21/6 Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής: Η μουσική είναι η πιο δυνατή μορφή μαγείας!

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής σήμερα και δύο απόφοιτοι της ειδικότητας Μουσική Τεχνολογία του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 μιλούν για την αγάπη τους για τη μουσική, τη σπουδαστική τους εμπειρία στη σχολή μας, η οποία ήταν καθοριστική για την επαγγελματική τους πορεία!

21/6 Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής: Η μουσική είναι η πιο δυνατή μορφή μαγείας!

Η μουσική για τον Σταμάτη Δαδή είναι ένας τρόπος έκφρασης και συνήθως την χρησιμοποιεί για να μεταφράσει τις σκέψεις του σε μελωδικές γραμμές και μουσικά "σχήματα" και "χρώματα"!

"Με τις σπουδές μου στην Μουσική Τεχνολογία κατάφερα να εμβαθύνω πάνω στον τομέα του ήχου, στον ψηφιακό κόσμο, αλλά και σε αυτόν της μουσικής θεωρίας. Βασική ήταν η συμβολή των καθηγητών μου, που  με καθοδήγησαν με προσήλωση και με προβλημάτισαν με τις πολύτιμες γνώσεις, που μου προσέφεραν".

Ο Σταμάτης έχει γράψει 15 δικά του μουσικά κομμάτια και έχει διασκευάσει περισσότερα απο 40 τραγούδια.  

"Η έμπνευσή μου είναι τα προσωπικά μου βιώματα και πολλές φορές μου αρέσει να γράφω πάνω σε φανταστικές καταστάσεις και γεγονότα, βάζοντας τον εαυτό μου σε θέση να αναλογιστώ την εκάστοτε κατάσταση".

O Xρήστος Κερεμετσίδης ασχολείται με την ηλεκτρική κιθάρα περίπου 10 χρόνια και όπως τονίζει οι σπουδές του στη Μουσική Τεχνολογία τον βοήθησαν να εντρυφήσει περισσότερο στον κλάδο της μίξης και της παραγωγής.

"Εχω αποκομίσει την αρίστη των εντυπώσεων από το κλίμα, καθώς και από τη συμπεριφορά και την παρουσία των καθηγητών και των συμφοιτητών μου. Μου έδωσαν ώθηση και γνώσεις για να μπορέσω να να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα".

Ο Xρήστος έχει ήδη συνθέσει το πρώτο του κομμάτι και εμπλουτίζει συνεχώς το porfolio του με καινούριες δουλειές."Έμπνευσή μου τις περισσότερες φορές είναι απλά η στιγμή και οι μελωδίες που ξεπετάγονται. Δεν είναι εύκολο, τουλάχιστον για εμένα, να παράγω τα βέλτιστα σε αυτό τον τομέα, γι' αυτό κι έχω στραφεί προς την επεξεργασία, που είναι και η μεγάλη μου αγάπη". 

Η μουσική πάντα ασκεί ισχυρή επιρροή στη νεολαία. Μπορεί οι τάσεις να διαφοροποιούνται από εποχή σε εποχή, η μελωδία όμως συγκινεί, προβληματίζει και ξεσηκώνει τους ανθρώπους και κυρίως τους νέους.