Κάλεσε μας

Σπουδές Έργων Τοπίου

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος

Ο Τεχνικός Έργων Τοπίου και Περιβάλλοντος είναι ο επαγγελματίας που αναλαμβάνει το σχεδιασμό χώρων αναψυχής, όπως κήποι και χώροι πρασίνου, αλλά και εγκαταστάσεων παραγωγής, όπως θερμοκήπια, παραγωγικές μονάδες κ.α.

Με τις γνώσεις γεωπονίας, ανθοκομίας και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που αποκτά είναι σε θέση να διαμορφώσει ένα τοπίο που μελετά, συνδυάζοντας το φυτικό υλικό με τις ανθρώπινες κατασκευές.

Ο απόφοιτος της ειδικότητας διαθέτει εξειδικευμένη κατάρτιση για να:

  • Ασχολείται με την κατασκευή κηποτεχνικών εφαρμογών και τη διακόσμηση χώρων αναψυχής, χρησιμοποιώντας βασικές αρχές αρχιτεκτονικής του τοπίου.
  • Εκτελεί τις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης φυτών (μεταφύτευση, κλάδεμα, κορυφολόγημα κ.α.).
  • Εφαρμόζει τις κατάλληλες καλλιεργητικές τεχνικές για δέντρα, θάμνους και άνθη
  • Πραγματοποιεί μετρήσεις χώρων και τις αποτυπώνει σε σχέδιο. 
  • Σχεδιάζει απλά φυτοτεχνικά έργα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.
  • Συνδυάζει και εφαρμόζει τις βασικές αρχές σχεδιασμού ενός κήπου, ώστε να επιτυγχάνει το βέλτιστο αποτέλεσμα στην αισθητική και στη λειτουργικότητα ενός χώρου.

Οι σπουδές Τεχνικού Έργων Τοπίου στη ΔΕΛΤΑ 360 οδηγούν στη δημιουργία καταρτισμένων επαγγελματιών με προσόντα και επιδεξιότητα, που θα συμβάλλουν στην πράσινη ανάπτυξη, διασφαλίζοντας τη δημιουργία λειτουργικών και ταυτόχρονα καλαίσθητων δημόσιων χώρων.

  • 2.500 € / έτος
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διακανονισμό των διδάκτρων σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
Οφέλη

Η πολλαπλή εξειδίκευση του Τεχνικού Έργων Τοπίου τον καθιστά απαραίτητο επαγγελματία για την κατασκευή έργων, που θα συνδυάζουν την αισθητική με τη λειτουργικότητα και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι λόγοι για να επιλέξετε σπουδές Έργων Τοπίου στη ΔΕΛΤΑ 360:

  1. 1. Αποκτάτε κριτική σκέψη στο να επιλέγετε τον αρμονικό συνδυασμό φυτικού υλικού και δομικού υλικού για την κατασκευή του βέλτιστου κηποτεχνικού χώρου.
  2. 2. Η ΔΕΛΤΑ 360 είναι η μόνη σχολή που διαθέτει πρότυπο Αγρόκτημα 5 στρεμμάτων για τις ανάγκες των μαθημάτων.
  3. 3. Αποκτάτε ολοκληρωμένες γνώσεις οργάνωσης επιχείρησης, μάρκετινγκ και νομοθεσίας έργων περιβάλλοντος, αποκτώντας τις ικανότητες και τα προσόντα να εργαστείτε ως ελεύθερος επαγγελματίας.
  4. 4. Μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας της ΔΕΛΤΑ 360 αποκτάτε πολύτιμες διασυνδέσεις με κορυφαίες επιχειρήσεις της αγοράς, τόσο για την εξασφάλιση πρακτικής άσκησης, όσο και για την εύρεση εργασίας μεταγενέστερα.
  5. 5. Εκπαιδεύεστε από έμπειρους καθηγητές, με επιστημονική κατάρτιση, οι οποίοι διαθέτουν πολυετή επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία στο χώρο.
  6. 6. Στο πλαίσιο των μαθημάτων συμμετέχετε σε πλήθος από εκπαιδευτικές επισκέψεις σε χώρους ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, με στόχο την απόκτηση εμπειριών σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
  7. 7. Αποκτάτε την διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση LRN που αποτελεί επιπρόσθετο επαγγελματικό εφόδιο στον ιδιωτικό τομέα.
  8. 8. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas η ΔΕΛΤΑ 360 είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών και παιδιών και τηρεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλό επίπεδο σπουδών.
Επαγγελματική Αποκατάσταση

