white_logo close
white_logo close
360o

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

big_circle
Υστερία για το δίκτυο 5G

Share it

Υστερία για το δίκτυο 5G

Κατηγορία:Blog

Επιμέλεια: Xρήστος Πετρίδης, σπουδαστής Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360



Αλήθεια ποιος μπορεί να φανταστεί την καθημερινότητά του χωρίς internet πλέον; Ακόμη και οι επικριτές της τεχνολογίας, την χρησιμοποιούν για να την δαιμονοποιήσουν (οξύμωρο). Όμως μια αναπτυσσόμενη τεχνολογία του σήμερα έχει φέρει πολλές αντιδράσεις. Άραγε είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο; Ο άνθρωπός ανέκαθεν τρέφει φόβο για το άγνωστο…

Είμαστε όμως εδώ στο παρόν, και με την ευκολία σε πληροφορίες που μας παρέχει η μικρή συσκευή που όλοι σχεδόν έχουμε στις τσέπες μας, θα έπρεπε να μας λύνει απορίες, παρά να μας δημιουργεί σκιές. Τι γνωρίζουμε λοιπόν για τα 5G που τόσος ντόρος γίνεται τελευταία; Είναι κάτι τόσο επικίνδυνο όσο ακούγεται από πολλούς ή μήπως είναι η λογική συνέχεια στην επέκταση του ψηφιακού κόσμου, που πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας;

Γνωρίζουμε πως στην Καλαμάτα μετά από αίτημα των κατοίκων με φόβο για στείρωσή τους με σχέδιο αποδεκάτισης του πληθυσμού της ακυρώθηκε την πιλοτική εγκατάσταση δικτύου 5G, ενώ στα Τρίκαλα έχει γίνει ήδη απομακρυσμένη χειρουργική επέμβαση (τηλεχειρουργική) χάρη στην ίδια τεχνολογία. Αξίζει - αν μη τι άλλο - να αναφέρουμε και πως υπάρχει θεωρία συνομωσίας που συνδέει τον ιό COVID-19 με τις κεραίες εκπομπής 5G!

Τί όμως σημαίνουν τα 5G στη πραγματικότητα; Γιατί είναι αναγκαία η μετάβαση από το 4G στο 5G;

Αρχικά το 5G δίκτυο δεν δηλώνει την συχνότητα στην οποία εκπέμπει. Η συχνότητα του 5G είναι αυτή τη στιγμή από 3.2GHz έως 3.8GHz και θα επεκταθεί έως τα 4.2GHz και λαμβάνοντας υπόψιν μας πως το 4G δίκτυο εκπέμπει στα 0.8GHz, 1.8GHz, 2.6GHz ενώ μέσα στα σπίτια μας έχουμε routers που εκπέμπουν στα 2.4GHz και 5GHz τότε δεν μιλάμε για κάτι πρωτόγνωρο. Ακόμη και η ισχύς της εκπομπής είναι εκατοντάδες φορές κάτω του επιτρεπόμενου ορίου. 

Πρόκειται επίσης για μη ιονίζουσα ακτινοβολία που ουσιαστικά είναι αβλαβής και παντού καθώς και η βαρύτητα εκπέμπει τέτοια ακτινοβολία (ναι αλλά δεν έχεις πέσει να χτυπήσεις πόσο ακίνδυνη δηλαδή;) Ο ρυθμός που αυξάνεται η χρήση των κινητών τηλεφώνων απαιτεί την αναβάθμιση της τεχνολογίας του δικτύου για να μπορεί να υποστηρίξει περισσότερους πελάτες και ίσως στην επόμενη συγκέντρωση για την Μακεδονία να μην πέσει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Είναι εύκολο να δείχνουμε με το δάχτυλο και να καταδικάζουμε. Είναι όμως δύσκολο να παίρνουμε πρωτοβουλίες και να καινοτομούμε με τον φόβο πως κάποιοι θα μας δείξουν με το δάχτυλο και θα μας καταδικάσουν.

Το σήμερα καλώς ή κακώς φτιάχτηκε από τους δεύτερους και οι πρώτοι μετά από πολύ κόπο ακολούθησαν!

Πηγές: EETT, CERN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Line 2 Copy 4 circle2
circle2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επιλογές Cookies