Κέρκυρα: Άρωμα Χριστουγέννων φορώντας μάσκα!

Τα φετινά "διαφορετικά" Χριστούγεννα αποτυπωμένα με τη γραφή και το φωτορεπορτάζ της σπουδάστριας Δημοσιογραφίας #iekdelta360 Σπυριδούλας Γουλή από το υπέροχο νησί της Κέρκυρας.

Κέρκυρα: Άρωμα Χριστουγέννων φορώντας μάσκα!
PHOTO GALLERY

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που μοιράζει αγάπη και χαρά σε όλο τον κόσμο!

Κάθε πόλη “βάζει” τα γιορτινά της, φίλοι και συγγενείς μαζεύονται στα σπίτια, οι παππούδες και οι γιαγιάδες παίζουν με τα εγγόνια τους και σε κάθε σπιτικό ο φούρνος βγάζει μυρωδιές από κουλουράκια, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και ό,τι άλλο καλούδι ετοιμάζει η νοικοκυρά. Επίσης, τα τραπέζια “φορούν” και αυτά τα “επίσημα” σερβίτσια τους, για να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους καλεσμένους, οι οποίοι ανυπομονούν να γιορτάσουν με τους δικούς τους ανθρώπους και να ανταλλάξουν ευχές.

3-8b05Y.jpg


Όλα αυτά όμως, μέχρι πέρυσι, αφού ο covid-19 με την εμφάνισή του, σχεδόν ένα χρόνο τώρα, έχει προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί πως έχει επηρεάσει ιδιαίτερα κάθε οικονομικό τομέα και έχει προκαλέσει την ανατροπή των δεδομένων κάθε κράτους, απομακρύνοντας το ακόμα ένα βήμα από την κανονικότητα.

Έτσι λοιπόν, τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι υπό περιορισμούς, αφού στην χώρα μας ισχύει ολικό lockdown από τις 14 Νοεμβρίου 2020 έως και τις 7 Ιανουαρίου 2021. Παρ' ολ’ αυτά η κίνηση της αγοράς έχει χαλαρώσει ελαφρώς, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει τη μέθοδο του click-away με σκοπό οι πολίτες να νιώσουν, έστω και έτσι, την αίσθηση των Χριστουγέννων.

6.jpg

Παράλληλα και έπειτα από ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας, στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι αυτή τη χρονιά θα καθίσουν μόνο 9 άτομα και κυρίως συγγενείς. Ωστόσο, οι Δήμαρχοι κάθε πόλης φρόντισαν και εκείνοι με τη σειρά τους να δώσουν ένα χριστουγεννιάτικο κλίμα στο τόπο τους.

Συγκεκριμένα, η Δήμαρχος της Κέρκυρας, κ. Μερόπη Υδραίου, “έντυσε” κάθε καντούνι και πλατεία της Κόμισσας του Ιονίου με χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια και είδη διακόσμησης, δίνοντας έτσι χαρούμενο και ελπιδοφόρο συναίσθημα στους κατοίκους της Κέρκυρας.

5.jpg


Φυσικά, δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από αυτό το κλίμα και να ξεχνάμε πως η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη για όλους μας. Ακόμα και για τα μικρά παιδιά που περιμένουν πως και πως κάθε χρόνο τον Άγιο Βασίλη να τους αφήσει την Πρωτοχρονιά το δώρο τους κάτω από το δέντρο. Σίγουρα όμως αυτή τη χρονιά πολλά θα είναι τα παιδιά που αντί για παιχνίδια, θα του ζητήσουν κάτι διαφορετικό. Ίσως και την “ελευθερία” τους από τις μάσκες και την επιστροφή του ανέμελου παιχνιδιού που έκαναν με τους φίλους τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε όλο αυτό είναι ένα μικρό αγοράκι που περπατούσε χέρι-χέρι με τον μπαμπά του, ο οποίος του πρότεινε να φωτογραφηθούν δίπλα στο παρακάτω τρενάκι. Ο μικρός όμως απάντησε: « Μα μπαμπά, δεν θα φαινόμαστε με αυτό που φοράμε».

8.jpg

Ίσως, τελικά η φετινή χρονιά να διδάξει σε όλους μας πως δεν έχουμε ανάγκη από ακριβά και πολύτιμα αγαθά, αλλά από αυτά που υπό άλλες συνθήκες και καταστάσεις, θεωρούμε όλοι δεδομένα…

7.jpg