Βιωματική δράση "Νιώσε Διαφορετικός"

Βιωματική δράση "Νιώσε Διαφορετικός"
PHOTO GALLERY


Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε σχέση με τους αποκλεισμούς και την περιθωριοποίηση την οποία υφίστανται τα άτομα με αναπηρία, λαμβάνει χώρα στο περίπτερο 12 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης η βιωματική δράση "Νιώσε Διαφορετικός", η οποία θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου.

Οι σπουδαστές Εργοθεραπείας, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές, τους συμμετέχουν με πολλή χαρά στην εκδήλωση, πραγματοποιώντας ποικίλες δραστηριότητες με τους επισκέπτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδήλωση είναι βιωματική και για αυτόν ακριβώς το λόγο γίνονται πολλές δράσεις που προκαλούν έντονα συναισθήματα! 

Μεταξύ άλλων, εκτίθεται φωτογραφικό υλικό με πραγματικά εμπόδια που συναντούν οι συμπολίτες μας όταν π.χ. κυκλοφορούν με αναπηρικό αμαξίδιο, με το λευκό μπαστούνι οι μη βλέποντες, η μητέρα με το καρότσι κ.λπ., υπάρχει δυνατότητα χρήσης αναπηρικού αμαξιδίου, όπως και λευκού μπαστουνιού σε προσομοίωση πεζοδρομίων με εμπόδια. Παράλληλα, υπάρχουν βιωματικά παιχνίδια με θέμα «είμαστε διαφορετικοί και όμως ταιριάζουμε», ενώ σε διάφορα σημεία του χώρου θα βρίσκονται κουτιά με την ετικέτα: «Γράψε πως ένιωσες».