Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το "Accelerate your career" στα Ιωάννινα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το "Accelerate your career" στα Ιωάννινα
PHOTO GALLERY

Το workshop “Accelerate Your Career” είχε στόχο να δώσει τα κατάλληλα εφόδια στους μελλοντικούς επαγγελματίες του τομέα Γαστρονομίας και του τομέα Τουρισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ιωαννίνων και την προετοιμασία τους για την Ημέρα Καριέρας Τουρισμού.

Οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν καταξιωμένους επαγγελματίες από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ξενοδοχείων της Ελλάδος να τους μεταφέρουν τις γνώσεις και τα «μυστικά» τους για ένα λαμπρό μέλλον στον κλάδο του τουρισμού. 

Πιο συγκεκριμένα παρακολούθησαν ομιλίες από εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, των ξενοδοχειακών ομίλων Sani & Ikos Resorts, Marbella Collection, Grecotel Hotels & Resorts, TOR Hotel Group και CNic Hotels με κύρια θεματολογία τη σύνταξη του βιογραφικού καθώς και την παρουσία τους σε μία επαγγελματική συνέντευξη. Επιπλέον, τόνισαν τη σημασία της πρακτικής άσκησης καθώς και τις πολλές ευκαιρίες που τους δίνεται μέσω αυτής ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους στον ξενοδοχειακό κλάδο. 

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ιωαννίνων όταν εκπρόσωπος από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων(ΕΦΕΤ) τους μίλησε για την υγιεινή και την ασφάλεια τροφίμων στην εστίαση και τι θα πρέπει να προσέχουν κατά τη διάρκεια παρασκευής και σερβιρίσματος των τροφίμων.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή όταν οι απόφοιτοι του 2016 Ντούσης Ευθύμης και Ντάκος Βασίλης μίλησαν στους νέους σπουδαστές για την έως τώρα πορεία τους στο χώρο της γαστρονομίας καθώς και για τα βήματα και τις θυσίες που έχουν κάνει ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στο στόχο τους. 

Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής τους συνέχισαν να εργάζονται ανελλιπώς σε ξενοδοχεία και εστιατόρια και πλέον ο Βασίλης εργάζεται στο, βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin, Εστιατόριο Σπονδή ενώ ο Ευθύμης, δοκιμάζει την εμπειρία της εργασίας στο εξωτερικό δουλεύοντας σε ελληνικό εστιατόριο στο Βέλγιο. 

Το γραφείο σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ιωαννίνων είναι δίπλα τόσο στους σπουδαστές για την κατάλληλη προετοιμασία τους για την είσοδό τους στη αγορά εργασίας όσο και στους αποφοίτους για την ανεύρεση εργασίας καθώς η επαφή μαζί τους δεν σταματάει με τη λήξη των σπουδών τους.