white_logo close
white_logo close
360o

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

big_circle
Σύγχρονες τεχνικές Αμπελουργίας για την παραγωγή οίνου και επιτραπέζιου σταφυλιού

Σύγχρονες τεχνικές Αμπελουργίας για την παραγωγή οίνου και επιτραπέζιου σταφυλιού

#οΗρωαςΕισαιΕσυ
Βεβαίωση Παρακολούθησης

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΔΕΛΤΑ 360.

Οι καταρτιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση από τον φορέα Global Awarding, κάνοντας level up στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διάρκεια:

45 ακαδημαϊκές ώρες
Έναρξη:

Θεσσαλονίκη: Ιανουάριος 2024! 

Τα μαθήματα διεξάγονται 1 φορά την εβδομάδα, Σάββατο πρωί

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Κλείστε επίσκεψη

Το σεμινάριο "Σύγχρονες τεχνικές Αμπελουργίας για την παραγωγή οίνου και επιτραπέζιου σταφυλιού" έχει βασικό στόχο την κατανόηση των βασικών αρχών καλλιέργειας της αμπέλου: Η σωστή επιλογή του κατάλληλου φυτικού υλικού εκκίνησης, η σχεδιασμένη και μελετημένη εγκατάσταση του αμπελώνα, η εκμάθηση και η αναγνώριση των αναγκών της καλλιέργειας, καθώς και η ορθολογική επιλογή και χρήση των μέσων παραγωγής, δημιουργούν τη βάση της αμπελουργίας και τη σωστή έναρξη του επαγγέλματος του αμπελουργού.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν νέες και σύγχρονες τεχνικές στην αμπελοκαλλιέργεια, έτσι ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα και τη παραγωγή των ελληνικών αμπελώνων με παράλληλο στόχο τη μείωση των εισροών και των αρνητικών επιπτώσεων της γεωργίας στο περιβάλλον.

Επιπλέον, μέσα στον πρότυπο αμπελώνα που διαθέτει το ιδιόκτητο Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τη διαχείριση διαφορετικών ποικιλιών αμπέλου (οινοποιήσιμες και επιτραπέζιες ποικιλίες).

big_circle

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Διδακτικές Ενότητες:

  • Αναγνώριση και γνώση της χρησιμότητας των διαφορετικών ποικιλιών της αμπέλου
  • Αρχές εγκατάστασης νέου αμπελώνα
  • Προγραμματισμός και διαχείριση των βασικών εργασιών σε έναν αμπελώνα (Λίπανση, άρδευση, καταπολέμηση ζιζανίων, κ.α).
  • Βασικές καλλιεργητικές φροντίδες της αμπέλου (Κλάδεμα, Βλαστολόγημα, Κορυφολόγημα, Ξεφύλλισμα)
  • Εμβολιασμός της αμπέλου
  • Χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού σύμφωνα με τις προδιαγραφές λειτουργίας
  • Σύγχρονες τεχνικές καλλιέργειας
  • Εφαρμογή μέτρων φυτοπροστασίας (αναγνώριση βασικών ασθενειών και εχθρών)
  • Συγκομιδή και διαχείριση τελικού προϊόντος


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το ταχύρυθμο σεμινάριο "Σύγχρονες τεχνικές Αμπελουργίας για την παραγωγή οίνου και επιτραπέζιου σταφυλιού" απευθύνεται σε: 

  • Αγρότες - Αμπελουργούς
  • Οινοποιούς
  • Εργαζόμενους σε οινοποιεία
  • Απασχολούμενους σε εταιρίες γεωπόνων - συμβούλων
  • Πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • Ερασιτέχνες παραγωγούς
Επιλογές Cookies