Κάλεσε μας

Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)

Στις μέρες μας η Μαγειρική αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα και αναγνωρισμένα επαγγέλματα, προσφέροντας σε όσους την επιλέξουν υψηλές απολαβές και ανεξάντλητες επαγγελματικές δυνατότητες για καριέρα σε κουζίνες μεγάλων εστιατορίων και ξενοδοχείων, αλλά και σε προσωπική επιχείρηση. Η δημιουργικότητα και η σκληρή δουλειά επιβραβεύονται ακόμα και με διεθνείς διακρίσεις, όπως τα αστέρια Michelin!

Ο Chef χρησιμοποιεί τις γνώσεις του, την εμπειρία και τη φαντασία ώστε να:

  • Οργανώνει και διοικεί την ομάδα των μαγείρων, αναθέτοντας ρόλους και ελέγχοντας το τελικό αποτέλεσμα
  • Συντάσσει το μενού της επισιτιστικής επιχείρησης και πραγματοποιεί την κοστολόγηση των πιάτων
  • Δημιουργεί πρωτότυπα πιάτα με όλων των ειδών τις πρώτες ύλες, βασισμένα στις επιμέρους ιδιαιτερότητες κάθε κουζίνας
  • Αναλαμβάνει την παρουσίαση των πιάτων με εντυπωσιακό food styling
  • Δημιουργεί εστιατορικά επιδόρπια
  • Προετοιμάζει τις πρώτες ύλες με τον σωστό τεμαχισμό των κρεάτων, πουλερικών και ψαριών
  • Ασκεί ποιοτικό έλεγχο στις πρώτες ύλες και φροντίζει για την καλύτερη δυνατή συντήρηση και αξιοποίηση τους
  • Τηρεί τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στην κουζίνα

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι το πρώτο ΙΕΚ που από το 1998 εισήγαγε και λειτουργεί την ειδικότητα του «Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης» στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εδώ και 21 χρόνια αποτελεί την κορυφαία σχολή μαγειρικής στην Ελλάδα, έχοντας καταρτίσει ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα σπουδών.

  • 2.500 € / έτος
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διακανονισμό των διδάκτρων σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
Οφέλη

Μια καριέρα στον συναρπαστικό κλάδο της Γαστρονομίας που προσφέρει υψηλές απολαβές και μεγάλη αναγνωρισιμότητα!

Οι λόγοι για να επιλέξετε σπουδές Μαγειρικής στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰:

    1. Το 1998 το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την ειδικότητα: Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης και εδώ και 21 χρόνια αποτελεί τη μεγαλύτερη σχολή Chef πανελλαδικά.
    2. Αποκτάτε το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Μαγειρικής στην Ελλάδα, που σας οδηγεί σε θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς ενώ ταυτόχρονα σας επιτρέπει να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση.
    3. Διδάσκεστε μαγειρική στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις με μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών, εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα για την καθημερινή πρακτική εξάσκηση.
    4. Αποκτάτε όλα τα εφόδια για να γίνεται ένας επιτυχημένος Chef με γνώσεις εστιατορικής ζαχαροπλαστικής, τεμαχισμού κρεάτων, σύνθεσης μενού και οργάνωσης και διοίκησης της κουζίνας.
    5. Τη διδασκαλία αναλαμβάνουν καταξιωμένοι Chef με πλούσια επαγγελματική εμπειρία και πολλαπλές διακρίσεις στο χώρο. Οι καθηγητές, στο πλευρό των σπουδαστών από την πρώτη μέρα, μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους, τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους για το επάγγελμα.
    6. Το Γραφείο Σταδιοδρομίας εξασφαλίζει εγγυημένη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5αστερα ξενοδοχεία και Resorts στην Ελλάδα και την Κύπρο, σε όλους τους σπουδαστές.  Η διαδικασία επιλογής γίνεται μέσω της Ημέρας Καριέρας Τουρισμού, που διεξάγεται κάθε χρόνο το Φεβρουάριο.
    7. Συμμετέχετε στις κορυφαίες εκδηλώσεις Συνέδρια Γαστρονομίας και Masterclasses, όπου παρακολουθείτε εισηγήσεις και σεμινάρια από διεθνούς φήμης βραβευμένους Chef, όπως οι Katsu Hanamure, Senol Yeter, Arnaud Bignon, Rolf Murner, Jean Charles Metayer, αλλά και οι δικοί μας Γιάννης Παρίκος, Ντίνα Νικολάου, Βασίλης Καλλίδης, Ελένη Ψυχούλη, Ηλίας Μαμαλάκης και Βαγγέλης Δρίσκας.
    8. Συμμετέχετε στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς γαστρονομίας ως μέλος της «Πιο Πολυνίκης Σχολή», έχοντας τη δυνατότητα να πειραματιστείτε, να εκφράσετε τη δημιουργικότητα σας και να αποσπάσετε διακρίσεις που θα συνοδεύουν το βιογραφικό σας.
    9. Παράλληλα με τις σπουδές σας, έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε τον Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN, που μεγιστοποιεί την αξία των σπουδών και αποτελεί επιπρόσθετο επαγγελματικό εφόδιο στον ιδιωτικό τομέα.
    10. Έχετε τη δυνατότητα επιπλέον φοίτησης στο ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης «Σύγχρονες Τεχνικές Γαστρονομίας», ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα σπουδών που λειτουργεί κατ’ αποκλειστικότητα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ 360.
    11. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360 βραβεύτηκε ως ο «Εκπαιδευτικός Όμιλος της Χρονιάς 2019» στον πανελλαδικό θεσμό βραβείων ποιότητας και γεύσης των Estiatoria.gr Premium Awards, επιβεβαιώνοντας την ποιότητα της εκπαίδευσης, τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις, και την πολυεπίπεδη εξέλιξη και βελτίωση του.
    12. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas η ΔΕΛΤΑ 360 είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών & παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλή ποιότητα σπουδών.
Επαγγελματική Αποκατάσταση

