Είναι τελικά υπερβολικός ο καλλωπισμός των γυναικών;

Επιμέλεια: Δάφνη Μούτσα - Σπουδάστρια Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 

Είναι τελικά υπερβολικός ο καλλωπισμός των γυναικών;
PHOTO GALLERY

Κατακόρυφη είναι η αύξηση, που έχει σημειωθεί την τελευταία δεκαετία στις παροχές των υπηρεσιών της αισθητικής με αποτέλεσμα η ζήτηση για Σπουδές Αισθητικής να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

«Θέλω να ελπίζω πως οι γυναίκες καλλωπίζονται για τον εαυτό τους και όχι γιατί θέλουν να αρέσουν ή γιατί θέλουν να μοιάξουν σε κάτι ιδεατό»

Οι Αισθητικοί λένε…

« Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη πλέον που όλοι διαλέγουν αυτό το επάγγελμα και έτσι, όλα γίνονται θέμα μάρκετινγκ».

Η Ελευθερία Δημητρίου, εργάζεται ως αισθητικός και κάνει λόγο για μια τεράστια αύξηση στην δουλειά της τα τελευταια 5-6 χρόνια. «Οι 9 στις 10 γυναίκες περιποιούνται κάθε μήνα τα νύχια τους, προσέχουν το πρόσωπό τους και αγοράζουν προϊόντα για να συνεχίσουν θεραπείες στο σπίτι».

Υπάρχουν μάλιστα, περιπτώσεις γυναικών που έχουν «εθιστεί» στον καλλωπισμό, υπογραμμίζουν πολλοί αισθητικοί και επιμένουν να κλείνουν ραντεβού (για νύχια, αποτριχώσεις κτλπ) χωρίς να χρειάζεται.

H επιρροή των Social Media

Πολλοί αισθητικοί καταλαβαίνουν «ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, όταν έρχονται και μας λένε «θέλω αυτό» και μας δείχνουν μια φωτογραφία από το Instagram…»

«Σε όλες τις εποχές, οι γυναίκες πρόσεχαν και καλλωπίζονταν με τα μέσα που διέθεταν» υπογραμμίζει η Έλενα Μαρινίδου και πιστεύει πως λόγω της εξέλιξης των social media και της πληροφόρησης των γυναικών, ακόμα και να μην είναι σε καλή οικονομική κατάσταση, θα διαθέσουν ένα ποσό για την προσωπική τους περιποίηση.

Η ερώτηση λοιπόν, είναι μία: Είναι τελικά υπερβολικός ο καλλωπισμός των γυναικών;

Την απάντηση την δίνουν οι γυναίκες, στις γυναίκες για να την ακούσουν οι ίδιες. «Αν μιλάμε για νύχια, μαλλιά και μακιγιάζ, ο καλλωπισμός δεν είναι υπερβολικός καθώς πολλές φορές αποτελεί και τρόπο έκφρασης...αν όμως, μιλάμε για παρεμβατικές επεμβάσεις χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας, αυτό δείχνει ότι υπάρχει χαμηλή αυτοεκτίμηση αφού η γυναίκα διεκδικεί κάτι που δεν είναι».