Κάλεσε μας

Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)

Στις μέρες μας η Μαγειρική αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα και αναγνωρισμένα επαγγέλματα, προσφέροντας σε όσους την επιλέξουν υψηλές απολαβές και ανεξάντλητες επαγγελματικές δυνατότητες για καριέρα σε κουζίνες μεγάλων εστιατορίων και ξενοδοχείων, αλλά και σε προσωπική επιχείρηση. Η δημιουργικότητα και η σκληρή δουλειά επιβραβεύονται ακόμα και με διεθνείς διακρίσεις, όπως τα αστέρια Michelin!

Ο Chef χρησιμοποιεί τις γνώσεις του, την εμπειρία και τη φαντασία ώστε να:

  • Οργανώνει και διοικεί την ομάδα των μαγείρων, αναθέτοντας ρόλους και ελέγχοντας το τελικό αποτέλεσμα
  • Συντάσσει το μενού της επισιτιστικής επιχείρησης και πραγματοποιεί την κοστολόγηση των πιάτων
  • Δημιουργεί πρωτότυπα πιάτα με όλων των ειδών τις πρώτες ύλες, βασισμένα στις επιμέρους ιδιαιτερότητες κάθε κουζίνας
  • Αναλαμβάνει την παρουσίαση των πιάτων με εντυπωσιακό food styling
  • Δημιουργεί εστιατορικά επιδόρπια
  • Προετοιμάζει τις πρώτες ύλες με τον σωστό τεμαχισμό των κρεάτων, πουλερικών και ψαριών
  • Ασκεί ποιοτικό έλεγχο στις πρώτες ύλες και φροντίζει για την καλύτερη δυνατή συντήρηση και αξιοποίηση τους
  • Τηρεί τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στην κουζίνα

Το IEK ΔΕΛΤΑ 360⁰ είναι το πρώτο ΙΕΚ που από το 1998 εισήγαγε και λειτουργεί την ειδικότητα του «Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης» στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εδώ και 23 χρόνια αποτελεί την κορυφαία σχολή μαγειρικής στην Ελλάδα, έχοντας καταρτίσει ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα σπουδών.

Οφέλη

Μια καριέρα στον συναρπαστικό κλάδο της Γαστρονομίας που προσφέρει υψηλές απολαβές και μεγάλη αναγνωρισιμότητα!

Οι λόγοι για να επιλέξετε σπουδές Μαγειρικής στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰:

    1. Το 1998 το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την ειδικότητα: Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης και εδώ και 21 χρόνια αποτελεί τη μεγαλύτερη σχολή Chef πανελλαδικά.
    2. Αποκτάτε το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Μαγειρικής στην Ελλάδα, που σας οδηγεί σε θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς ενώ ταυτόχρονα σας επιτρέπει να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση.
    3. Διδάσκεστε μαγειρική στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις με μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών, εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα για την καθημερινή πρακτική εξάσκηση.
    4. Αποκτάτε όλα τα εφόδια για να γίνεται ένας επιτυχημένος Chef με γνώσεις εστιατορικής ζαχαροπλαστικής, τεμαχισμού κρεάτων, σύνθεσης μενού και οργάνωσης και διοίκησης της κουζίνας.
    5. Τη διδασκαλία αναλαμβάνουν καταξιωμένοι Chef με πλούσια επαγγελματική εμπειρία και πολλαπλές διακρίσεις στο χώρο. Οι καθηγητές, στο πλευρό των σπουδαστών από την πρώτη μέρα, μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους, τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους για το επάγγελμα.
    6. Το Γραφείο Σταδιοδρομίας εξασφαλίζει εγγυημένη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5αστερα ξενοδοχεία και Resorts στην Ελλάδα και την Κύπρο, σε όλους τους σπουδαστές. Η διαδικασία επιλογής γίνεται μέσω της Ημέρας Καριέρας Τουρισμού, που διεξάγεται κάθε χρόνο το Φεβρουάριο.
    7. Συμμετέχετε στις κορυφαίες εκδηλώσεις Συνέδρια Γαστρονομίας και Masterclasses, όπου παρακολουθείτε εισηγήσεις και σεμινάρια από διεθνούς φήμης βραβευμένους Chef, όπως οι Katsu Hanamure, Senol Yeter, Arnaud Bignon, Rolf Murner, Jean Charles Metayer, αλλά και οι δικοί μας Γιάννης Παρίκος, Ντίνα Νικολάου, Βασίλης Καλλίδης, Ελένη Ψυχούλη, Ηλίας Μαμαλάκης και Βαγγέλης Δρίσκας.
    8. Συμμετέχετε στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς γαστρονομίας ως μέλος της «Πιο Πολυνίκης Σχολή», έχοντας τη δυνατότητα να πειραματιστείτε, να εκφράσετε τη δημιουργικότητα σας και να αποσπάσετε διακρίσεις που θα συνοδεύουν το βιογραφικό σας.
    9. Παράλληλα με τις σπουδές σας, έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε τον Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN, που μεγιστοποιεί την αξία των σπουδών και αποτελεί επιπρόσθετο επαγγελματικό εφόδιο στον ιδιωτικό τομέα.
    10. Έχετε τη δυνατότητα επιπλέον φοίτησης στο ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης «Σύγχρονες Τεχνικές Γαστρονομίας», ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα σπουδών που λειτουργεί κατ’ αποκλειστικότητα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ 360⁰.
    11. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360⁰ βραβεύτηκε ως ο «Εκπαιδευτικός Όμιλος της Χρονιάς 2019» στον πανελλαδικό θεσμό βραβείων ποιότητας και γεύσης των Estiatoria.gr Premium Awards, επιβεβαιώνοντας την ποιότητα της εκπαίδευσης, τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις, και την πολυεπίπεδη εξέλιξη και βελτίωση του.
    12. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών & παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλή ποιότητα σπουδών.
Επαγγελματική Αποκατάσταση

