Κάλεσε μας

Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)

Στις μέρες μας η Μαγειρική αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα και αναγνωρισμένα επαγγέλματα, προσφέροντας σε όσους την επιλέξουν υψηλές απολαβές και ανεξάντλητες επαγγελματικές δυνατότητες για καριέρα σε κουζίνες μεγάλων εστιατορίων και ξενοδοχείων, αλλά και σε προσωπική επιχείρηση. Η δημιουργικότητα και η σκληρή δουλειά επιβραβεύονται ακόμα και με διεθνείς διακρίσεις, όπως τα αστέρια Michelin!

Ο Chef χρησιμοποιεί τις γνώσεις του, την εμπειρία και τη φαντασία ώστε να:

  • Οργανώνει και διοικεί την ομάδα των μαγείρων, αναθέτοντας ρόλους και ελέγχοντας το τελικό αποτέλεσμα
  • Συντάσσει το μενού της επισιτιστικής επιχείρησης και πραγματοποιεί την κοστολόγηση των πιάτων
  • Δημιουργεί πρωτότυπα πιάτα με όλων των ειδών τις πρώτες ύλες, βασισμένα στις επιμέρους ιδιαιτερότητες κάθε κουζίνας
  • Αναλαμβάνει την παρουσίαση των πιάτων με εντυπωσιακό food styling
  • Δημιουργεί εστιατορικά επιδόρπια
  • Προετοιμάζει τις πρώτες ύλες με τον σωστό τεμαχισμό των κρεάτων, πουλερικών και ψαριών
  • Ασκεί ποιοτικό έλεγχο στις πρώτες ύλες και φροντίζει για την καλύτερη δυνατή συντήρηση και αξιοποίηση τους
  • Τηρεί τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στην κουζίνα

Το IEK ΔΕΛΤΑ 360⁰ είναι το πρώτο ΙΕΚ που από το 1998 εισήγαγε και λειτουργεί την ειδικότητα του «Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης» στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εδώ και 23 χρόνια αποτελεί την κορυφαία σχολή μαγειρικής στην Ελλάδα, έχοντας καταρτίσει ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα σπουδών.

Οφέλη

Μια καριέρα στον συναρπαστικό κλάδο της Γαστρονομίας που προσφέρει υψηλές απολαβές και μεγάλη αναγνωρισιμότητα!

Οι λόγοι για να επιλέξετε σπουδές Μαγειρικής στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰:

    1. Το 1998 το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την ειδικότητα: Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης και εδώ και 21 χρόνια αποτελεί τη μεγαλύτερη σχολή Chef πανελλαδικά.
    2. Αποκτάτε το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Μαγειρικής στην Ελλάδα, που σας οδηγεί σε θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς ενώ ταυτόχρονα σας επιτρέπει να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση.
    3. Διδάσκεστε μαγειρική στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις με μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών, εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα για την καθημερινή πρακτική εξάσκηση.
    4. Αποκτάτε όλα τα εφόδια για να γίνεται ένας επιτυχημένος Chef με γνώσεις εστιατορικής ζαχαροπλαστικής, τεμαχισμού κρεάτων, σύνθεσης μενού και οργάνωσης και διοίκησης της κουζίνας.
    5. Τη διδασκαλία αναλαμβάνουν καταξιωμένοι Chef με πλούσια επαγγελματική εμπειρία και πολλαπλές διακρίσεις στο χώρο. Οι καθηγητές, στο πλευρό των σπουδαστών από την πρώτη μέρα, μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους, τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους για το επάγγελμα.
    6. Το Γραφείο Σταδιοδρομίας εξασφαλίζει εγγυημένη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5αστερα ξενοδοχεία και Resorts στην Ελλάδα και την Κύπρο, σε όλους τους σπουδαστές. Η διαδικασία επιλογής γίνεται μέσω της Ημέρας Καριέρας Τουρισμού, που διεξάγεται κάθε χρόνο το Φεβρουάριο.
    7. Συμμετέχετε στις κορυφαίες εκδηλώσεις Συνέδρια Γαστρονομίας και Masterclasses, όπου παρακολουθείτε εισηγήσεις και σεμινάρια από διεθνούς φήμης βραβευμένους Chef, όπως οι Katsu Hanamure, Senol Yeter, Arnaud Bignon, Rolf Murner, Jean Charles Metayer, αλλά και οι δικοί μας Γιάννης Παρίκος, Ντίνα Νικολάου, Βασίλης Καλλίδης, Ελένη Ψυχούλη, Ηλίας Μαμαλάκης και Βαγγέλης Δρίσκας.
    8. Συμμετέχετε στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς γαστρονομίας ως μέλος της «Πιο Πολυνίκης Σχολή», έχοντας τη δυνατότητα να πειραματιστείτε, να εκφράσετε τη δημιουργικότητα σας και να αποσπάσετε διακρίσεις που θα συνοδεύουν το βιογραφικό σας.
    9. Παράλληλα με τις σπουδές σας, έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε τον Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN, που μεγιστοποιεί την αξία των σπουδών και αποτελεί επιπρόσθετο επαγγελματικό εφόδιο στον ιδιωτικό τομέα.
    10. Έχετε τη δυνατότητα επιπλέον φοίτησης στο ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης «Σύγχρονες Τεχνικές Γαστρονομίας», ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα σπουδών που λειτουργεί κατ’ αποκλειστικότητα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ 360⁰.
    11. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360⁰ βραβεύτηκε ως ο «Εκπαιδευτικός Όμιλος της Χρονιάς 2019» στον πανελλαδικό θεσμό βραβείων ποιότητας και γεύσης των Estiatoria.gr Premium Awards, επιβεβαιώνοντας την ποιότητα της εκπαίδευσης, τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις, και την πολυεπίπεδη εξέλιξη και βελτίωση του.
    12. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών & παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλή ποιότητα σπουδών.
Επαγγελματική Αποκατάσταση