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Έργων Τοπίου έχει τη δυνατότητα να απασχοληθεί σε ένα ευρύ πεδίο επιχειρήσεων:

  • Ως τεχνικός ανάπτυξης και συντήρησης έργων τοπίου, όπως πάρκα και πλατείες.
  • Ως υπάλληλος στο δημόσιο τομέα και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε έργα αστικού και περιαστικού πρασίνου.
  • Ως τεχνικός σε φυτοτεχνικές μονάδες από την παραγωγή καλλωπιστικών φυτών έως τη διαμόρφωση αισθητικών χώρων πρασίνου.
  • Ως τεχνικός σε φυτώρια, καταστήματα πώλησης φυτών και ειδών κήπου.

Ή ως ελεύθερος επαγγελματίας αναλαμβάνοντας την περιποίηση κήπων και άλλων χώρων πρασίνου σε ιδιωτικές κατοικίες ή συγκροτήματα κατοικιών, επιχειρήσεων, καταστημάτων, εμπορικών κέντρων κ.ά.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα ξεκινά μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας, της ΔΕΛΤΑ 360, το οποίο προτείνει θέσεις πρακτικής εξάσκησης στις συνεργαζόμενες εταιρείες για όλους τους σπουδαστές.

Εργαστήρια

Για τις ανάγκες των μαθημάτων οι σπουδαστές έχουν στη διάθεση τους σύγχρονες εγκαταστάσεις, με εξοπλισμό πέρα των τυπικών απαιτήσεων:

  • Ιδιόκτητο Πρότυπο Αγρόκτημα 5 στρεμμάτων
  • Πράσινη Στέγη – με την τεχνολογία φυτεμένου δώματος
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα.
  • Εργαστήρια Η/Υ και Mac με σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού και συστήματα έκδοσης εισιτηρίων.
  • Ειδικές αίθουσες συνεδριάσεων – παρουσιάσεων
  • Αμφιθέατρα
  • Διαδραστικό πίνακα διδασκαλίας
Μαθήματα

Τα μαθήματα που διδάσκονται κατά τη διάρκεια των 2 ετών είναι:

  • Ανθοκηπευτικές Καλλιέργειες
  • Αρδευτικά Δίκτυα – Εφαρμογές στην Κηποτεχνία
  • Γεωπονία
  • Γεωργική Οικονομία και Πολιτική
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Υγιεινή – Ασφάλεια Εργασίας
  • Φυτοπροστασία
  • Φυτοτεχνία
  • Γεωπονία και Περιβάλλον
  • Θερμοκηπιακές Εγκαταστάσεις
  • Μηχανήματα και Εργαλεία Φυτοτεχνικών Έργων
  • Αρχιτεκτονική και Διαμόρφωση Τοπίου
  • Κηποτεχνικές Εφαρμογές
  • Μελέτη – Οργάνωση Χώρων Πράσινου και Αναψυχής
  • Οργάνωση Επιχείρησης – Marketing
  • Συντήρηση Κηποτεχνικών Εφαρμογών
  • Νομοθεσία Έργων Περιβάλλοντος
  • Σχεδιασμός Φυτοτεχνικών Έργων μέσω Η/Υ
Νέα

Μαθαίνουμε τον εαυτό μας μέσα από τον Proust!

