Κάλεσε μας

Σπουδές Οδοντοτεχνικής

Επίσημος Τίτλος:

Βοηθός Οδοντικής Τεχνολογίας

Επίσημος Τίτλος:

Βοηθός Οδοντικής Τεχνολογίας

Στην καθημερινή κλινική πράξη ο σύγχρονος οδοντίατρος καλείται να αντιμετωπίσει μία πληθώρα οδοντικών προβλημάτων. Πολύτιμο σύμμαχο και συνεργάτη έχει τον οδοντοτεχνίτη του για την άρτια περάτωση των αισθητικών και λειτουργικών εργασιών.

Έργο του Βοηθού Οδοντικής Τεχνολογίας είναι η συμμετοχή στην κατασκευή προσθετικών εργασιών για την απόκτηση ενός υγιούς στόματος υπό την επίβλεψη του οδοντοτεχνίτη και σύμφωνα με καθοδήγηση του οδοντιάτρου:

 • Κατασκευάζει οποιαδήποτε εργασία υποδείξει ο θεράπων οδοντίατρος.
 • Κατασκευάζει ή επισκευάζει οδοντοστοιχίες, γέφυρες και διάφορα ένθετα ορθοδοντικά μηχανήματα, που τοποθετούνται στη στοματική κοιλότητα με σκοπό να βοηθήσουν την ομαλή λειτουργία του στοματογναθικού συστήματος.
 • Οργανώνει το εργαστήριο, προμηθεύεται τα υλικά και εργαλεία και φροντίζει την συντήρηση του εξοπλισμού, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη λειτουργία του εργαστηρίου.

Η εξέλιξη της οδοντιατρικής και οι αυξημένες απαιτήσεις του οδοντιατρικού ασθενή υποδεικνύουν την ανάγκη σύστασης μιας άρτια εκπαιδευμένης και υπεύθυνης ομάδας, όπου ο οδοντοτεχνίτης και ο βοηθός οδοντικής τεχνολογίας παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

 • 2.500 € / έτος
 • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διακανονισμό των διδάκτρων σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
Οφέλη

Η Οδοντιατρική αποτελεί μια δυναμική επιστήμη, που υιοθετεί όλο και περισσότερες εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας, όπως η ψηφιακή ενδοστοματική αποτύπωση, η τρισδιάστατη απεικόνιση και η χρήση σύγχρονων αποτυπωτικών υλικών.

Οι λόγοι για να επιλέξετε σπουδές Βοηθού Οδοντικής Τεχνολογίας στo ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰:

 1. Εισάγεστε επαγγελματικά σε μια αγορά που παρουσιάζει συνεχιζόμενη εξέλιξη, διέπεται από καινοτόμες αντιλήψεις και υιοθετεί σύγχρονες τεχνικές και τεχνολογίες.
 2. Μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰, αποκτάτε πολύτιμες διασυνδέσεις με κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου, για εξασφάλιση πρακτικής άσκησης, αλλά και την εύρεση θέσης εργασίας.
 3. Διδάσκεσαι αποκλειστικά από εξειδικευμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου με πολυετή εμπειρία (οδοντιάτρους, γιατρούς, οδοντοτεχνίτες), οι οποίοι μεταδίδουν τις γνώσεις τους αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.
 4. Το μεγαλύτερο μέρος των εργαστηριακών μαθημάτων πραγματοποιείται με προγραμματισμένες επισκέψεις σε κορυφαία συνεργαζόμενα οδοντοτεχνικά εργαστήρια.
 5. Το πρόγραμμα σπουδών εμπλουτίζεται τα πλέον πρόσφατα δεδομένα του επαγγέλματός, με τη μορφή σεμιναρίων από επαγγελματίες της αγοράς.
 6. Παράλληλα με τις σπουδές σας, έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε τον Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN, που μεγιστοποιεί την αξία των σπουδών και αποτελεί επιπρόσθετο επαγγελματικό εφόδιο στον ιδιωτικό τομέα.
 7. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών & παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλή ποιότητα σπουδών.
Επαγγελματική Αποκατάσταση

Οι Βοηθοί Οδοντοτεχνίτες είναι περιζήτητοι στην αγορά, καθώς διαθέτουν την κατάρτιση και τα προσόντα που απαιτούνται για την κάλυψη της συγκεκριμένης εξειδίκευσης.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα ξεκινά μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰, το οποίο προτείνει θέσης πρακτικής εξάσκησης για όλους τους σπουδαστές.

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Βοηθός Οδοντικής Τεχνολογίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ μπορεί να εργαστεί σε:

 • Οδοντοτεχνικά Εργαστήρια κλινικών, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων και ιδρυμάτων
 • Ιδιωτικά οδοντοτεχνικά εργαστήρια
 • Οδοντιατρεία

ή ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες σε δικά τους εργαστήρια, με την απόκτηση της σχετικής άδειας μετά από εξετάσεις.