Σήμερα ο Chef αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα, περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα. Οι επαγγελματίες - απόφοιτοι του κλάδου έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν σε μεγάλες κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων, και να μαθητεύσουν στο πλευρό διάσημων Chef.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα ξεκινά μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.

Επιπρόσθετα, ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης μπορεί να εργαστεί σε:

  • Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
  • Επιχειρήσεις εστίασης
  • Εταιρείες catering
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Casino
  • Σκάφη πολυτελείας
  • Δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα
  • Δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα
  • Βιομηχανίες τροφίμων & ποτών
  • Προσωπικές επιχειρήσεις ως ιδιοκτήτης / ελεύθερος επαγγελματίας
Εργαστήρια

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων:

  • Κουζίνες - Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως φούρνοι steamer και επαγωγικές εστίες
  • Σύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
  • Κουζίνα επιδείξεων με high end εξοπλισμό των εταιριών Miele και Kenwood και επένδυση από Corian
  • Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων
  • Αίθουσα εστιατορικής
  • Αποθήκες υλικών, με ψυγεία, καταψύκτες και σύγχρονες συσκευές για την διατήρηση των πρώτων υλών σε κενό αέρος, "Vacuum"
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας
  • Αίθουσα οινολογίας
  • Εργαστήριο Σύγχρονων Τεχνικών Γαστρονομίας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό Vaccum, Roner, Thermomix, Pacojet, Blastchiller
Μαθήματα

Τη διδασκαλία επιμελούνται επιλεγμένοι, έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές, αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Παρουσίαση μαθημάτων της ειδικότητας "Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)":

  • Τέχνη Μαγειρικής
  • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
  • Γαλλικά
  • Αρχές Οικονομικής
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Οργάνωση - Λειτουργία Εστιατορίου
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Οινολογία
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Σύνθεση Μενού
  • Τεμαχισμός Κρεάτων
  • Τροφογνωσία - Εδεσματολόγιο
  • Διαιτητική
  • Αγγλικά
  • Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
  • Πρακτική Άσκηση

Τα μαθήματα ενισχύονται με εξειδικευμένη σύγχρονη βιβλιογραφία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΕΛΤΑ 360, την οποία έχει συγγράψει και επιμεληθεί το διδακτικό προσωπικό μας.

Νέα

11/4: Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Πάρκινσον

Τι είναι η νόσος του Πάρκινσον; Η νόσος Parkinson είναι μια εξελισσόμενη ασθένεια, κατά την οποία η απώλεια νευρικών κυττάρων σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου οδηγεί σε προβλήματα στον έλεγχο της κίνησης και πλήττει την ικανότητα του ασθενή να ανταπεξέλθει σε βασικές λειτουργίες της ...