Σήμερα ο Chef αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα, περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα. Οι επαγγελματίες - απόφοιτοι του κλάδου έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν σε μεγάλες κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων, και να μαθητεύσουν στο πλευρό διάσημων Chef.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα ξεκινά μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.

Επιπρόσθετα, ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης μπορεί να εργαστεί σε:

  • Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
  • Επιχειρήσεις εστίασης
  • Εταιρείες catering
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Casino
  • Σκάφη πολυτελείας
  • Δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα
  • Δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα
  • Βιομηχανίες τροφίμων & ποτών
  • Προσωπικές επιχειρήσεις ως ιδιοκτήτης / ελεύθερος επαγγελματίας
Εργαστήρια

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων:

  • Κουζίνες - Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως φούρνοι steamer και επαγωγικές εστίες
  • Σύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
  • Κουζίνα επιδείξεων με high end εξοπλισμό των εταιριών Miele και Kenwood και επένδυση από Corian
  • Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων
  • Αίθουσα εστιατορικής
  • Αποθήκες υλικών, με ψυγεία, καταψύκτες και σύγχρονες συσκευές για την διατήρηση των πρώτων υλών σε κενό αέρος, "Vacuum"
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας
  • Αίθουσα οινολογίας
  • Εργαστήριο Σύγχρονων Τεχνικών Γαστρονομίας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό Vaccum, Roner, Thermomix, Pacojet, Blastchiller
Μαθήματα

Τη διδασκαλία επιμελούνται επιλεγμένοι, έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές, αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Παρουσίαση μαθημάτων της ειδικότητας "Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)":

  • Τέχνη Μαγειρικής
  • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
  • Γαλλικά
  • Αρχές Οικονομικής
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Οργάνωση - Λειτουργία Εστιατορίου
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Οινολογία
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Σύνθεση Μενού
  • Τεμαχισμός Κρεάτων
  • Τροφογνωσία - Εδεσματολόγιο
  • Διαιτητική
  • Αγγλικά
  • Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
  • Πρακτική Άσκηση

Τα μαθήματα ενισχύονται με εξειδικευμένη σύγχρονη βιβλιογραφία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΕΛΤΑ 360, την οποία έχει συγγράψει και επιμεληθεί το διδακτικό προσωπικό μας.

Νέα

Στο δυναμικό του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ο πολυβραβευμένος Chef Δημήτρης Πυλιώτης!

Το γαστρονομικό «ταξίδι» του ξεκίνησε από νεαρή ηλικία, αφού από τότε που ο ίδιος θυμάται τον εαυτό του βρισκόταν πάντα σε μία κουζίνα. Οι σπουδές του στην μαγειρική τέχνη πραγματοποιήθηκαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τον ίδιο να εργάζεται παράλληλα και εντέλει να παίρνει το πτυχίο του από ...

