Κάλεσε μας

Vegan Cooking Seminar & Workshop

Vegan Cooking Seminar & Workshop

Το Σεμινάριο Vegan Cooking, έχει ως σκοπό να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στη vegan κουζίνα, μαθαίνοντας πρωτότυπες συνταγές, με υψηλή διατροφική αξία.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τη θεωρία με την πρακτική εξάσκηση, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν και να εντυπωσιάσουν με νόστιμες vegan παρασκευές.

Το σεμινάριο διαρκεί 120 ώρες. Οι εισηγήσεις είναι συνολικά 24, με 2 μαθήματα την εβδομάδα. Η έναρξη του σεμιναρίου ορίζεται το Νοέμβριο του 2021 και η λήξη τον Ιανουάριο του 2022.

Διδακτικές Ενότητες

  • Εισαγωγή στην Vegan Κουζίνα (Ορισμοί, Διακρίσεις Vegan – Vegetarian – Pescetarian κτλ., Ηθική, Κανόνες, Νοοτροπία κτλ.)
  • Vegan Γάλατα/ Κρέμα Γάλακτος (Ροφήματα, Λευκές σάλτσες, μπεσαμέλ κτλ.)
  • Vegan Μαγιονέζες (Aquafaba, γάλα, όσπρια, αβοκάντο κτλ.)
  • Vegan Τυριά (Ξηροί καρποί, άμυλα, mac & cheese κτλ.)
  • Vegan Υποκατάστατα Κρέατος (Μανιτάρια, σόγια, seitan, tempeh, κτλ.)
  • Vegan Υποκατάστατα Ψαριού (Μανιτάρια, tofu, σόγια, φύκια κτλ.)
  • Vegan Κιμάδες (Burger, κεφτέδες, Bolognese κτλ.)
  • Gluten Free (Που κρύβεται η γλουτένη; Αντικατάσταση υλικών.)
  • Ωμοφαγία – Vegan Raw (Spaghetti, λαζάνια, γλυκά κτλ.)
  • Επιδόρπια (Κρέμες, κέικ χωρίς αυγά, brownies, μαρέγκα κτλ.)
  • Vegan Brunch (Ομελέτες, pan cakes, smoothies κτλ.)
  • Vegan Street Food (Κρέπες, hot dog, γύρος, πίτσα κτλ.)
  • Vegan Cook Mindset (Οι δυνατότητες των υλικών – Ανακεφαλαίωση)

Το ταχύρυθμο πρόγραμμα του ΚΔΒΜ2 ΔΕΛΤΑ “Vegan Cooking Seminar & Workshop” απευθύνεται σε επαγγελματίες μάγειρες, Chef και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον χώρο της Μαγειρικής και συγκεκριμένα της Vegan Κουζίνας.

Εισηγητής

Ο εισηγητής του σεμιναρίου «Vegan Cooking Seminar & Workshop», Βαγγέλης Τόμπρος είναι vegan Chef που ειδικεύεται στη μαγειρική χωρίς τη χρήση ζωικών πρώτων υλών και παραγώγων.

Μπήκε στη κουζίνα από πολύ μικρός ερασιτεχνικά, παράλληλα με τις μουσικές του σπουδές, αλλά σε ηλικία 25 ετών η αγάπη του για τη μαγειρική τον ώθησε στις επαγγελματικές κουζίνες. Έτσι πήρε και την απόφαση να γίνει chef. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει εργαστεί σε πολλά εστιατόρια της Αθήνας, της Κέρκυρας και της Θεσσαλονίκης.

Το 2015 επέλεξε να ακολουθήσει τον vegan τρόπο ζωής και έκτοτε εργάζεται μόνο σε vegan εστιατόρια. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και σεμινάρια για την vegan μαγειρική, προτείνει και επιμελείται το vegan μενού σε εστιατόρια και το τελευταίο διάστημα ασχολείται με ένα προσωπικό project που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή vegan προϊόντων ζύμωσης και υποκατάστατων κρέατος.

Διδακτικές Ενότητες

  • Εισαγωγή στην Vegan Κουζίνα (Ορισμοί, Διακρίσεις Vegan – Vegetarian – Pescetarian κτλ., Ηθική, Κανόνες, Νοοτροπία κτλ.)
  • Vegan Γάλατα/ Κρέμα Γάλακτος (Ροφήματα, Λευκές σάλτσες, μπεσαμέλ κτλ.)
  • Vegan Μαγιονέζες (Aquafaba, γάλα, όσπρια, αβοκάντο κτλ.)
  • Vegan Τυριά (Ξηροί καρποί, άμυλα, mac & cheese κτλ.)
  • Vegan Υποκατάστατα Κρέατος (Μανιτάρια, σόγια, seitan, tempeh, κτλ.)
  • Vegan Υποκατάστατα Ψαριού (Μανιτάρια, tofu, σόγια, φύκια κτλ.)
  • Vegan Κιμάδες (Burger, κεφτέδες, Bolognese κτλ.)
  • Gluten Free (Που κρύβεται η γλουτένη; Αντικατάσταση υλικών.)
  • Ωμοφαγία – Vegan Raw (Spaghetti, λαζάνια, γλυκά κτλ.)
  • Επιδόρπια (Κρέμες, κέικ χωρίς αυγά, brownies, μαρέγκα κτλ.)
  • Vegan Brunch (Ομελέτες, pan cakes, smoothies κτλ.)
  • Vegan Street Food (Κρέπες, hot dog, γύρος, πίτσα κτλ.)
  • Vegan Cook Mindset (Οι δυνατότητες των υλικών – Ανακεφαλαίωση)

Το ταχύρυθμο πρόγραμμα του ΚΔΒΜ2 ΔΕΛΤΑ “Vegan Cooking Seminar & Workshop” απευθύνεται σε επαγγελματίες μάγειρες, Chef και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον χώρο της Μαγειρικής και συγκεκριμένα της Vegan Κουζίνας.

Εισηγητής

Ο εισηγητής του σεμιναρίου «Vegan Cooking Seminar & Workshop», Βαγγέλης Τόμπρος είναι vegan Chef που ειδικεύεται στη μαγειρική χωρίς τη χρήση ζωικών πρώτων υλών και παραγώγων.

Μπήκε στη κουζίνα από πολύ μικρός ερασιτεχνικά, παράλληλα με τις μουσικές του σπουδές, αλλά σε ηλικία 25 ετών η αγάπη του για τη μαγειρική τον ώθησε στις επαγγελματικές κουζίνες. Έτσι πήρε και την απόφαση να γίνει chef. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει εργαστεί σε πολλά εστιατόρια της Αθήνας, της Κέρκυρας και της Θεσσαλονίκης.

Το 2015 επέλεξε να ακολουθήσει τον vegan τρόπο ζωής και έκτοτε εργάζεται μόνο σε vegan εστιατόρια. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και σεμινάρια για την vegan μαγειρική, προτείνει και επιμελείται το vegan μενού σε εστιατόρια και το τελευταίο διάστημα ασχολείται με ένα προσωπικό project που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή vegan προϊόντων ζύμωσης και υποκατάστατων κρέατος.