Συμβουλές για την προστασία των μαλλιών από τον ήλιο!

Συμβουλές για την προστασία των μαλλιών από τον ήλιο!


Τα μαλλιά μας έχουν μια φυσική χρωστική ουσία τη μελανίνη, η οποία βρίσκεται στο εσωτερικό της τρίχας και έχει προστατευτική δράση. Το καλοκαίρι, με την έκθεση στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες η μελανίνη μειώνεται, κάνοντας τα μαλλιά πιο ευάλωτα και εύθραυστα.

Οι Κομμωτές της ΔΕΛΤΑ 360 σας συμβουλεύουν πως να προστατέψετε τα μαλλιά σας τους καλοκαιρινούς μήνες.

  • Χρησιμοποιείστε αξεσουάρ! ένα καπέλο ή ένα μαντήλι, εκτός από μοναδικό στυλ, θα σας προσφέρει και προστασία από την απευθείας έκθεση στον ήλιο! Τα μαλλιά σας θα διατηρήσουν την υγρασία τους και δεν θα είναι ευάλωτα στο σπάσιμο.
  • Ξεπλύνετε με γλυκό νερό! Μόλις βγείτε από τη θάλασσα ή την πισίνα ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με νερό βρύσης για να απομακρύνετε το αλάτι, το χλώριο και τα κατάλοιπα που επιβαρύνουν και καταστρέφουν την τρίχα.
  • Επενδύστε σε ένα ειδικό προϊόν! Αφού ξεβγάλετε τα μαλλιά σας με νερό βρύσης χτενίστε τα με μια χτένα με αραιά δόντια και χρησιμοποιείστε ένα ειδικό αντηλιακό και ενυδατικό προϊόν. Τα ειδικά προϊόντα κυκλοφορούν στην αγορά σε ποικίλες μορφές (υγρά, τζελ, ή σπρέι) δίνοντας την ευκαιρία να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Ο ρόλος τους είναι να εισχωρούν σε βάθος στην τρίχας και να τη θωρακίζουν χαρίζοντας στα μαλλιά πιο υγιή και λαμπερή όψη.
  • Υιοθετήστε φυσικό look! Επιλέξτε χαλαρά χτενίσματα, αλογοουρές, κοτσίδες και πλεξούδες χωρίς  να τραβάτε και να σφίγγετε τα μαλλιά για να μην τα ταλαιπωρήσετε περισσότερο.
  • Ξεχάστε για λίγο το styling! Αποφύγετέ την επιπλέον θερμότητα κατά το styling των μαλλιών σας. Μην βάλετε στη βαλίτσα των διακοπών το σίδερο μαλλιών και προτιμήστε να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά, αντί να κάνετε πιστολάκι
  • Επισκεφθείτε τον κομμωτή σας! Μετά τις διακοπές επισκεφθείτε τον κομμωτή σας για την απαραίτητη περιποίηση. Τώρα είναι η στιγμή να ανανεώσετε το χρώμα, να περιποιηθείτε τις άκρες ή απλά να κάνετε μια βαθιά ενυδατική μάσκα που θα αναζωογονήσει τα μαλλιά σας και θα δώσει λάμψη στην όψη σας.