Ράδιο Αρβύλα: Our sugar baby love !

Η πιο «τρελή» και αγαπημένη βραδινή παρέα της ελληνικής τηλεόρασης… εεε του YouTube -πλέον- επέστρεψε ξανά! 294 ημέρες αναμονής ήταν υπέρ αρκετές για το φανατικό κοινό των Ράδιο Αρβύλα, που παρά το πέρασμα των χρόνων (από το μακρινό… 2008) συνεχίζει αδιάκοπτα και με αμείωτη προσμονή να παραμένει καθηλωμένο στους δέκτες του, ανανεώνοντας διαρκώς αυτή τη διαχρονική σχέση αμοιβαίας αγάπης.


Γράφει ο Χρήστος Νέδος, σπουδαστής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης

Ράδιο Αρβύλα: Our sugar baby love !

Τι και αν η φετινή σεζόν πέρασε από πολλά κύματα, πεπρωμένο φυγείν αδύνατον… Η λύση βρέθηκε και η διαχρονική γοητεία του Αντώνη Κανάκη, ο μοναδικός Χρήστος Κιούσης που μας ψυχαγωγεί με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, το αστείρευτο χιούμορ του Γιάννη Σερβετά και η υπέρμετρη σοφία του Στάθη Παναγιωτόπουλου είναι και πάλι εδώ. Σαν το παλιό καλό κρασί, έτοιμοι να μας χαρίσουν αμέτρητες στιγμές γέλιου, όπως μόνο οι ίδιοι ξέρουν.

Ήταν 14 Απριλίου του 2008 όταν ο Αντώνης Κανάκης άνοιγε την αυλαία της εκπομπής με στίχους από τα «Ξύλινα Σπαθιά» και το τραγούδι «Αδρεναλίνη», στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως, η καθώς πρέπει σάτιρα στα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας, θα δηλώνει πλέον «παρών». Με δεδομένο ότι τα –ραδιοτηλεοπτικά- διαπιστευτήριά του ήταν ήδη αρκετά, η επιτυχία δεν θα αργούσε. Όλοι μας κάναμε Αμάν για να τον δούμε, αλλά δεν δημιουργούσαμε και κομφούζιο. Και όντως τα κατάφερε. Όπως κατάφερε να κατευνάσει τη συσσωρευμένη ένταση που είχε ο καθένας μας, απέναντι στα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, γίνοντας πολλές φορές η «φωνή» μας, φωτίζοντας με τρόπο καυστικό και ταυτόχρονα χιουμοριστικό, πτυχές της επικαιρότητας που έμεναν στο σκοτάδι ή περνούσαν απαρατήρητες.

Παράλληλα, μας μετέδωσε την αγάπη του για την μουσική. Μας έμαθε μουσική (όπως και ο Στάθης, αλλά θα τα πούμε στη… σειρά του), καθώς μας μύησε σε τραγούδια και άγνωστα μουσικά μονοπάτια της δεκαετίας του ’70, του ’80… που ίσως πολλοί από εμάς να μην τα ακούγαμε και ποτέ. Αλλά κυρίως, έφερε ξανά στην τηλεόραση την ψυχαγωγία που της έλειπε, με την βοήθεια μιας ιδανικής και δυνατής ομάδας.

Πάντα κομβικός στις τοποθετήσεις του και ο Χρήστος Κιούσης … ή κύριος Κιούσης όπως έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε τον αγαπημένο μας διευθυντή οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360. Χιούμορ αρκετά υψηλού επιπέδου και πάντα ετοιμόλογος, ώστε να παρέμβει ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να δώσει τα φώτα του με τις αστείρευτες γνώσεις που διαθέτει. Πολλές φορές μπορεί να υπομειδιά, προσπαθώντας να μην γελάσει, καθώς είναι και άμεσος παραλήπτης στα ξεκαρδιστικά μηνύματα που στέλνουμε κατά την διάρκεια της εκπομπής, αφού αποτελεί συχνό φαινόμενο να γίνεται το επίκεντρο των επιθετικών sms… αγάπης προς το πρόσωπό του. Όμως είτε θετικά, είτε αρνητικά, πάντοτε αντιμετωπίζει με περίσσεια δόση γέλιου όλα τα σχόλια.

Σπίτι χωρίς Γιάννη όμως, προκοπή δεν κάνει! Εδώ ήρθε να προστεθεί και ο Γιάννης Σερβετάς. Μια κινητή «εγκυκλοπαίδεια»… ανεκδότων. Έτοιμοι πάντα να γελάσουμε, πριν καν πει μια λέξη, καθώς στο βάθος ξέρουμε ήδη την κατάληξη. Λίγα λεπτά μόνο αρκούν και μερικά βίντεο από τα ξεκαρδιστικά σκετσάκια με τις μιμήσεις προσώπων που υποδύεται, για να το καταλάβεις. Σταθερή αξία σε αυτά τα 12 χρόνια. Χαλαρός, απλός, πρόσχαρος και μετρημένος. Όπως ένας γνήσιος Θεσσαλονικιός.

Τέλος, για να συμπληρωθεί το καρέ ή μάλλον… να δέσει το «γλυκό» καλύτερα, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Ήρθε και η σειρά του. «Το κρύο ανέκδοτο της ημέρας». Αυτό που παρά την αρχική παγωμάρα, θα σε κάνει να γελάσεις σίγουρα, ακόμα και αν… δεν είναι αστείο. Έχει και τα καλά του όμως. Μας έμαθε και αυτός μουσική. Μας γνώρισε μουσικούς. Έδωσε την ευκαιρία σε ανθρώπους ανεξαρτήτου «μουσικού διαμετρήματος» και ονόματος να κλείσουν μια γεμάτη βραδιά, με μελωδική νότα. Και φυσικά μας έκανε φιλόζωους, λίγο παραπάνω.  R.I.P Σαρδέλα…

Και επειδή οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα, στο πρώτο φετινό  live streaming μέσω του YouTube η στήριξη του κόσμου ήταν έμπρακτη. Μπορεί η αγαπημένη μας τετράδα να μην το περίμενε, όμως οι 130.000 που συντονιστήκαμε live εκείνο το βράδυ ήμασταν σίγουροι για την επιτυχία. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Για όλα αυτά και για πολλά ακόμα, ερωτευτήκαμε, αγαπήσαμε και δεθήκαμε με τους Ράδιο Αρβύλα...

Αlways look on the bright side of life…