white_logo close
white_logo close
360o

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

big_circle
Σπουδές Γαλακτοκομίας - Τυροκομίας

Σπουδές Γαλακτοκομίας - Τυροκομίας

#ΒρισκειςΔουλεια
ΤΟΜΕΑΣ

Αγροτική Κατάρτιση

big_circle
Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Κλείστε επίσκεψη

Ο τεχνικός γαλακτοκομίας- τυροκομίας έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο επαγγελματία, με αναγνωρισμένη αξία στον χώρο και με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Ο απόφοιτος έχει την ευκαιρία να αποκτήσει όλες τις εξειδικευμένες γνώσεις για την επεξεργασία γάλακτος και την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων. 

Επιπλέον, ο σπουδαστής εκπαιδεύεται δίπλα σε έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές, αποκτώντας εξειδίκευση σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους τυποποίησης και σηματοποίησης γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.

VIDEO ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

big_circle

ΟΦΕΛΗ

Οι λόγοι για να ακολουθήσεις σπουδές Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ και να εξελιχθείς σε έναν επιτυχημένο επαγγελματία του κλάδου είναι:

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Κλείστε επίσκεψη

1. Μαθαίνεις όλη τη διαδικασία της επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στη σύγχρονη γαλακτοκομική μονάδα του συνεργάτη μας Οικογένεια ΜΠΕΚΑ.

2. Μαθαίνεις την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, υψηλής διαθρεπτικής αξίας που παρασκευάζονται με τις αυστηρότερες των ευρωπαϊκών προδιαγραφών

3. Εκτός από τη φέτα μαθαίνεις την παραγωγή μεγάλης γκάμας γαλακτοκομικών προϊόντων όπως γιαούρτι, βούτυρο, κεφίρ, γάλα κακάο, καζάν ντιπί, αριάνι, mozzarella και παγωτό.

4. Ειδικεύεσαι όχι μόνο στην επεξεργασία του αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος αλλά και του βουβαλινού που διευρύνει εντυπωσιακά τη λίστα των γαλακτοκομικών προϊόντων και την οδηγεί στις παρυφές της υψηλής γαστρονομίας!

5. Εξειδικεύεσαι σε σύγχρονες μεθόδους τυποποίησης και σηματοποίησης γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.

6. Τα μαθήματα διδάσκονται από καταξιωμένους καθηγητές με πολυετή επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία που σου διδάσκουν όλες τις σύγχρονες τεχνικές ώστε να ξεχωρίσεις ως ένας ολοκληρωμένος επαγγελματίας τυροκόμος.

7. Παράλληλα με τις σπουδές σου, έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις τον Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο TQ UK, που μεγιστοποιεί την αξία των γνώσεών σου και παρέχει τα εφόδια για να ανταποκριθείς σε διοικητικές θέσεις του κλάδου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

8. Μέσω του Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, θα αποκτήσεις πολύτιμες διασυνδέσεις με κορυφαίες επιχειρήσεις του χώρου, για να πραγματοποιήσεις την πρακτική σου άσκηση και να διεκδικήσεις στην πορεία μία θέση μόνιμης απασχόλησης.

9. Στο πλαίσιο των σπουδών σου θα συμμετέχεις σε πλήθος από εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων του χώρου της τυροκομίας, με στόχο την απόκτηση εμπειριών σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

10. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών & παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλή ποιότητα σπουδών.

      Shape Copy 3

      ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

      Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ , έχεις τη δυνατότητα να εργαστείς ως εξειδικευμένος επαγγελματίας σε:

      • βιομηχανίες γάλακτος 
      • τυροκομεία 
      • μονάδες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων (βούτυρο, γιαούρτι, παγωτό κ.α.)
      • συνεταιρισμούς 
      • κτηνοτροφικές μονάδες
      • ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου 
      • ως ελεύθερος επαγγελματίας
      big_circle

      Για τις ανάγκες των μαθημάτων οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰, φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του συνεργάτη μας "Οικογένεια Μπέκα" όπου διατίθεται η καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων, ο οποίος περιλαμβάνει:

      • pHμετρα
      • Παγολεκάνες
      • Προθερμαντήρες γάλακτος 
      • Κορυφολόγους
      • Βραστήρες παστερίωσης
      • Εναλλάκτες
      • Πήχτρες
      • Τεζάκια
      • Αναλυτές γάλακτος
      Shape Copy 3

      ΜΑΘΗΜΑΤΑ

      Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ προετοιμάζει άριστα το μελλοντικό απόφοιτο ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με αξιώσεις στις υψηλές απαιτήσεις του επαγγέλματος που έχει επιλέξει.

      Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Κλείστε επίσκεψη

      Το ανανεωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα της ειδικότητας περιλαμβάνει τα παρακάτω μαθήματα:

      • Βασικές τεχνικές και κανόνες ασφάλειας εργαστηρίου
      • Στοιχεία μαθηματικών και στατιστικής
      • Παραγωγή και διαχείριση γάλακτος
      • Χημεία γάλακτος
      • Μικροβιολογία γάλακτος
      • Αγγλική ορολογία στην ειδικότητα
      • Γενικές αρχές τυροκομίας
      • Επεξεργασία γάλακτος
      • Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων
      • Ποιοτικός έλεγχος γαλακτοκομικών προϊόντων
      • Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
      • Ζυμούμενα ρευστά και ημίρρευστα προϊόντα γάλακτος
      • Τυροκομία – Τεχνολογία μαλακών τυριών, αλοιφώδους υφής και τυριών τυρογάλακτος
      • Εξοπλισμός βιομηχανιών γάλακτος
      • Διαχείριση αποβλήτων και παραπροϊόντων
      • Οργάνωση επιχειρήσεων και μάρκετινγκ
      • Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
      • Τυροκομία – Τεχνολογία ημίσκληρων και σκληρών τυριών
      • Βούτυρο – Κρέμα – Παγωτό
      • Συσκευασία γάλακτος και προϊόντων του
      • Οργανοληπτική αξιολόγη
      • Εφαρμογές πληροφορικής
      • Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα


        Συνεργασίες
        Κολιός
        Μύλοι Λούλη
        Πάσχος
        ΜΕΒΓΑΛ
        Agrospecom
        Ελληνικόν
        Agrotechniki
        Διατροφική Αγωγή
        Οικοενεργειακή
        Οικοστεγες
        big_circle Line 2 Copy 15 big_circle
        Line 2 Copy 4 circle2

        ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Σπουδές Γαλακτοκομίας - Τυροκομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360