
Αγροτική Κατάρτιση
Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος
Ο τεχνικός γαλακτοκομίας- τυροκομίας έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο επαγγελματία, με αναγνωρισμένη αξία στον χώρο και με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Ο απόφοιτος έχει την ευκαιρία να αποκτήσει όλες τις εξειδικευμένες γνώσεις για την επεξεργασία γάλακτος και την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.
Επιπλέον, ο σπουδαστής εκπαιδεύεται δίπλα σε έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές, αποκτώντας εξειδίκευση σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους τυποποίησης και σηματοποίησης γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.
VIDEO ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΟΦΕΛΗ
Οι λόγοι για να ακολουθήσεις σπουδές Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ και να εξελιχθείς σε έναν επιτυχημένο επαγγελματία του κλάδου είναι:
1. Μαθαίνεις όλη τη διαδικασία της επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στη σύγχρονη γαλακτοκομική μονάδα του συνεργάτη μας Οικογένεια ΜΠΕΚΑ.
2. Μαθαίνεις την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, υψηλής διαθρεπτικής αξίας που παρασκευάζονται με τις αυστηρότερες των ευρωπαϊκών προδιαγραφών
3. Εκτός από τη φέτα μαθαίνεις την παραγωγή μεγάλης γκάμας γαλακτοκομικών προϊόντων όπως γιαούρτι, βούτυρο, κεφίρ, γάλα κακάο, καζάν ντιπί, αριάνι, mozzarella και παγωτό.
4. Ειδικεύεσαι όχι μόνο στην επεξεργασία του αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος αλλά και του βουβαλινού που διευρύνει εντυπωσιακά τη λίστα των γαλακτοκομικών προϊόντων και την οδηγεί στις παρυφές της υψηλής γαστρονομίας!
5. Εξειδικεύεσαι σε σύγχρονες μεθόδους τυποποίησης και σηματοποίησης γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.
6. Τα μαθήματα διδάσκονται από καταξιωμένους καθηγητές με πολυετή επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία που σου διδάσκουν όλες τις σύγχρονες τεχνικές ώστε να ξεχωρίσεις ως ένας ολοκληρωμένος επαγγελματίας τυροκόμος.
7. Παράλληλα με τις σπουδές σου, έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις τον Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο TQ UK, που μεγιστοποιεί την αξία των γνώσεών σου και παρέχει τα εφόδια για να ανταποκριθείς σε διοικητικές θέσεις του κλάδου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
8. Μέσω του Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ , θα αποκτήσεις πολύτιμες διασυνδέσεις με κορυφαίες επιχειρήσεις του χώρου, για να πραγματοποιήσεις την πρακτική σου άσκηση και να διεκδικήσεις στην πορεία μία θέση μόνιμης απασχόλησης.
9. Στο πλαίσιο των σπουδών σου θα συμμετέχεις σε πλήθος από εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων του χώρου της τυροκομίας, με στόχο την απόκτηση εμπειριών σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
10. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών & παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλή ποιότητα σπουδών.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ , έχεις τη δυνατότητα να εργαστείς ως εξειδικευμένος επαγγελματίας σε:
- βιομηχανίες γάλακτος
- τυροκομεία
- μονάδες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων (βούτυρο, γιαούρτι, παγωτό κ.α.)
- συνεταιρισμούς
- κτηνοτροφικές μονάδες
- ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου
- ως ελεύθερος επαγγελματίας
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Για τις ανάγκες των μαθημάτων οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰, φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του συνεργάτη μας "Οικογένεια Μπέκα" όπου διατίθεται η καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων, ο οποίος περιλαμβάνει:
- pHμετρα
- Παγολεκάνες
- Προθερμαντήρες γάλακτος
- Κορυφολόγους
- Βραστήρες παστερίωσης
- Εναλλάκτες
- Πήχτρες
- Τεζάκια
- Αναλυτές γάλακτος
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ προετοιμάζει άριστα το μελλοντικό απόφοιτο ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με αξιώσεις στις υψηλές απαιτήσεις του επαγγέλματος που έχει επιλέξει.
Το ανανεωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα της ειδικότητας περιλαμβάνει τα παρακάτω μαθήματα:
- Βασικές τεχνικές και κανόνες ασφάλειας εργαστηρίου
- Στοιχεία μαθηματικών και στατιστικής
- Παραγωγή και διαχείριση γάλακτος
- Χημεία γάλακτος
- Μικροβιολογία γάλακτος
- Αγγλική ορολογία στην ειδικότητα
- Γενικές αρχές τυροκομίας
- Επεξεργασία γάλακτος
- Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων
- Ποιοτικός έλεγχος γαλακτοκομικών προϊόντων
- Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
- Ζυμούμενα ρευστά και ημίρρευστα προϊόντα γάλακτος
- Τυροκομία – Τεχνολογία μαλακών τυριών, αλοιφώδους υφής και τυριών τυρογάλακτος
- Εξοπλισμός βιομηχανιών γάλακτος
- Διαχείριση αποβλήτων και παραπροϊόντων
- Οργάνωση επιχειρήσεων και μάρκετινγκ
- Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
- Τυροκομία – Τεχνολογία ημίσκληρων και σκληρών τυριών
- Βούτυρο – Κρέμα – Παγωτό
- Συσκευασία γάλακτος και προϊόντων του
- Οργανοληπτική αξιολόγη
- Εφαρμογές πληροφορικής
- Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Σπουδές Γαλακτοκομίας - Τυροκομίας ΤΟΥ ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360
-
360 Seminar: Η Έννοια της Κυκλικής Οικονομίας στην Αγροτική Παραγωγή
-
Εκπαιδευτική Επίσκεψη Σπουδαστών Τυροκομίας στη Foodlab
-
Εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών στη ΜΕΒΓΑΛ
-
Εκπαιδευτική επίσκεψη τομέα Αγροτικής Κατάρτισης σε βιβλιοπωλεία
-
Νέα στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και Emphyton
-
Επίσκεψη στη Φάρμα Κουκάκη