21/1: Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

Επιμέλεια κειμένου: Ανδρέας Χρονάκης, Phd Ιστορίας Τέχνης & Ψυχολογίας / Επιστημονικός Συνεργάτης του Παν/μιου Humbolt Βερολίνου – Εκπαιδευτής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Φωτογραφικό Υλικό: Ορέστης Κοντσές, Αλέξανδρος Σούρβαλης, Σταύρος Αμουτζίδης, Σπύρος Παναγόπουλος,  σπουδαστές Φωτογραφίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

21/1: Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς
PHOTO GALLERY

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς σήμερα και οι σπουδαστές Φωτογραφίας απεικονίζουν κάθε μορφή αγκαλιάς, ενώ ο καθηγητής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ανδρέας Χρονάκης αποτιμά την υπέρτατη αξία της αγκαλιάς στην covid- 19 εποχή!

Υπέρτατο δώρο η αγκαλιά μεταξύ των ανθρώπων. Λίγο πράγμα είναι να μπαίνει ο ένας στον κόσμο του άλλου; Κι αυτό να εκφράζεται με μια αγκαλιά; Στην πράξη λοιπόν, όλα τα συναισθήματά μας μέσα και μέσω της αγκαλιάς. Καταφύγιο των ερωτευμένων, των αγαπημένων προσώπων, όσων μεταξύ τους αισθάνονται οικεία. Αγκαλιαζόμαστε στις χαρές, στις δυνατές στιγμές, στις λύπες, στα δύσκολα. Όλα σε μια αγκαλιά, μέσα στην ηρεμία και την ασφάλειά της. Κάτι σαν λιμάνι, προστασία από το ψύχος του ενικού αριθμού, της μοναξιάς.

Μα ήρθαν καιροί αυτοί εδώ, που ο covid μας εμποδίζει έστω και το ελάχιστο άγγιγμα και πλέον κατανοούμε καλύτερα το νόημα της αγκαλιάς. Δεν μπορούμε το ίδιο ελεύθερα να την προσφέρουμε σε όσους αγαπάμε και μας αγαπούν. Κατανοούμε δηλαδή τις «ανάσες» που παίρναμε χωμένοι και χαμένοι στις αγκαλιές.

Αυτή την παγκόσμια μέρα, την αφιερωμένη στην αγκαλιά, ας αναλογιστούμε την αξία και την προσφορά της και να ευχηθούμε πολύ σύντομα να ξαναχαθούμε στις αγκαλιές των αγαπημένων μας προσώπων. Να τις πολλαπλασιάσουμε σε συχνότητα και σε δυναμική. Να είναι αυτό δώρο πολύτιμο για όσες αγκαλιές στερηθήκαμε με την υπόσχεση μέσα μας να τις χαρίζουμε απλόχερα σε όσους ανθρώπους αγαπάμε και επιθυμούμε. Είπαμε, πολύτιμο δώρο κι ακριβό!