Κάλεσε μας

Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)

Στις μέρες μας η Μαγειρική αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα και αναγνωρισμένα επαγγέλματα, προσφέροντας σε όσους την επιλέξουν υψηλές απολαβές και ανεξάντλητες επαγγελματικές δυνατότητες για καριέρα σε κουζίνες μεγάλων εστιατορίων και ξενοδοχείων, αλλά και σε προσωπική επιχείρηση. Η δημιουργικότητα και η σκληρή δουλειά επιβραβεύονται ακόμα και με διεθνείς διακρίσεις, όπως τα αστέρια Michelin!

Ο Chef χρησιμοποιεί τις γνώσεις του, την εμπειρία και τη φαντασία ώστε να:

  • Οργανώνει και διοικεί την ομάδα των μαγείρων, αναθέτοντας ρόλους και ελέγχοντας το τελικό αποτέλεσμα
  • Συντάσσει το μενού της επισιτιστικής επιχείρησης και πραγματοποιεί την κοστολόγηση των πιάτων
  • Δημιουργεί πρωτότυπα πιάτα με όλων των ειδών τις πρώτες ύλες, βασισμένα στις επιμέρους ιδιαιτερότητες κάθε κουζίνας
  • Αναλαμβάνει την παρουσίαση των πιάτων με εντυπωσιακό food styling
  • Δημιουργεί εστιατορικά επιδόρπια
  • Προετοιμάζει τις πρώτες ύλες με τον σωστό τεμαχισμό των κρεάτων, πουλερικών και ψαριών
  • Ασκεί ποιοτικό έλεγχο στις πρώτες ύλες και φροντίζει για την καλύτερη δυνατή συντήρηση και αξιοποίηση τους
  • Τηρεί τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στην κουζίνα

Το IEK ΔΕΛΤΑ 360⁰ είναι το πρώτο ΙΕΚ που από το 1998 εισήγαγε και λειτουργεί την ειδικότητα του «Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης» στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εδώ και 23 χρόνια αποτελεί την κορυφαία σχολή μαγειρικής στην Ελλάδα, έχοντας καταρτίσει ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα σπουδών.

Οφέλη

Μια καριέρα στον συναρπαστικό κλάδο της Γαστρονομίας που προσφέρει υψηλές απολαβές και μεγάλη αναγνωρισιμότητα!

Οι λόγοι για να επιλέξετε σπουδές Μαγειρικής στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰:

    1. Το 1998 το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την ειδικότητα: Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης και εδώ και 21 χρόνια αποτελεί τη μεγαλύτερη σχολή Chef πανελλαδικά.
    2. Αποκτάτε το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Μαγειρικής στην Ελλάδα, που σας οδηγεί σε θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς ενώ ταυτόχρονα σας επιτρέπει να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση.
    3. Διδάσκεστε μαγειρική στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις με μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών, εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα για την καθημερινή πρακτική εξάσκηση.
    4. Αποκτάτε όλα τα εφόδια για να γίνεται ένας επιτυχημένος Chef με γνώσεις εστιατορικής ζαχαροπλαστικής, τεμαχισμού κρεάτων, σύνθεσης μενού και οργάνωσης και διοίκησης της κουζίνας.
    5. Τη διδασκαλία αναλαμβάνουν καταξιωμένοι Chef με πλούσια επαγγελματική εμπειρία και πολλαπλές διακρίσεις στο χώρο. Οι καθηγητές, στο πλευρό των σπουδαστών από την πρώτη μέρα, μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους, τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους για το επάγγελμα.
    6. Το Γραφείο Σταδιοδρομίας εξασφαλίζει εγγυημένη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5αστερα ξενοδοχεία και Resorts στην Ελλάδα και την Κύπρο, σε όλους τους σπουδαστές. Η διαδικασία επιλογής γίνεται μέσω της Ημέρας Καριέρας Τουρισμού, που διεξάγεται κάθε χρόνο το Φεβρουάριο.
    7. Συμμετέχετε στις κορυφαίες εκδηλώσεις Συνέδρια Γαστρονομίας και Masterclasses, όπου παρακολουθείτε εισηγήσεις και σεμινάρια από διεθνούς φήμης βραβευμένους Chef, όπως οι Katsu Hanamure, Senol Yeter, Arnaud Bignon, Rolf Murner, Jean Charles Metayer, αλλά και οι δικοί μας Γιάννης Παρίκος, Ντίνα Νικολάου, Βασίλης Καλλίδης, Ελένη Ψυχούλη, Ηλίας Μαμαλάκης και Βαγγέλης Δρίσκας.
    8. Συμμετέχετε στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς γαστρονομίας ως μέλος της «Πιο Πολυνίκης Σχολή», έχοντας τη δυνατότητα να πειραματιστείτε, να εκφράσετε τη δημιουργικότητα σας και να αποσπάσετε διακρίσεις που θα συνοδεύουν το βιογραφικό σας.
    9. Παράλληλα με τις σπουδές σας, έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε τον Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN, που μεγιστοποιεί την αξία των σπουδών και αποτελεί επιπρόσθετο επαγγελματικό εφόδιο στον ιδιωτικό τομέα.
    10. Έχετε τη δυνατότητα επιπλέον φοίτησης στο ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης «Σύγχρονες Τεχνικές Γαστρονομίας», ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα σπουδών που λειτουργεί κατ’ αποκλειστικότητα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ 360⁰.
    11. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360⁰ βραβεύτηκε ως ο «Εκπαιδευτικός Όμιλος της Χρονιάς 2019» στον πανελλαδικό θεσμό βραβείων ποιότητας και γεύσης των Estiatoria.gr Premium Awards, επιβεβαιώνοντας την ποιότητα της εκπαίδευσης, τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις, και την πολυεπίπεδη εξέλιξη και βελτίωση του.
    12. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών & παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλή ποιότητα σπουδών.
Επαγγελματική Αποκατάσταση