Σήμερα ο Chef αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα, περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα. Οι επαγγελματίες - απόφοιτοι του κλάδου έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν σε μεγάλες κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων, και να μαθητεύσουν στο πλευρό διάσημων Chef.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα ξεκινά μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.

Επιπρόσθετα, ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης μπορεί να εργαστεί σε:

  • Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
  • Επιχειρήσεις εστίασης
  • Εταιρείες catering
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Casino
  • Σκάφη πολυτελείας
  • Δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα
  • Δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα
  • Βιομηχανίες τροφίμων & ποτών
  • Προσωπικές επιχειρήσεις ως ιδιοκτήτης / ελεύθερος επαγγελματίας
Εργαστήρια

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων:

  • Κουζίνες - Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως φούρνοι steamer και επαγωγικές εστίες
  • Σύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
  • Κουζίνα επιδείξεων με high end εξοπλισμό των εταιριών Miele και Kenwood και επένδυση από Corian
  • Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων
  • Αίθουσα εστιατορικής
  • Αποθήκες υλικών, με ψυγεία, καταψύκτες και σύγχρονες συσκευές για την διατήρηση των πρώτων υλών σε κενό αέρος, "Vacuum"
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας
  • Αίθουσα οινολογίας
  • Εργαστήριο Σύγχρονων Τεχνικών Γαστρονομίας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό Vaccum, Roner, Thermomix, Pacojet, Blastchiller
Μαθήματα

Τη διδασκαλία επιμελούνται επιλεγμένοι, έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές, αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Παρουσίαση μαθημάτων

  • Τέχνη Μαγειρικής
  • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
  • Γαλλικά
  • Αρχές Οικονομικής
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Οργάνωση - Λειτουργία Εστιατορίου
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Οινολογία
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Σύνθεση Μενού
  • Τεμαχισμός Κρεάτων
  • Τροφογνωσία - Εδεσματολόγιο
  • Διαιτητική
  • Αγγλικά
  • Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
  • Πρακτική Άσκηση

Τα μαθήματα ενισχύονται με εξειδικευμένη σύγχρονη βιβλιογραφία του Εκπαιδευτικού Ομίλου  ΔΕΛΤΑ 360, την οποία έχει συγγράψει και επιμεληθεί το διδακτικό προσωπικό μας.

Νέα

Εργοθεραπεία: Ένα επάγγελμα με πολλές προοπτικές!