Εργαστήρια

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων:

 • Εργαστήρια υψηλών προδιαγραφών με σύγχρονο ειδικό εξοπλισμό
 • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα
 • Εργαστήρια Η/Υ και Mac με σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού
 • Ειδικές αίθουσες συνεδριάσεων – παρουσιάσεων
 • Αμφιθέατρα
 • Διαδραστικό πίνακα διδασκαλίας
Μαθήματα

Το Πρόγραμμα Σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ καλύπτει το θεωρητικό υπόβαθρο και την πρακτική του επαγγέλματος. Τα μαθήματα διδάσκονται από καταξιωμένους επαγγελματίες ιατρούς, οδοντιάτρους και οδοντοτεχνίτες, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Τα μαθήματα που διδάσκονται στον Βοηθό Οδοντικής Τεχνολογίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ είναι:

 • Ανατομία - Φυσιολογία - Μορφολογία Σύγκλισης
 • Θεωρία Μορφολογίας Οδόντων
 • Θεωρία Οδοντοτεχνίας (Κινητή Προσθετική)
 • Υγιεινή- Πρώτες Βοήθειες
 • Θεωρία Υλικών
 • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
 • Θεωρία Οδοντοτεχνίας (Ακίνητη Προσθετική)
 • Μηχανολογικός Εξοπλισμός Εργαστηρίου- Συντήρηση Αυτού
 • Οργάνωση Εργαστηρίου
 • Θεωρία Πορσελάνης (Στοιχεία)
 • Ορθοδοντική - Οδοντοτεχνία

Νέα

Τα Συστήματα Ψηφιακής Γεωργίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Δωρεάν σεμινάριο με θέμα  «Συστήματα Ψηφιακής Γεωργίας» διοργανώνει ο τομέας Αγροτικής Κατάρτισης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης! Την Τρίτη, 10 Μαρτίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καρανταλής» (Γ κτίριο, Ερμού 21 & Βενιζέλου) θα γίνει εκτενής ανάλυση όλου του φάσματος ...

Περισσότερα

Διενέργεια εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων ΙΕΚ

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας διενέργειας Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης των Αποφοίτων ΙΕΚ, ύστερα από τη δημοσίευση της υπ’ αριθμ. 26760/Y1 Κοινής Απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, με θέμα: «Τροποποίηση ...

Περισσότερα

ΤΣΑ ΠΡΡΡΡΡΡΡΡ... Στην Πλαζ!

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, τα πρώτα παιχνίδια πλατείας του 55ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, πήγαν στην Πλαζ. Εκεί, η Οργανωτική Ομάδα και τα μέλη της Κοινωφελούς Επιχείρησης “Καρναβάλι Πάτρας”, υποδέχτηκαν μικρούς και μεγάλους, Καρναβαλιστές και μη, για μια ημέρα διασκέδασης και … πλήρους ...

Περισσότερα

Make a Wish Last Chapter, με τον Chef Παναγιώτη Καραφουλίδη να μας ταξιδεύει Γαστρονομικά!

Τρίτη και τελευταία Make a Wish βραδιά όπου το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο & το Maiami Fish Restaurant συνεργάστηκαν και παρουσίασαν ένα ξεχωριστό μενού στους καλεσμένους που πραγματικά τους έμεινε αξέχαστο..  Την επιμέλεια του μενού ανέλαβε ο Chef και καθηγητής ...

Περισσότερα

City in the Mix DJ contest: Δεύτερη στάση στην Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος Εκπαιδευτικός Όμιλος Κατάρτισης ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και το music label & workshop Α2 LTD με κοινή την αγάπη τους στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή και στη φιλοσοφία της,  ενώνουν τις δυνάμεις τους στον μεγαλύτερο πανελλαδικό διαγωνισμό DJ....

Περισσότερα

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στο 1ο Παιδικό Καρναβάλι Καλαμάτας

Το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι, έφερε στην Καλαμάτα για πρώτη φορά το “Καρναβάλι των Παιδιών” με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 να δίνει το παρών. Με παιχνίδια και διάφορες εκπλήξεις για όλα τα παιδιά της πόλης έγινε η έναρξη του παιδικού καρναβαλιού στην κεντρική αγορά για τους λιλιπούτιους καρναβαλιστές που ...

Περισσότερα

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Καλαμάτας στην Διεθνή Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής (Elegant Cup)

Στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο της Tέντας, χτύπησε για ένα τριήμερο η καρδιά της Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής, καθώς η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα φιλοξένησε  για 28η χρονιά το Διεθνές Κύπελλο «Kalamata Cup» και για 7η συνεχόμενη φορά το «Elegant Cup». Διοργανωτής της ...

Περισσότερα

Εικόνες από GNTM στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή της Πόπης Γκαλέτσα!

Ο τομέας Μόδας & Ομορφιάς των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ανέλαβε την fashion φωτογράφιση της Πόπης Γκαλέτσα του GNTM για το look book της εταιρίας EDEN FASHION. Ο ταλαντούχος Νίκος Παπάδογλου Photography απαθανάτισε το μοντέλο δίνοντας ταυτοχρόνως ...

Περισσότερα

Yes I Do Catwalk στην Αθήνα και το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 δε θα μπορούσε να λείπει!

Στο φαντασμαγορικό Yes I Do Catwalk by ghd συμμετείχαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας των Τομέων Σχεδίου Μόδας και Φωτογραφίας με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών των Τομέων τους Καρδάρα Ανθής, Αθανασοπούλου Παρασκευής, Τσινιά Βαγγέλη, Κοσμά Χρήστου, που διεξήχθη στις 11 Φεβρουαρίου στη ...

Περισσότερα