Σήμερα ο Chef αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα, περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα. Οι επαγγελματίες - απόφοιτοι του κλάδου έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν σε μεγάλες κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων, και να μαθητεύσουν στο πλευρό διάσημων Chef.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα ξεκινά μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.

Επιπρόσθετα, ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης μπορεί να εργαστεί σε:

  • Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
  • Επιχειρήσεις εστίασης
  • Εταιρείες catering
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Casino
  • Σκάφη πολυτελείας
  • Δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα
  • Δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα
  • Βιομηχανίες τροφίμων & ποτών
  • Προσωπικές επιχειρήσεις ως ιδιοκτήτης / ελεύθερος επαγγελματίας
Εργαστήρια

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων:

  • Κουζίνες - Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως φούρνοι steamer και επαγωγικές εστίες
  • Σύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
  • Κουζίνα επιδείξεων με high end εξοπλισμό των εταιριών Miele και Kenwood και επένδυση από Corian
  • Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων
  • Αίθουσα εστιατορικής
  • Αποθήκες υλικών, με ψυγεία, καταψύκτες και σύγχρονες συσκευές για την διατήρηση των πρώτων υλών σε κενό αέρος, "Vacuum"
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας
  • Αίθουσα οινολογίας
  • Εργαστήριο Σύγχρονων Τεχνικών Γαστρονομίας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό Vaccum, Roner, Thermomix, Pacojet, Blastchiller
Μαθήματα

Τη διδασκαλία επιμελούνται επιλεγμένοι, έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές, αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Παρουσίαση μαθημάτων της ειδικότητας "Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)":

  • Τέχνη Μαγειρικής
  • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
  • Γαλλικά
  • Αρχές Οικονομικής
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Οργάνωση - Λειτουργία Εστιατορίου
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Οινολογία
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Σύνθεση Μενού
  • Τεμαχισμός Κρεάτων
  • Τροφογνωσία - Εδεσματολόγιο
  • Διαιτητική
  • Αγγλικά
  • Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
  • Πρακτική Άσκηση

Τα μαθήματα ενισχύονται με εξειδικευμένη σύγχρονη βιβλιογραφία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΕΛΤΑ 360, την οποία έχει συγγράψει και επιμεληθεί το διδακτικό προσωπικό μας.

Νέα

Ο Ήρωας Δίνει Αίμα: 4/2 Ημέρα Αιμοδοσίας στα Χανιά

Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, ο τομέας Υγείας & Αθλητισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Χανίων, σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χανίων θα πραγματοποιήσουν εθελοντική αιμοδοσία, με σκοπό τον εμπλουτισμό της τράπεζας αίματος που διατηρεί το ΙΕΚ τα τελευταία χρόνια. Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί ...

