Το ραδιόφωνο είναι παρέα

Το ραδιόφωνο είναι παρέα

Επιμέλεια: Χρήστος Κιούσης, Διευθυντής Σχολής ΜΜΕ & Performing Arts

Το παραπάνω σλόγκαν του τίτλου δεν ανήκει σε μένα, είναι πνευματική ιδιοκτησία του Home 89,1 που με φιλοξενεί ραδιοφωνικά κάθε Σαββατοκύριακο πρωί μέσω FM στην Χαλκίδα και μέσω web οπουδήποτε στον πλανήτη.  Είναι συναρπαστικό στις μέρες μας, να μπορεί η τεχνολογία να μεταφέρει την παρέα σου όπου βρίσκεσαι.

Το ραδιόφωνο είναι η καλόβολη παρέα στο δωμάτιο, όταν είσαι μόνος  και προσαρμόζεται στην κυκλοθυμία σου, στα πάνω σου και στα κάτω σου, είναι η μουσική και τα λόγια που επιλέγεις να ακούσεις.

Το ραδιόφωνο σού επιτρέπει σε αντίθεση με τη δικτατορία της τηλεόρασης να εργαστείς, να γράψεις, να μαγειρέψεις, να μαστορέψεις κάτι, να απολαύσεις τη συντροφιά ενός άλλου ανθρώπου ή να αφήσεις τα μάτια σου να κοιτάξουν μακριά.

Το ραδιόφωνο είναι ο «εύκολος» συνοδηγός σε μεγάλα ταξίδια ή μικρές διαδρομές με το αυτοκίνητο. Ο φίλος που ακόμα και στις χειρότερες μέρες, που κάποιοι ακατανόητοι άνθρωποι λένε, ότι «δεν κάνει να ακούς μουσική» συνωμοτείς μαζί του και προσπαθεί να σε γιατρέψει με μελωδίες και στίχους.

Το ραδιόφωνο θα μπορούσαμε να εμπιστευτούμε για να μορφώσει συμπληρωματικά τα παιδιά μας με καινούριες μουσικές, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις, τοπικές ειδήσεις και  θέματα τέχνης και πολιτισμού. Είναι αλήθεια, υπάρχει και το ραδιόφωνο των πολυεθνικών που μοιράζει δώρα, μετρητά και playlists αλλά δεν στο επιβάλλει κανείς φίλε!

Το ραδιόφωνο γιορτάζει υποτίθεται σήμερα Παγκόσμια Ημέρα του Ραδιοφώνου αλλά με το ραδιόφωνο ζούμε καθημερινά σε γιορτινές, αδιάφορες και λυπημένες μέρες. Το Ραδιόφωνο είναι παρέα από παλιά και για πολλά χρόνια ακόμα. Την παρέα σου την διαλέγεις εσύ. Όπως στη ζωή, έτσι και στα ραδιοκύματα.