Περισσότερα

360 Webinar: Νηστίσιμα δημιουργικά γλυκά

Ημέρα: Παρασκευή 16 Απριλίου Ώρα: 14.00 Εισηγητής: Κωνσταντίνος Ντανάς Ιδιότητα: Chef Patissier Chocolatier Στη μαγεία των γλυκών γεύσεων με άρωμα Κρήτης θα μας μυήσει ο Chef Patissier Chocolatier, Ιδιοκτήτης του Ζαχαροπλαστείου Σκέτη Γλύκα στα Χανιά και εκπαιδευτής στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Χανίων, ...

Περισσότερα

360 Webinar: "Γνώρισε τα Μουσεία της πόλης - Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Δευτέρα 12/4/21 15:00 Ο Εκπαιδευτικός όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ανοίγει τις πύλες  σημαντικών Μουσείων της Ελλάδας και σας ξεναγεί δωρεάν στα μονοπάτια του πολιτισμού και των τεχνών! Η Σχολή  ΜΜΕ & Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 φέρνει το κοινό κοντά στην πολιτιστική κουλτούρα διοργανώνοντας τη ...

Περισσότερα

360 Webinar: Το Έντερο: Ο δεύτερος εγκέφαλος του σώματος!

16/ 04 / 21 16:30 Στη συγκεκριμένη παρουσίαση θα γίνει λόγος για την αμφίδρομη αλληλεπίδραση του Εντερικού Νευρικού Συστήματος (ΕΝΣ) με το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ) με έμφαση στον ρόλο της ισορροπημένης εντερικής μικροχλωρίδας στη διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπου. Εισάγοντας έτσι την ...

Περισσότερα

360 Webinar: Γραφιστική & Wall Art

Ημέρα: Τετάρτη 14/4 Ώρα: 14.00 Εισηγητής: Μίλτος Τσαλικίδης Ιδιότητα: Γραφίστας / Wall Artist Ο σχεδιασμός εικόνων, μοτίβων, τυπογραφίας, γεωμετρικών ή αφηρημένων σχεδίων σε τοίχο ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια. Η διαφορά με το graffiti είναι ότι το Wall Art εφαρμόζεται συνήθως με την ...

Περισσότερα

360 Webinar: Αθλητική Ψυχολογία – Coaching emotions & feelings

Ημέρα: Τρίτη 13/4 Ώρα: 17.00 Εισηγήτρια: Κατερίνα Βαρελά Ιδιότητα: Αθλήτρια/ Προπονήτρια, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, Εκπαιδεύτρια ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ξάνθης Δεν είναι λίγες οι φορές που η απόδοση ενός αθλητή επηρεάζεται άμεσα από την ψυχολογία του και τις σκέψεις του. Αντίστοιχα το ίδιο δύσκολο είναι...

Περισσότερα

360 Webinar: Ανακάλυψη και Ανάπτυξη Φαρμάκων - Από τις τυχαίες ανακαλύψεις του χθες, στις κλινικές μελέτες του σήμερα

Ημέρα: Δευτέρα 12/4 Ώρα: 13.00 Εισηγητής: Πετρίδης Μιχαήλ Ιδιότητα: Αναπληρωτής Λέκτορας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας - Πρόγραμμα Φαρμακευτικής - Πανεπιστήμιο ΛευκωσίαςΣτόχος του σεμιναρίου είναι η κατανόηση της σύνθετης, πολυετούς και δαπανηρής διαδικασίας της Ανακάλυψης και Ανάπτυξης Φαρμάκων. Θα ...

Περισσότερα

360 Webinar: Υδροπονικές & θερμοκηπιακές καλλιέργειες

Θεματολογία Σεμιναρίου: Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν τα θετικά οφέλη των θερμοκηπιακών καλλιεργειών και το γιατί θεωρούνται αναγκαίες στην εποχή μας. Επίσης θα δούμε την εξέλιξη και την ανάδειξη της υδροπονικής καλλιέργειας ως βασικού τρόπου παραγωγής του μέλλοντος. Βιογραφικό Εισηγητή:  O ...

Περισσότερα

360 Webinar: Cucina Rustica e Moderna d' Italia

Παρασκευή 9 Απριλίου 14:00 Στο σεμινάριο θα δούμε κλασικές ιταλικές συνταγές που βασίζονται στην κουλτούρα της cucina povera με μία σύγχρονη ματιά. Με τη συμβολή της εταιρίας - στρατηγικού μας συνεργάτη  "ΠΙΝΔΟΣ" Βιογραφικό Εισηγητή: Ο Αθανάσιος Κάλφας σπούδασε μαγειρική στην Τ.Ε.Σ.Τ.Ε. ...

Περισσότερα