Κάλεσε μας

Barista & Bartending Academy

Barista & Bartending Academy

Το πλέον επιτυχημένο πρόγραμμα bartending, λειτουργεί από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Δέλτα 360 εδώ και μία δεκαετία! Το Bartending Academy σκοπό έχει να μεταδώσει άριστες επαγγελματικές γνώσεις που αφορούν την πλήρη λειτουργία του Bar πρωί και βράδυ (καφέ, ροφήματα, cocktails, ποτά), αναδεικνύοντας το Bar ως ένα ολοένα και πιο επιλέξιμο επαγγελματικό χώρο. Hands on πρακτική εξάσκηση μέσα σε σύγχρονα εργαστήρια – bar.

Barista

  • Ιστορία του Καφέ
  • Το Καφεόδεντρο – Ο Καρπός (ανατομία)
  • Τα είδη του καρπού
  • Μέθοδοι Συγκομιδής και Eπεξεργασίας
  • Το Καβούρδισμα
  • Η μηχανή αλέσματος / επίδειξη λειτουργίας, δοσολογίες
  • Η μηχανή espresso / επίδειξη λειτουργίας, δοσολογίες
  • Καθαριότητα Μηχανών / Χώρου / Εξαρτημάτων
  • Espresso / Επίδειξη και παραγωγή Προϊόντων (normale-ristreto-lungo-doppio)
  • Αφρόγαλα / Επίδειξη και παραγωγή (Ζεστό, Κρύο)
  • Cappuccino / Επίδειξη και παραγωγή Προϊόντων (cappuccino-latte-double-con panna-mochaccino)
  • Freddo / Επίδειξη και παραγωγή Προϊόντων (cappuccino-latte-double-con panna-mochaccino)
  • Καθαριότητα Μηχανών / Χώρου / Εξαρτημάτων
  • Καφές Φίλτρου / Επίδειξη και παραγωγή Προϊόντων (V60-Cold Brew)
  • Nes / Επίδειξη και παραγωγή (Ζεστό, Κρύο)
  • Ελληνικός / Επίδειξη και παραγωγή (Μονός-Διπλός)
  • Σοκολάτα / Επίδειξη και παραγωγή (Ζεστή, Κρύα)
  • Τσάι / Επίδειξη και παραγωγή (Ζεστό, Κρύο)
  • Καθαριότητα Μηχανών / Χώρου / Εξαρτημάτων
  • Σύστημα Λειτουργίας Bar
  • Παραγωγή προϊόντων σε πραγματικές συνθήκες
  • Αναφορά σε συμπληρωματικά προϊόντα μπαρ (χυμοί-αναψυκτικά-smoothies-milkshake)
  • Καθαριότητα Μηχανών / Χώρου / Εξαρτημάτων

Bartender

  • Εισαγωγή στον κόσμο του Bar και του Bartender
  • Στήσιμο προετοιμασία ενός cocktail bar
  • Ρόλος – Συμπεριφορά – Εμφάνιση Bartender (role play εξυπηρέτησης πελατών)
  • Νέες τάσεις ποτηριών
  • Mixology
  • Classic & Modern Cocktails: Θεωρία και πρακτική εξάσκηση
  • Άψογη και ελκυστική παρουσίαση – Γαρνιτούρες
  • Γευσιγνωστική προσέγγιση
  • Μοριακά cocktails
  • Pouring test: θεωρία και πρακτική εξάσκηση free pouring
  • Πρακτική άσκηση σε πάνω από 250 cocktails

Barista

  • Ιστορία του Καφέ
  • Το Καφεόδεντρο – Ο Καρπός (ανατομία)
  • Τα είδη του καρπού
  • Μέθοδοι Συγκομιδής και Eπεξεργασίας
  • Το Καβούρδισμα
  • Η μηχανή αλέσματος / επίδειξη λειτουργίας, δοσολογίες
  • Η μηχανή espresso / επίδειξη λειτουργίας, δοσολογίες
  • Καθαριότητα Μηχανών / Χώρου / Εξαρτημάτων
  • Espresso / Επίδειξη και παραγωγή Προϊόντων (normale-ristreto-lungo-doppio)
  • Αφρόγαλα / Επίδειξη και παραγωγή (Ζεστό, Κρύο)
  • Cappuccino / Επίδειξη και παραγωγή Προϊόντων (cappuccino-latte-double-con panna-mochaccino)
  • Freddo / Επίδειξη και παραγωγή Προϊόντων (cappuccino-latte-double-con panna-mochaccino)
  • Καθαριότητα Μηχανών / Χώρου / Εξαρτημάτων
  • Καφές Φίλτρου / Επίδειξη και παραγωγή Προϊόντων (V60-Cold Brew)
  • Nes / Επίδειξη και παραγωγή (Ζεστό, Κρύο)
  • Ελληνικός / Επίδειξη και παραγωγή (Μονός-Διπλός)
  • Σοκολάτα / Επίδειξη και παραγωγή (Ζεστή, Κρύα)
  • Τσάι / Επίδειξη και παραγωγή (Ζεστό, Κρύο)
  • Καθαριότητα Μηχανών / Χώρου / Εξαρτημάτων
  • Σύστημα Λειτουργίας Bar
  • Παραγωγή προϊόντων σε πραγματικές συνθήκες
  • Αναφορά σε συμπληρωματικά προϊόντα μπαρ (χυμοί-αναψυκτικά-smoothies-milkshake)
  • Καθαριότητα Μηχανών / Χώρου / Εξαρτημάτων

Bartender

  • Εισαγωγή στον κόσμο του Bar και του Bartender
  • Στήσιμο προετοιμασία ενός cocktail bar
  • Ρόλος – Συμπεριφορά – Εμφάνιση Bartender (role play εξυπηρέτησης πελατών)
  • Νέες τάσεις ποτηριών
  • Mixology
  • Classic & Modern Cocktails: Θεωρία και πρακτική εξάσκηση
  • Άψογη και ελκυστική παρουσίαση – Γαρνιτούρες
  • Γευσιγνωστική προσέγγιση
  • Μοριακά cocktails
  • Pouring test: θεωρία και πρακτική εξάσκηση free pouring
  • Πρακτική άσκηση σε πάνω από 250 cocktails