white_logo close
white_logo close
360o

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

big_circle
Μαγειρική Τέχνη - Culinary Art

Μαγειρική Τέχνη - Culinary Art

#οΗρωαςΕισαιΕσυ
Βεβαίωση Παρακολούθησης

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης  ΔΕΛΤΑ 360.

Διάρκεια:

120 ακαδημαϊκές ώρες
Έναρξη:

Θεσσαλονίκη: 9 Νοεμβρίου 22

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Κλείστε επίσκεψη

Μάθε την Μαγειρική Τέχνη με την τεχνογνωσία της 1ης Σχολής Γαστρονομίας της χώρας!

Το ταχύρυθμο πρόγραμμα του ΚΔΒΜ ΔΕΛΤΑ 360 Μαγειρική Τέχνη – Culinary Art απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και γνωστικών επιπέδων που θέλουν να αποκτήσουν μια καλή γνώση Μαγειρικής σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για ένα εργαστηριακό hands-on πρόγραμμα, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν και να εντυπωσιάσουν με νόστιμες παρασκευές.

Η διδασκαλία γίνεται από κορυψαίους Chef με πλούσια επαγγελματική και διδακτική εμπειρία.



big_circle

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  • Γνωριμία με τον εξοπλισμό κουζίνας
  • Τρόποι κοπής
  • Φον στην Κουζίνα (Ζωμός Βοδινού, ορολογία)
  • Ρου, Μαρινάρες, Ζελέ, Φάρσες κλπ.
  • Βούτυρα απλά και Σύνθετα
  • Παρασκευές από Ζύμες: Πίτσες, Τάρτες, Κρέπες
  • Παρασκευές Πίτσας, Μπουσέ
  • Παρασκευές Σούπας: Ζεστές, Κρύες, Ζωμοί, Κονσομέ (Δεμένες – Βελουτέ, Κρέμες, Πουρέ κλπ.)
  • Παρασκευές Σάλτσας: Ντεμί Γκλας, Τομάτα, Μπεσαμέλ, Ολλανδέζα, Μαγιονέζα και παράγωγα
  • Παρασκευές Αυγών, με κέλυφος, Ορολογία
  • Παρασκευές Ζυμαρικών - Ταξινόμηση
  • Παρασκευές Ρυζιών – Ποικιλίες – Χρήσεις αναλογίες – Ταξινόμηση
  • Παρασκευές Λαχανικών – Κατηγορίες – Τρόποι ψησίματος
  • Σαλάτες: Ωμές, Βραστές, Απλές, Σύνθετες – Μέθοδοι προετοιμασίας, Τρόποι παρασκευής – Dressings
  • Παρασκευές Ορεκτικών: Κρύα – Ζεστά – Vegetarians
  • Παρασκευές Λαδερών
  • Παρασκευές Ψαριών – Οστρακόδερμα
  • Παρασκευές Κρεάτων – Τεμαχισμός – Χρησιμοποίηση κάθε μέρους (Μοσχάρια – Βοδινά, Αμνοερίφια Χοιρινά, Πουλερικά, Κυνήγια Τριχωτά – Πτερωτά)
  • Στήσιμο πιάτου – Food Styling