Ένα ακόμη σεμινάριο για το μεσόσπερμο ρύζι φιλοξένησε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360 στις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο: «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία».
Οι σπουδαστές Μαγειρικής ενημερώθηκαν για το ρύζι, που παράγεται στην Ευρώπη, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και ασφαλές, αφού καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή. Στο πρακτικό κομμάτι του σεμιναρίου η Rice Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα Ντίνα Νικολάου και ο Chef Instructor της Σχολής, Νίκος Νίκου, παρουσίασαν τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού μεσόσπερμου ρυζιού, μέσα από τη δημιουργία τριών μοναδικών συνταγών, που οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν:
- Πιλάφι με κιμά μανιταριών
- Πιλάφι με άρωμα Κρήτης
- Ρυζόγαλο vegan
Το αποτέλεσμα ενθουσίασε όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι αποκόμισαν σημαντικές γνώσεις για το μοναδικό αυτό προϊόν.