Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Καλαμάτας

Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Καλαμάτας
PHOTO GALLERY

Ο εκπαιδευτικός όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 από την ίδρυσή του έως σήμερα, αντιλαμβάνεται πλήρως τον ρόλο του ως μια οντότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται και αναγνωρίζει την ευθύνη που του αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον . 

Έχοντας λοιπόν πάντα στραμμένο το βλέμμα μας στην ανθρώπινη ανάγκη για μάθηση και στο πλαίσιο των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιούμε  σταθερά επί σειρά ετών, προσκαλέσαμε στις εγκαταστάσεις μας στην Καλαμάτα το κέντρο θεραπείας εξαρτημένων ατόμων (ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ) για ένα διαδραστικό σεμινάριο πάνω στην διατροφή. 

Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ είναι ένα θεραπευτικό πρόγραμμα για ενήλικες χρήστες ουσιών. 

Λειτουργεί στην Καλαμάτα από το 2009 και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεραπείας. Ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), ενός από τους βασικούς φορείς υλοποίησης του εθνικού σχεδιασμού ενάντια στις εξαρτήσεις και σύμβουλου οργανισμού του ΟΗΕ (ECOSOC) σε θέματα ναρκωτικών.

Στόχος του ΚΕΘΕΑ είναι οι απόφοιτοι της κοινότητας μετά το διετές πρόγραμμα που ακολουθούν να μπορέσουν να βγουν ξανά στην κοινωνία και να κερδίσουν μια νέα ζωή ως ενεργά μέλη της, απαλλαγμένοι από τα ΄βαρίδια΄ του παρελθόντος.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η επιμόρφωση των φιλοξενουμένων του κέντρου πάνω στην διατροφή τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Το θεωρητικό κομμάτι ανέλαβε η Βιολόγος - Διατροφολόγος και καθηγήτρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Καλαμάτας, Άννα Αρτεμίου-Blaeuel

κ Αρτεμίου ενημέρωσε τα μέλη της κοινότητας για το ποιες τροφές θεωρούνται υγιεινές και ποιες όχι.

Ποια τρόφιμα κάνουν καλό στον οργανισμό και θα πρέπει να καταναλώνονται σε συχνότερη βάση σε σχέση με άλλες, πόσο βλαβερές είναι για την υγεία μας οι δίαιτες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και εντέλει πως μέσα από μια σταθερή υγιεινή διατροφή επιτυγχάνεται ευεξία και βελτίωση στην ψυχολογία του κάθε ατόμου.

Στην συνέχεια την σκυτάλη πήραν ο σεφ και υπεύθυνος Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Καλαμάτας, Κώστας Βενυχάκης και ο σεφ - καθηγητής μας, Πέτρος Βρυώνης , οι οποίοι πήραν τους φιλοξενούμενους του ΚΕΘΕΑ και τους οδήγησαν στην Κουζίνα μας για να παρασκευάσουν μαζί ένα ολοκληρωμένο υγιεινό μενού με απλές συνταγές που θα μπορούν να μαγειρέψουν και μόνοι τους.

Το σεμινάριο έκλεισε με τα μέλη να δοκιμάζουν τις παρασκευές και να αποχωρούν ΄χορτάτοι΄ από γνώσεις και νέες εμπειρίες.