώρες οργανώνοντας την γκαρνταρόμπα σας, βάζοντας δυνατά την αγαπημένη σας playlist και, στη συνέχεια, σκεφτείτε τι θα κάνετε με τους υπόλοιπους χώρους. Επισκεφτείτε κάθε δωμάτιο για μια συγκεκριμένη ασχολία και σε καθορισμένες ώρες. Κανείς δε θέλει να ξυπνάει και να παραμένει στο κρεβάτι κάνοντας δουλειά από εκεί -ή, τουλάχιστον, αυτό δεν αποτελεί το ζητούμενο.

b4-37K8k.jpg

Dont miss: Αλλάξτε περιβάλλον και ευχαριστηθείτε τον ποιοτικό χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας και, παράλληλα, εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για τυχόν ανανεώσεις στο χρώμα των τοίχων ή στη διακόσμηση, που θέλατε να βάλετε στην to do list εδώ και καιρό!

Food for Thought #04: Όσο μένετε σπίτι, περιορίζετε την αναβλητικότητα

Πώς θα σας φαινόταν να μην είχατε καμία υποχρέωση στο πίσω μέρος του μυαλού σας για μια φορά; Κι όμως, τώρα μπορείτε να κάνετε αυτήν την ιδεατή σκέψη πραγματικότητα! Κρατηθείτε από τις τρέχουσες εξελίξεις για να ολοκληρώσετε όποια δουλειά έχετε αφήσει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και φροντίστε να κλείσετε υποθέσεις που μπορεί - μέχρι πρότινος- σας βασάνιζαν. Τώρα είναι η ώρα να ξεκαθαρίσετε το τοπίο, αδειάζοντας τη λίστα με τις φαινομενικά ατελείωτες δουλειές σας!

b5-unGX4.jpg

Food for Thought #05: Ανακαλύπτετε όλες τις πτυχές του εαυτού σας

Ίσως το πιο σημαντικό: Όταν περνάτε περισσότερο χρόνο με τον ίδιο σας τον εαυτό, καταφέρνετε να μάθετε πράγματα για εσάς στα οποία μπορεί να μη δίνατε την πρέπουσα σημασία, λόγω των έντονων και γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητάς σας. Πάρτε το χρόνο σας, κάντε τη γυμναστική που αγαπάτε, ασχοληθείτε με yoga ή διαλογισμό, εντάξτε το skincare στη ρουτίνα σας, δοκιμάστε τα ρούχα που πάντα θέλατε να δείτε αν ταιριάζουν μεταξύ τους και αγαπήστε το σώμα σας. Μπορείτε, επίσης, ν’ ανακαλύψετε ποιο χόμπι σας ταιριάζει πιο πολύ, διαλέγοντας ανάμεσα σε diy κατασκευές, μαγειρική, ζωγραφική, ακόμα και κηπουρική. Μετά τον εγκλεισμό, ίσως βγείτε μ’ ένα επιπλέον ταλέντο που μέχρι στιγμής αγνοούσατε.

b6-KEZR9.jpg

Bonus tip: Κάντε τη μουσική τον καλύτερό σας φίλο -και τη μοναδική σας συντροφιά-, αφεθείτε σ’ αυτήν και ελάτε σ’ επαφή με λίγη περισσότερη δόση αισιοδοξίας. Πάντα, ένα ευχάριστο μουσικό background σας γεμίζει ενέργεια για την επίτευξη όλων των παραπάνω!

Keep calm & stay positive!

Φωτογραφίες: Pinterest