360 Webinar: Νηστίσιμα δημιουργικά γλυκά

Ο Τομέας Γαστρονομίας διοργανώνει ένα ακόμα ...γλυκό #δωρεάν σεμινάριο για τους σπουδαστές Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και για κάθε ενδιαφόμενο, που επιθυμεί να εμπλουτίσει τις γνώσεις του στην παρασκευή γλυκών!

360 Webinar: Νηστίσιμα δημιουργικά γλυκά

Ημέρα: Παρασκευή 16 Απριλίου

Ώρα: 14.00

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Ντανάς

Ιδιότητα: Chef Patissier Chocolatier


webinar-nystisima-glyka-03-1.png


Στη μαγεία των γλυκών γεύσεων με άρωμα Κρήτης θα μας μυήσει ο Chef Patissier Chocolatier, Ιδιοκτήτης του Ζαχαροπλαστείου Σκέτη Γλύκα στα Χανιά και εκπαιδευτής στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Χανίων, Κωνσταντίνος Ντανάς. 

Οι συνταγές που θα παρουσιάσει ο καταξιωμένος Chef Patissier Chocolatier είναι :

* Νηστίσιμο Υγρό Κέικ Σοκολάτας με ταχίνι

* Panacotta αρωματισμένη με κρητικά Βότανα

* Τούρτα Σοκολάτας με κόκκινα φρούτα

* Νηστίσιμη Μηλόπιτα

Bιογραφικό εισηγητή

Γεννημένος στην Αθήνα, από νεαρή ηλικία είχε έφεση στην ζαχαροπλαστική αφού βοηθούσε την μητέρα τού να κάνει κέϊκ και γλυκά για ειδικές περιστάσεις, ενώ τον γοήτευαν τα αρώματα απο τα μπαχαρικά και ιδιαίτερα τής Βανίλιας.

Επέλεξε να σπουδάσει Αρτοποιεία - Ζαχαροπλαστική στην κρατική σχολή ΚΕΤΕΚ ΓΑΛΑΤΣΊΟΥ αποκτώντας πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης, ενώ παράλληλα είχε ήδη προϋπηρεσία σε ένα συνοικιακό αρτοποιείο. Μεταπηδόντας στήν γνωστή και μεγάλη αλυσίδα ζαχαροπλαστείων "Papaspirou" γνωρίζει τον γάλλο σεφ Olivier Jose κάνοντας να συνειδητοποιήσει ότι η ζαχαροπλαστική για αυτον ήταν κάτι περισσότερο από ένα πάθος.

Σε ένα ταξίδι του στα Χανιά μαγευτικέ από την Κρητική Γή και τον τρόπο ζωής και μετακόμισε χωρίς δεύτερη σκέψη. Εργάστηκε ως pattissier σε υπεύθυνα πόστα στα ζαχαροπλαστεία "Μοντέρνο" και "Αφοι Κληματσάκη", ενώ παράλληλα σπούδαζε Μαγειρική Τέχνη σε κρατική σχολή του Ταυρωνίτη πλαισιωμένη από καταξιωμένους στο είδος τους καθηγητές, για να εμπλουτίσει τις γνωσεις του στην γαστρονομία. 

Από το 2013 διατηρεί μαζί με την αδελφή τού το Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής "Σκέτη Γλύκα", καταφέρνοντας να κερδίσει τούς Χανιώτες με τις δημιουργίες του αλλά και το διεθνές κοινό, γράφοντας για τα γλυκά τού μέχρι και οι Financial Times του Λονδίνου.