Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ «Street Food VS New Gastronomy»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ «Street Food VS New Gastronomy»

Ένα πρωτότυπο debate ανάμεσα στην καθημερινή κουζίνα του δρόμου και τις εκλεπτυσμένες γεύσεις της δημιουργικής γαστρονομίας παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, στο 2ο Συνέδριο Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, με τίτλο: «Street Food VS New Gastronomy».

Παρουσιαστές του Συνεδρίου ήταν ο Chef – street food expert, Βασίλης Καλλίδης, και η παρουσιάστρια - food blogger Ελένη Ψυχούλη, οι οποίοι με τις εύστοχες παρατηρήσεις τους συντόνισαν  τη συζήτηση μεταξύ των επαγγελματιών και οδήγησαν στο συμπέρασμα πως η γαστρονομία είναι μία και οι  street και με τις gourmet γεύσεις γίνονται όλο και καλύτερες, παίρνοντας στοιχεία η μία από την άλλη. 

Μετά το τέλος της συζήτησης, στις κουζίνες που στήθηκαν στο χώρο, οι σεφ – εκπρόσωποι των εστιατορίων που συμμετείχαν ετοίμασαν με τη βοήθεια σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑχαρακτηριστικές συνταγές του είδους κουζίνας που υπηρετούν, δίνοντας στους παρευρισκόμενους τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μοναδικές γεύσεις.

Ο Τομέας Επισιτισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων πρωταγωνίστησε προσφέροντας χειροποίητες ηπειρώτικες πίτες με τυρί και μέλι.

«Μοσχαρίσιος καβουρμάς με κρέμα φασολιών, μήλο σε ζύμωση και καπνιστό κρόκο αυγού», «Τζελ από παντζάρι με μαύρο σκόρδο, ταρτάρ σολομού, γουασάμπι και καραβίδα παναρισμένη με κινόα», «Καπνιστή πέστροφα με πορτοκάλι και δυόσμο» ήταν μερικά από τα εδέσματα του live cooking session.  Και από την άλλη τηγανητό καλαμαράκι, φαλάφελ από ρεβίθι με χούμους και ταμπουλέ, γύρος και φυσικά σουβλάκι!!

Δείτε περισσότερα φωτογραφικά στιγμιότυπα ΕΔΩ

Το 2ο  Συνέδριο Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αποτέλεσε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση επαγγελματιών και σπουδαστών του επισιτιστικού τομέα, καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Μεταξύ των συνέδρων υπήρξαν εκατοντάδες μαθητές από την Κρατική Σχολή Μαγειρικής του ΟΤΕΚ , καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης και των περιχώρων.

Υποστηρικτές: Μαύρη ΧήναMareaThriaTreehouse restaurant - Ekies22 σουβλάκιαFalafelΓιοκ ΜπαλίκΚόκκινος ΣκούφοςΧαρτί & ΚαλαμάριCity HotelDelta Café & MoreAcqua PannaS. Pelegrino 

Χορηγοί Επικοινωνίας: Delta RadioQzine.grThestival.grdebbiestravel.grJeannedomeCityportal.grΒεργίνα TV