Ένα Cocktail Challenge διαφορετικό από τα άλλα!

Ένα Cocktail Challenge διαφορετικό από τα άλλα!
PHOTO GALLERY

Για πρώτη φορά οι τελειόφοιτοι του τομέα Τουρισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συμμετείχαν σε ένα ξεχωριστό Cocktail Challenge με θέμα έναν τουριστικό προορισμό στην όμορφη Ελλάδα! Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα, οι σπουδαστές έβαλαν όλη τη φαντασία τους και δημιούργησαν Cocktails με συστατικά τα ιδιαίτερα προϊόντα κάθε περιοχής, συνδυάζοντας αρμονικά γεύσεις και αρώματα. 

cocktail-challenge-2.jpg

Την πρώτη θέση κατέλαβε το cocktail με θέμα «Θεσσαλονίκη», μια αποτύπωση αγαπημένης όλων μπουγάτσας, σε μορφή ποτού με συστατικά μεταξύ άλλων την κανέλα και το σοκολατούχο γάλα.

Την δεύτερη θέση κατέλαβε το cocktail «Κρήτη» με ελαιόλαδο και γλυκό του κουταλιού ελιά, ενώ ακολούθησαν cocktails από άλλες περιοχές της Ελλάδας, με πρώτες ύλες το τριαντάφυλλο, το πορτοκάλι και την κανέλα. 

Ιδιαίτερα σχόλια έγιναν και για τον «Ταξιδευτή», ένα cocktail που παρουσιάστηκε για σερβίρισμα στο πλευρό μιας βαλίτσας και όπως προδίδει το όνομα του, για την παρασκευή του χρησιμοποιήθηκαν υλικά από πολλές περιοχές της χώρας!

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν ο Executive Cocktail Trainer Νίκος Αρσλάνογλου και η Head Bartender του Sea You Bar, Sani Resort, οι οποίοι έδωσαν τα συγχαρητήρια τους σε όλους τους συμμετέχοντες για τις ευφάνταστες ιδέες τους, αλλά και για την υποδειγματική παρασκευή των ροφημάτων.

Το 1ο Cocktail Challenge έκλεισε πανηγυρικά με χειροκροτήματα, πολλές φωτογραφίες και την υπόσχεση ότι ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά!