Κάλεσε μας

Σπουδές Γαλακτοκομίας - Τυροκομίας

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος

Ο τεχνικός γαλακτοκομίας- τυροκομίας έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο επαγγελματία, με αναγνωρισμένη αξία στον χώρο και με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Ο απόφοιτος έχει την ευκαιρία να αποκτήσει όλες τις εξειδικευμένες γνώσεις για την επεξεργασία γάλακτος και την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων. 

Επιπλέον, ο σπουδαστής εκπαιδεύεται δίπλα σε έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές, αποκτώντας εξειδίκευση σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους τυποποίησης και σηματοποίησης γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.

Οφέλη

Οι λόγοι για να ακολουθήσεις σπουδές Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  και να εξελιχθείς σε έναν επιτυχημένο επαγγελματία του κλάδου είναι:

1. Μαθαίνεις όλη τη διαδικασία της επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στη σύγχρονη γαλακτοκομική μονάδα του συνεργάτη μας Οικογένεια ΜΠΕΚΑ, www.oikogeneiampeka.gr.

2. Μαθαίνεις την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, υψηλής διαθρεπτικής αξίας που παρασκευάζονται με τις αυστηρότερες των ευρωπαϊκών προδιαγραφών

3. Εκτός από τη φέτα μαθαίνεις την παραγωγή μεγάλης γκάμας γαλακτοκομικών προϊόντων όπως γιαούρτι, βούτυρο, κεφίρ, γάλα κακάο, καζάν ντιπί, αριάνι, mozzarella και παγωτό.

4. Ειδικεύεσαι όχι μόνο στην επεξεργασία του αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος αλλά και του βουβαλινού που διευρύνει εντυπωσιακά τη λίστα των γαλακτοκομικών προϊόντων και την οδηγεί στις παρυφές της υψηλής γαστρονομίας!

5. Εξειδικεύεσαι σε σύγχρονες μεθόδους τυποποίησης και σηματοποίησης γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.

6. Με την απόκτηση του τίτλου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  θα έχεις παράλληλα εκπαιδευτεί σε ένα πλήθος από γνωστικά αντικείμενα τα οποία παρέχει το Γραφείο Σταδιοδρομίας, τα οποία θα σου επιτρέψουν να αναπτύξεις οποιαδήποτε μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών αγαθών ή/και να δημιουργήσεις τη δική σου προσωπική επιχείρηση.

7. Τα μαθήματα διδάσκονται από καταξιωμένους καθηγητές με πολυετή επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία που σου διδάσκουν όλες τις σύγχρονες τεχνικές ώστε να ξεχωρίσεις ως ένας ολοκληρωμένος επαγγελματίας τυροκόμος.

8. Παράλληλα με τις σπουδές σου, έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις τον Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN, που μεγιστοποιεί την αξία των γνώσεών σου και παρέχει τα εφόδια για να ανταποκριθείς σε διοικητικές θέσεις του κλάδου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

9. Μέσω του Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, θα αποκτήσεις πολύτιμες διασυνδέσεις με κορυφαίες επιχειρήσεις του χώρου, για να πραγματοποιήσεις την πρακτική σου άσκηση και να διεκδικήσεις στην πορεία μία θέση μόνιμης απασχόλησης.

10. Στο πλαίσιο των σπουδών σου θα συμμετέχεις σε πλήθος από εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων του χώρου της τυροκομίας, με στόχο την απόκτηση εμπειριών σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

11. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών & παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλή ποιότητα σπουδών.

      Επαγγελματική Αποκατάσταση

      Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, έχεις τη δυνατότητα να εργαστείς ως εξειδικευμένος επαγγελματίας σε:

      • βιομηχανίες γάλακτος 
      • τυροκομεία 
      • μονάδες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων (βούτυρο, γιαούρτι, παγωτό κ.α.)
      • συνεταιρισμούς 
      • κτηνοτροφικές μονάδες
      • ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου 
      • ως ελεύθερος επαγγελματίας
      Εργαστήρια

      Για τις ανάγκες των μαθημάτων οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του συνεργάτη μας "Οικογένεια Μπέκα" όπου διατίθεται η καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων, ο οποίος περιλαμβάνει:

      • PHμετρα
      • Παγολεκάνες
      • Προθερμαντήρες γάλακτος 
      • Κορυφολόγους
      • Βραστήρες παστερίωσης
      • Εναλλάκτες
      • Πήχτρες
      • Τεζάκια
      • Αναλυτές γάλακτος
      Μαθήματα

      Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  προετοιμάζει άριστα το μελλοντικό απόφοιτο ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με αξιώσεις στις υψηλές απαιτήσεις του επαγγέλματος που έχει επιλέξει.

      Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

      • Παραγωγή και Αξιοποίηση Γάλακτος
      • Χημεία Γάλακτος
      • Μικροβιολογία Γάλακτος
      • Τεχνολογία Γάλακτος
      • Εξοπλισμός και Οργάνωση Βιομηχανιών Γάλακτος
      • Τυροκομία Ι
      • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
      • Βουτυροκομία
      • Τυροκομία ΙΙ
      • Εξοπλισμός Τυροκομείου
      • Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας - Προστασία Περιβάλλοντος
      • Γεωργική Οικονομία και Πολιτική
      • Οργάνωση Επιχείρησης - Marketing
      • Παραγωγή Παραπροϊόντων Γάλακτος
      • Τεχνολογία και Έλεγχος Προϊόντων Γάλακτος
      • Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
      • Γεωργικές Εγκαταστάσεις
      • Γεωργική Τεχνική

      Νέα

      11/4: Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Πάρκινσον

      Τι είναι η νόσος του Πάρκινσον; Η νόσος Parkinson είναι μια εξελισσόμενη ασθένεια, κατά την οποία η απώλεια νευρικών κυττάρων σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου οδηγεί σε προβλήματα στον έλεγχο της κίνησης και πλήττει την ικανότητα του ασθενή να ανταπεξέλθει σε βασικές λειτουργίες της ...