Το βιωματικό σεμινάριο αυτογνωσίας "Ο Μarcel Proust κι η ευτυχία μας" πραγματοποιήθηκε στον Τομέα των Παιδαγωγικών στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας, βασισμένο στο ερωτηματολόγιο του Μarcel Proust. Οι σπουδάστριες αφού συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο, συστήθηκαν μέσα από παιχνίδι γνωριμίας, χωρίστηκαν σε ...

Περισσότερα

Γευσιγνωσία κρασιού!

Σπουδαστές της ειδικότητας Αμπελουργίας – Οινολογίας κατά τη διάρκεια επαγγελματικής γευσιγνωσίας στο wine bar Vogatsikou 3, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.  Οι σπουδαστές είδαν πως να αντιλαμβάνονται τα πρωτογενή και δευτερογενή αρώματα των οίνων, τη γλυκύτητα, την οξύτητα, τη στυφάδα και την ...

Περισσότερα

Σεμινάριο / Ανάγκες Φροντίδας στην Άνια και την Τρίτη Ηλικία

Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας χρειάζονται ιδιαίτερη αντιμετώπιση και ο ρόλος της διεπιστημονικής ομάδας στη φροντίδα τους είναι καθοριστικός. Ο κοινωνικός λειτουργός, κύριος Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και η Ψυχολόγος κυρία Μαρία Φρούντα, εκπροσωπώντας το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας ...

Περισσότερα

Σεμινάριο / Εκπαιδευτικές Δράσεις σε Μουσεία

Οι εκπαιδευτικές δράσεις σε μουσεία είναι το θέμα του εξειδικευμένου σεμιναρίου που διοργανώνει ο τομέας Παιδαγωγικών & Κοινωνικών Υπηρεσιών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας με εισηγήτρια την Μουσειολόγο – Μουσειοπαιδαγωγό, MSc, Υπ. Διδ. Πανεπιστημίου Πατρών και ξεναγό, κυρία Πόπη Γεωργοπούλου. Το ...

Περισσότερα

Σεμινάριο / Αδρή & Λεπτή Κινητικότητα

Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο για το ρόλο της αδρής και της λεπτής κινητικότητας στην ομαλή ανάπτυξη των παιδιών διοργανώνει ο τομέας Παιδαγωγικών & Κοινωνικών Υπηρεσιών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας. Το σεμινάριο αφορά τους σπουδαστές Β. Εργοθεραπείας και Β. Βρεφονηπιοκόμων και θα διεξαχθεί από την ειδική ...

Περισσότερα

«Ελληνική Μόδα - 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας»

Επιμέλεια: Παρασκευή Αθανασοπούλου, Kαθηγήτρια Τομέα Μόδας και Ομορφιάς Oι σπουδαστές του Τομέα του Σχεδίου Μόδας και οι σπουδαστές του Τομέα της Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας επισκέφθηκαν την έκθεση «Ελληνική Μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας» στον εκθεσιακό χώρο του ...

Περισσότερα

Σεμινάριο / Sous Vide 101

Όλα τα μυστικά της πρωτοποριακής μεθόδου μαγειρέματος Sous Vide 101 θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε δύο κύκλους, από τον head chef & Culinary Instructor, κύριο Χριστόφορο Πλιάτσικα. Για τους σπουδαστές α΄ ...

Περισσότερα

Σεμινάριο / Τα Pinchos του San Sebastian

Η περιοχή του San Sebastian στην Ισπανία φημίζεται για τα γευστικά της Pinchos, τα οποία απολαμβάνουν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση οι τουρίστες. Ποιο είναι το μυστικό των Ισπανών; Τί το ιδιαίτερο κάνουν οι chef του San Sebastian; Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν στους σπουδαστές Μαγειρικής ...

Περισσότερα

Σεμινάριο / Mignardises

Τα μυστικά παρασκευής των αγαπημένων "Mignardises" θα μάθουν οι σπουδαστές του Τομέα Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης στο ομότιτλο σεμινάριο.Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, στην αίθουσα Δ I1 (Δ Κτίριο, Ερμού 35), ο μοναδικός Pastry Chef Δαμιανός Φουρκιώτης θα ...

Περισσότερα