Περισσότερα

LRN Lecture: Προϊόντα αγροτικής παραγωγής στην vegan κουζίνα

Ο τομέας Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 διοργανώνει ένα ξεχωριστό online σεμινάριο, αποκλειστικά για τους σπουδαστές που παρακολουθούν τη Διεθνή Πιστοποίηση LRN σε όλες τις πόλεις όπου χτυπά η καρδιά του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360. Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο εκπαιδευτής του τομέα Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης,...

Περισσότερα

360 Seminar: Δημιουργία 3D μοντέλων με τεχνικές φωτογραμμετρικής αποτύπωσης

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Χανίων διοργανώνει ένα εξειδικευμένο σεμινάριο τεχνολογίας για τους σπουδαστές Εφαρμογών Πληροφορικής, 3D Animation & Τέχνης Φωτογραφίας. Εισηγητής είναι ο κ. Νικόλαος Μπολανάκης, Υπ. Διδάκτωρ - Ερευνητής Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ο οποίος θα μεταλαμπαδεύσει τις ...

Περισσότερα

360 Seminar: Επείγοντα Παιδιατρικά Περιστατικά

Ο τομέας Υγείας & Αθλητισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στην Πάτρα διοργανώνει ένα εξειδικευμένο σεμινάριο σχετικά με τα επείγοντα παιδιατρικά περιστατικά. Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κ. Απόστολος Παπαμαργαρίτης, εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί ...

Περισσότερα

Δωρεάν Υπηρεσίες Κομμωτηρίου από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης!

Ο τομέας Μόδας & Ομορφιάς του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης προσκαλεί και φέτος στις σύγχρονες εγκαταστάσεις Κομμωτικής τους σπουδαστές, τους εκπαιδευτές και το διοικητικό προσωπικό για professional περιποίηση!  Απολαύστε ένα χτένισμα ή κούρεμα από τους ταλαντούχους σπουδαστές των τμημάτων ...

Περισσότερα

Online "Accelerate Your Career 2022" από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Τη Δευτέρα 24/1 και την Τρίτη 25/1 θα πραγματοποιηθούν σε ψηφιακό περιβάλλον για  κάθε πόλη που «χτυπά η καρδιά του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360» δεκάδες Virtual Workshops, διαλέξεις και σεμινάρια, με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων της σπουδαστικής μας κοινότητας, με έμφαση στον τουριστικό κλάδο. ...

Περισσότερα

Νέα εκπαιδευτική συνεργασία ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 - Bee Farm

Οι σπουδαστές της Μαγειρικής αλλά και της Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, θα έχουν την μεγάλη ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα ποιοτικά προϊόντα και τις διάφορες ποικιλίες μελιού της Οικογένειας Αλαμπασύνη Bee Farm, έτσι ώστε να απογειώσουν τα πιάτα τους σε μια νέα γαστρονομική εμπειρία! Στο πλαίσιο ...

Περισσότερα

360 Seminar: Ραδιοσυχνότητες (RF)

Ο τομέας Μόδας & Ομορφιάς του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στην Πάτρα διοργανώνει ένα ενδιαφέρον σεμινάριο σχετικά με την εφαρμογή ραδιοσυχνοτήτων (RF) στο πρόσωπο και στο σώμα. Οι ραδιοσυχνότητες αποτελούν μια από τις σημαντικότερες και αποτελεσματικότερες θεραπευτικές μεθόδους, για την αντιμετώπιση της ...

Περισσότερα

360 Seminar: Θεωρία & Πρακτική Εμπορικών Κουρεμάτων

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας φιλοξενεί τον κ. Ιωάννη Καρατουλιώτη, ιδιοκτήτη του κομμωτηρίου Men's Lobby για ένα ενδιαφέρον σεμινάριο για τους σπουδαστές Κομμωτικής. Θεματικές Ενότητες Σεμιναρίου: Παρουσίαση ΘΕΩΡΙΑΣ (Κρανιακή δομή, σχήμα ανδρικού κουρέματος, τύποι κουρεμάτων, τεχνικές ψαλιδιού, ...

Περισσότερα