white_logo close
white_logo close
360o

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

big_circle
Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef

Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef

#οΗρωαςΕισαιΕσυ
ΤΟΜΕΑΣ

Γαστρονομία

big_circle
Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Κλείστε επίσκεψη

Στις μέρες μας η Μαγειρική αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα και αναγνωρισμένα επαγγέλματα, προσφέροντας σε όσους την επιλέξουν υψηλές απολαβές και ανεξάντλητες επαγγελματικές δυνατότητες για καριέρα σε κουζίνες μεγάλων εστιατορίων και ξενοδοχείων, αλλά και σε προσωπική επιχείρηση. Η δημιουργικότητα και η σκληρή δουλειά επιβραβεύονται ακόμα και με διεθνείς διακρίσεις, όπως τα αστέρια Michelin!

Ο Chef χρησιμοποιεί τις γνώσεις του, την εμπειρία και τη φαντασία ώστε να:

  • Οργανώνει και διοικεί την ομάδα των μαγείρων, αναθέτοντας ρόλους και ελέγχοντας το τελικό αποτέλεσμα
  • Συντάσσει το μενού της επισιτιστικής επιχείρησης και πραγματοποιεί την κοστολόγηση των πιάτων
  • Δημιουργεί πρωτότυπα πιάτα με όλων των ειδών τις πρώτες ύλες, βασισμένα στις επιμέρους ιδιαιτερότητες κάθε κουζίνας
  • Αναλαμβάνει την παρουσίαση των πιάτων με εντυπωσιακό food styling
  • Δημιουργεί εστιατορικά επιδόρπια
  • Προετοιμάζει τις πρώτες ύλες με τον σωστό τεμαχισμό των κρεάτων, πουλερικών και ψαριών
  • Ασκεί ποιοτικό έλεγχο στις πρώτες ύλες και φροντίζει για την καλύτερη δυνατή συντήρηση και αξιοποίηση τους
  • Τηρεί τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στην κουζίνα

Το IEK ΔΕΛΤΑ 360⁰ είναι το πρώτο ΙΕΚ που από το 1998 εισήγαγε και λειτουργεί την ειδικότητα του «Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης» στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εδώ και 23 χρόνια αποτελεί την κορυφαία σχολή μαγειρικής στην Ελλάδα, έχοντας καταρτίσει ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα σπουδών.

VIDEO ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

big_circle

ΟΦΕΛΗ

Μια καριέρα στον συναρπαστικό κλάδο της Γαστρονομίας που προσφέρει υψηλές απολαβές και μεγάλη αναγνωρισιμότητα!

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Κλείστε επίσκεψη

Οι λόγοι για να επιλέξετε σπουδές Μαγειρικής στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰:

    1. Το 1998 το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την ειδικότητα: Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης και εδώ και 21 χρόνια αποτελεί τη μεγαλύτερη σχολή Chef πανελλαδικά.
    2. Αποκτάτε το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Μαγειρικής στην Ελλάδα, που σας οδηγεί σε θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς ενώ ταυτόχρονα σας επιτρέπει να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση.
    3. Διδάσκεστε μαγειρική στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις με μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών, εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα για την καθημερινή πρακτική εξάσκηση.
    4. Αποκτάτε όλα τα εφόδια για να γίνεται ένας επιτυχημένος Chef με γνώσεις εστιατορικής ζαχαροπλαστικής, τεμαχισμού κρεάτων, σύνθεσης μενού και οργάνωσης και διοίκησης της κουζίνας.
    5. Τη διδασκαλία αναλαμβάνουν καταξιωμένοι Chef με πλούσια επαγγελματική εμπειρία και πολλαπλές διακρίσεις στο χώρο. Οι καθηγητές, στο πλευρό των σπουδαστών από την πρώτη μέρα, μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους, τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους για το επάγγελμα.
    6. Το Γραφείο Σταδιοδρομίας εξασφαλίζει εγγυημένη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5αστερα ξενοδοχεία και Resorts στην Ελλάδα και την Κύπρο, σε όλους τους σπουδαστές. Η διαδικασία επιλογής γίνεται μέσω της Ημέρας Καριέρας Τουρισμού, που διεξάγεται κάθε χρόνο το Φεβρουάριο.
    7. Συμμετέχετε στις κορυφαίες εκδηλώσεις Συνέδρια Γαστρονομίας και Masterclasses, όπου παρακολουθείτε εισηγήσεις και σεμινάρια από διεθνούς φήμης βραβευμένους Chef, όπως οι Katsu Hanamure, Senol Yeter, Arnaud Bignon, Rolf Murner, Jean Charles Metayer, αλλά και οι δικοί μας Γιάννης Παρίκος, Ντίνα Νικολάου, Βασίλης Καλλίδης, Ελένη Ψυχούλη, Ηλίας Μαμαλάκης και Βαγγέλης Δρίσκας.
    8. Συμμετέχετε στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς γαστρονομίας ως μέλος της «Πιο Πολυνίκης Σχολή», έχοντας τη δυνατότητα να πειραματιστείτε, να εκφράσετε τη δημιουργικότητα σας και να αποσπάσετε διακρίσεις που θα συνοδεύουν το βιογραφικό σας.
    9. Παράλληλα με τις σπουδές σας, έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε τον Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN, που μεγιστοποιεί την αξία των σπουδών και αποτελεί επιπρόσθετο επαγγελματικό εφόδιο στον ιδιωτικό τομέα.
    10. Έχετε τη δυνατότητα επιπλέον φοίτησης στο ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης «Σύγχρονες Τεχνικές Γαστρονομίας», ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα σπουδών που λειτουργεί κατ’ αποκλειστικότητα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ 360⁰.
    11. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360⁰ βραβεύτηκε ως ο «Εκπαιδευτικός Όμιλος της Χρονιάς 2019» στον πανελλαδικό θεσμό βραβείων ποιότητας και γεύσης των Estiatoria.gr Premium Awards, επιβεβαιώνοντας την ποιότητα της εκπαίδευσης, τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις, και την πολυεπίπεδη εξέλιξη και βελτίωση του.
    12. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών & παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλή ποιότητα σπουδών.
big_circle