Περισσότερα

Παραλίες με πρόσβαση για όλους!

«Διάδρομο και αμαξίδιο θαλάσσης, διάδρομο με ηχητικά σήματα για τυφλά άτομα και SEATRAC by TOBEA» χρειάζεται μία παραλία για να καταστεί προσβάσιμη, όπως αναφέρει ο Σπύρος Νταντανίδης από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ «ΠΕΡΠΑΤΩ». Τι είναι όμως, το SEATRAC by TOBEA; Η ΤΟΒΕΑ ...

Περισσότερα

Είναι τελικά υπερβολικός ο καλλωπισμός των γυναικών;

Κατακόρυφη είναι η αύξηση, που έχει σημειωθεί την τελευταία δεκαετία στις παροχές των υπηρεσιών της αισθητικής με αποτέλεσμα η ζήτηση για Σπουδές Αισθητικής να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. «Θέλω να ελπίζω πως οι γυναίκες καλλωπίζονται για τον εαυτό τους και όχι γιατί θέλουν να αρέσουν ή γιατί θέλουν να...

Περισσότερα

Αναδείχθηκε η νικήτρια του ηλεκτρικού scooter!

Τυχερή νικήτρια από την κλήρωση που διεξήχθη ηλεκτρονικά αναδείχθηκε η Σταματία Παπαγεωργίου, σπουδάστρια Β. Φυσικοθεραπείας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσ/νίκης. Το ηλεκτρικό scooter BLAUPUNKT ESC808 προσέφερε ο εκπαιδευτικός συνεργάτης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 GRCTECH, Επίσημος Αντιπρόσωπος της BLAUPUNKT ...

Περισσότερα

Στην αγορά παιδικά έπιπλα με την υπογραφή των σπουδαστών μας!

Οι σπουδάστριες Εσωτερικής Διακόσμησης & Σχεδιασμού Αντικειμένων Ιωάννα Μουσουράκη από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης και Βασιλική Μαυρίκη από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ιωαννίνων είναι οι μεγάλες νικήτριες του διαγωνισμού, για τις καλύτερες προτάσεις σχεδιασμού της νέας παιδικής συλλογής επίπλων. Η νέα ...

Περισσότερα

Super Καλοκαιρινά Δώρα από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Το καλοκαίρι είναι εδώ και χαρίζει απίθανες στιγμές! Φέτος, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 κάνει το καλοκαίρι σου πιο συναρπαστικό και σου προσφέρει σούπερ δώρα τεχνολογίας από κορυφαίες εταιρίες - συνεργάτες! Έλα να μας συναντήσεις στις εγκαταστάσεις μας σε #7πολεις σε όλη την Ελλάδα, γνώρισε την ανεπανάληπτη ...

Περισσότερα

ΕΟΠΠΕΠ: Ανακοίνωση για Προγραμματισμό Εξετάσεων Πιστοποίησης

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. προβαίνει σε εκ νέου προγραμματισμό όλων των διαδικασιών εξετάσεων πιστοποίησης για τα έτη 2021 και 2022, οι οποίες ανεστάλησαν εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 και των υποχρεωτικών προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς της. Για τους Αποφοίτους των ΙΕΚ οι χρονικές περίοδοι διεξαγωγής ...

Περισσότερα

Φαντασμαγορικό 360 Fashion Show στο Βόλο!

Το έναυσμα της έναρξης έδωσε η λαμπερή παρουσιάστρια της βραδιάς Ζέτα Μακρυπούλια, η οποία μάγεψε τους θεατές με την ομορφιά και την αμεσότητά της, συνοδευόμενη από τον Γενικό Διευθυντή Marketing του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, Χρήστο Κιούση. H ατμόσφαιρα πήρε «φωτιά» από την αρχή με το ...

Περισσότερα

Χάρης Παπακυριακού: "Κάθε λεξικό είναι ένα χρηστικό εργαλείο!"

«Κι αν τυχόν κάπου ανάμεσα στους γαλάζιους διαδρόμους συναντήσω αγγέλους, θα τους μιλήσω Ελληνικά…» Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1959, ο Χάρης Παπακυριακού, εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, ξεκίνησε τη συγγραφική του δράση το 1997 και μέχρι ...

Περισσότερα