Κάλεσε μας

Virtual Chef: Η πρώτη ψηφιακή κουζίνα σε περιμένει να μαγειρέψεις!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, καινοτομώντας για ακόμα μία φορά στον κλάδο της μεταδευτεροβάθμιας ιδιωτικής εκπαίδευσης, δίνει νέες 3D διαστάσεις στη βιωματική εκπαίδευση!

Το Virtual Chef αποτελεί ένα σύγχρονο, διαδραστικό πρόγραμμα το οποίο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας στην Εκπαίδευση (The Educational Approaches to Virtual Reality Lab -Earthlab-) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και χρησιμοποιείται στην ειδικότητα της Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Chef για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Μέσω του Virtual Chef, οι σπουδαστές φορώντας το τελευταίας τεχνολογίας VR headset της εταιρείας Oculus στα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, μεταφέρονται σε ένα ψηφιακό τρισδιάστατο περιβάλλον επαγγελματικής κουζίνας όπου εξασκούνται σε ποικίλες συνταγές. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, κινούμενο πάντα στο ρυθμό των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων, κατάφερε με την ανάπτυξη αυτού του πρωτοποριακού και μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα video game, να συνδυάσει την κατάρτιση (εκμάθηση συνταγών) με τη διασκέδαση με τον πιο ευφάνταστο τρόπο.

Παρά το γεγονός ότι χρειάστηκαν δεκάδες ώρες ανάπτυξης για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα, το Virtual Chef είναι πολύ απλό στη χρήση του, καθώς ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στο video game από οποιαδήποτε υπολογιστή, αρκεί να είναι συνδεδεμένος στο internet. Το συγκεκριμένο project όμως δεν αφορά μόνο τους σπουδαστές Μαγειρικής, αλλά και τους σπουδαστές της ειδικότητας 3D Animation, οι οποίοι θα εμπλουτίζουν συνεχώς τη 3D κουζίνα με νέα υλικά, ώστε με την πάροδο του χρόνου να δημιουργούνται όλο και περισσότερες συνταγές.

Το Virtual Chef παρουσιάστηκε στο κοινό στο πλαίσιο του droidcon democamp στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, προσελκύοντας πλήθος κόσμου και συγκεντρώνοντας διθυραμβικά σχόλια για τον πρωτοποριακό τρόπο διδασκαλίας που προσφέρει.