Πως θα σου φαινόταν να σπουδάσεις μια σύγχρονη επιστήμη, με εγγυημένη επαγγελματική αποκατάσταση και μηδενικά ποσοστά ανεργίας; Με ιστορία μόλις 40 ετών στην Ελλάδα, η Εργοθεραπεία, αποτελεί την επιστήμη του παραϊατρικού κλάδου που στόχο έχει να βοηθήσει μέσω της δραστηριότητας άτομα τα οποία ...

Περισσότερα

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360: ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ!

Ένας από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς ομίλους στην Ελλάδα ο Εκπαιδευτικός Όμιλος IEK ΔΕΛΤΑ 360 εγκαινιάζει τις νέες του εγκαταστάσεις στην πόλη των Χανίων, διευρύνοντας τους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς ορίζοντες των νέων στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης. Η τελετή των εγκαινίων θα ...

Περισσότερα

Welcome Days | Θεσσαλονίκη

Την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 σας υποδέχεται με funny διάθεση και πολλούς famous καλεσμένους, experts στην ειδικότητά τους! Τρίτη 17/9 Ο Διευθυντής της Σχολής ΜΜΕ, Performing Arts & Οικονομίας – Διοίκησης Χρήστος Κιούσης σας υποδέχεται στη ...

Περισσότερα

Επαγγελματίες στην υπηρεσία της γυναίκας!

Όσο υπάρχουν γυναίκες η βιομηχανία της μόδας και της ομορφιάς θα ανθεί! Και οι επαγγελματίες του κλάδου θα παραμένουν περιζήτητοι στην πρώτη γραμμή παροχής υπηρεσιών ομορφιάς! Ινστιτούτα αισθητικής, σαλόνια ομορφιάς, studios νυχιών, κομμωτήρια, χώροι ευεξίας, SPA, salon de beaute, make up studios, ο...

Περισσότερα

Ξεχώρισε στο δυναμικό κλάδο του Τουρισμού!

Ο Τουρισμός τα τελευταία χρόνια αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, προσφέροντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων η απασχόληση στον τουρισμό στην Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία 30 χρόνια με ρυθμό ...

Περισσότερα

Τα χαρακτηριστικά του Προπονητή Αθλημάτων που ξεχωρίζει!

Επαγγελματίες στο χώρο του αθλητισμού υπάρχουν πολλοί! Καθηγητές φυσικής αγωγής, προπονητές αθλημάτων, personal trainers, group instructors. Τους συναντάμε παντού: σε γυμναστήρια, γήπεδα, αθλητικούς συλλόγους, σωματεία και πισίνες. Τους εμπιστευόμαστε την υγεία μας, την ευεξία μας και τη σωματική ...

Περισσότερα

Οι βασικοί «συντελεστές» του επιτυχημένου design

Επιμέλεια: Χρήστος Ρέτσης, Καθηγήτης Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών / Σχεδιαστής Οπτικής Επικοινωνίας Στα επαγγελματικά μου χρόνια, εμπειρικά κυρίως, διαπίστωσα ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί συντελεστές (πτυχές) για έναν επιτυχημένο σχεδιασμό σε κάθε project των εφαρμοσμένων τεχνών: δημιουργικότητα, ...

Περισσότερα

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°: Ποιοτικές σπουδές με απόλυτο βαθμό ικανοποίησης υπηρεσιών

«9 στους 10 σπουδαστές αισθάνονται υπερήφανοι που σπουδάζουν στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°, δηλώνοντας πως θα το επέλεγαν ξανά για τις σπουδές τους και θα το πρότειναν στους φίλους τους». Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε από την έρευνα που διενήργησε η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς του ...

Περισσότερα

Παράξενα γεγονότα που δεν θα πιστέψετε ότι είναι αληθινά

Επιμέλεια: Ελίνα Τουκουσμπαλίδου, Απόφοιτη Τομέα ΜΜΕ & Ήχου O κόσμος μας είναι ένα θαυμάσιο μέρος. Έχει τόσα υπέροχα πράγματα να ανακαλύψεις και μια ολόκληρη ζωή δεν φτάνει για να δεις και να μάθεις τα πάντα. Η γνώση όμως από οπουδήποτε κι αν προέρχεται είναι σημαντική. Ακολουθούν γεγονότα που δεν ...

Περισσότερα