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Σήμερα ο Chef αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα, περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα.

Οι επαγγελματίες - απόφοιτοι του κλάδου έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν σε μεγάλες κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων, και να μαθητεύσουν στο πλευρό διάσημων Chef.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα ξεκινά μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.

Επιπρόσθετα, ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης μπορεί να εργαστεί σε:

  • Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
  • Επιχειρήσεις εστίασης
  • Εταιρείες catering
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Casino
  • Σκάφη πολυτελείας
  • Δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα
  • Δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα
  • Βιομηχανίες τροφίμων & ποτών
  • Προσωπικές επιχειρήσεις ως ιδιοκτήτης / ελεύθερος επαγγελματίας
big_circle

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων:

  • Κουζίνες - Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως φούρνοι steamer και επαγωγικές εστίες
  • Σύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
  • Κουζίνα επιδείξεων με high end εξοπλισμό των εταιριών Miele και Kenwood και επένδυση από Corian
  • Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων
  • Αίθουσα εστιατορικής
  • Αποθήκες υλικών, με ψυγεία, καταψύκτες και σύγχρονες συσκευές για την διατήρηση των πρώτων υλών σε κενό αέρος, "Vacuum"
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας
  • Αίθουσα οινολογίας
  • Εργαστήριο Σύγχρονων Τεχνικών Γαστρονομίας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό Vaccum, Roner, Thermomix, Pacojet, Blastchiller
Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef
Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef
Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef
Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef
Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef
Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef
Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef
Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef
Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef
Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef
Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef
Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef
Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef
Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef
Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef
big_circle

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τη διδασκαλία επιμελούνται επιλεγμένοι, έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές, αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Κλείστε επίσκεψη

Παρουσίαση μαθημάτων της ειδικότητας "Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)":

  • Τέχνη Μαγειρικής
  • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
  • Γαλλικά
  • Αρχές Οικονομικής
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Οργάνωση - Λειτουργία Εστιατορίου
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Οινολογία
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Σύνθεση Μενού
  • Τεμαχισμός Κρεάτων
  • Τροφογνωσία - Εδεσματολόγιο
  • Διαιτητική
  • Αγγλικά
  • Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
  • Πρακτική Άσκηση

Τα μαθήματα ενισχύονται με εξειδικευμένη σύγχρονη βιβλιογραφία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΕΛΤΑ 360, την οποία έχει συγγράψει και επιμεληθεί το διδακτικό προσωπικό μας.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Αναβάθμιση των Γνώσεων και των Επαγγελματικών Προοπτικών

Προγράμματα επαγγελματιών που προσφέρονται κατ' αποκλειστικότητα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ 360. Παρέχουν συμπυκνωμένη και εξειδικευμένη γνώση που δεν προσφέρεται συνολικά από κανένα άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Απευθύνονται σε αποφοίτους σχολών και επαγγελματίες , οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν το γνωστικό πεδίο και τις επαγγελματικές τους επιλογές. Οι καταρτιζόμενοι στα προγράμματα μετεκπαίδευσης επαγγελματιών έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να αποκτήσουν Postgraduate Diploma - επιπέδου 7 από το Διεθνή Φορέα Πιστοποιήσεων LRN, αποκτώντας διευρυμένες δυνατότητες σε όλη την ΕΕ.

Συνεργασίες
Cooking Hellas Thermomix
Ελληνικόν
Flavour Factory
Frieshland Campina
Μύλοι Λούλη
Ayo
SETE
Agrino
Naifu
The Mart
Τσόγιας
Βιοιατρική
Παράξενες Ύλες
Eurotel Hospitality
XENEX
Sparta-gourmet-logo
Heling food
Condito
Makvel
Pindos
ZANAE
EURICOM
Arnaud Bignon logo
provil-new-logo
debic-logo
baristas-gold-logo
bee-farm-logo
barbastathis-logo
big_circle Line 2 Copy 15 big_circle
Line 2 Copy 4 circle2

ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360