      Περισσότερα

      360 Webinar: Νηστίσιμα δημιουργικά γλυκά

      Ημέρα: Παρασκευή 16 Απριλίου Ώρα: 14.00 Εισηγητής: Κωνσταντίνος Ντανάς Ιδιότητα: Chef Patissier Chocolatier Στη μαγεία των γλυκών γεύσεων με άρωμα Κρήτης θα μας μυήσει ο Chef Patissier Chocolatier, Ιδιοκτήτης του Ζαχαροπλαστείου Σκέτη Γλύκα στα Χανιά και εκπαιδευτής στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Χανίων, ...

      Περισσότερα

      360 Webinar: "Γνώρισε τα Μουσεία της πόλης - Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

      Δευτέρα 12/4/21 15:00 Ο Εκπαιδευτικός όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ανοίγει τις πύλες  σημαντικών Μουσείων της Ελλάδας και σας ξεναγεί δωρεάν στα μονοπάτια του πολιτισμού και των τεχνών! Η Σχολή  ΜΜΕ & Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 φέρνει το κοινό κοντά στην πολιτιστική κουλτούρα διοργανώνοντας τη ...

      Περισσότερα

      360 Webinar: Το Έντερο: Ο δεύτερος εγκέφαλος του σώματος!

      16/ 04 / 21 16:30 Στη συγκεκριμένη παρουσίαση θα γίνει λόγος για την αμφίδρομη αλληλεπίδραση του Εντερικού Νευρικού Συστήματος (ΕΝΣ) με το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ) με έμφαση στον ρόλο της ισορροπημένης εντερικής μικροχλωρίδας στη διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπου. Εισάγοντας έτσι την ...

      Περισσότερα

      360 Webinar: Γραφιστική & Wall Art

      Ημέρα: Τετάρτη 14/4 Ώρα: 14.00 Εισηγητής: Μίλτος Τσαλικίδης Ιδιότητα: Γραφίστας / Wall Artist Ο σχεδιασμός εικόνων, μοτίβων, τυπογραφίας, γεωμετρικών ή αφηρημένων σχεδίων σε τοίχο ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια. Η διαφορά με το graffiti είναι ότι το Wall Art εφαρμόζεται συνήθως με την ...

      Περισσότερα

      360 Webinar: Αθλητική Ψυχολογία – Coaching emotions & feelings

      Ημέρα: Τρίτη 13/4 Ώρα: 17.00 Εισηγήτρια: Κατερίνα Βαρελά Ιδιότητα: Αθλήτρια/ Προπονήτρια, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, Εκπαιδεύτρια ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ξάνθης Δεν είναι λίγες οι φορές που η απόδοση ενός αθλητή επηρεάζεται άμεσα από την ψυχολογία του και τις σκέψεις του. Αντίστοιχα το ίδιο δύσκολο είναι...

      Περισσότερα

      360 Webinar: Ανακάλυψη και Ανάπτυξη Φαρμάκων - Από τις τυχαίες ανακαλύψεις του χθες, στις κλινικές μελέτες του σήμερα

      Ημέρα: Δευτέρα 12/4 Ώρα: 13.00 Εισηγητής: Πετρίδης Μιχαήλ Ιδιότητα: Αναπληρωτής Λέκτορας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας - Πρόγραμμα Φαρμακευτικής - Πανεπιστήμιο ΛευκωσίαςΣτόχος του σεμιναρίου είναι η κατανόηση της σύνθετης, πολυετούς και δαπανηρής διαδικασίας της Ανακάλυψης και Ανάπτυξης Φαρμάκων. Θα ...

      Περισσότερα

      360 Webinar: Υδροπονικές & θερμοκηπιακές καλλιέργειες

      Θεματολογία Σεμιναρίου: Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν τα θετικά οφέλη των θερμοκηπιακών καλλιεργειών και το γιατί θεωρούνται αναγκαίες στην εποχή μας. Επίσης θα δούμε την εξέλιξη και την ανάδειξη της υδροπονικής καλλιέργειας ως βασικού τρόπου παραγωγής του μέλλοντος. Βιογραφικό Εισηγητή:  O ...

      Περισσότερα

      360 Webinar: Cucina Rustica e Moderna d' Italia

      Παρασκευή 9 Απριλίου 14:00 Στο σεμινάριο θα δούμε κλασικές ιταλικές συνταγές που βασίζονται στην κουλτούρα της cucina povera με μία σύγχρονη ματιά. Με τη συμβολή της εταιρίας - στρατηγικού μας συνεργάτη  "ΠΙΝΔΟΣ" Βιογραφικό Εισηγητή: Ο Αθανάσιος Κάλφας σπούδασε μαγειρική στην Τ.Ε.Σ.Τ.Ε. ...

      Περισσότερα