24/1 Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης: Μια επένδυση στη μόρφωση αποδίδει τον καλύτερο τόκο!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 γιορτάζει σήμερα τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης! Μετά από μισό αιώνα παρουσίας στον χώρο της εκπαίδευσης, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εξελίσσεται και αναπτύσσεται έχοντας πάντα ως στόχο την παροχή της καλύτερης ποιότητας κατάρτισης και γνώσεων. Την προσφορά πλουραλιστικών εργαλείων για την επαγγελματική καταξίωση της νεολαίας μας!

24/1 Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης: Μια επένδυση στη μόρφωση αποδίδει τον καλύτερο τόκο!

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 επενδύει στην ευφυία των νέων και ανταποκρίνεται συνεχώς στις ανάγκες των σπουδαστών για το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης!

Η σπουδαστική μας κοινότητα επιζητά υψηλές αξίες, άριστο επίπεδο εξοπλισμού, παρουσία πολύτιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι η καλύτερη επιλογή!

Για το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 η εκπαίδευση δεν είναι απλή διαδικασία. Είναι ένα λειτούργημα, το οποίο πρέπει να τελείται με σεβασμό, ηθικές αξίες και βαθιά ενσυναίσθηση!

Τι σημαίνει όμως εκπαίδευση για τους σημερινούς νέους; Πως αντιλαμβάνονται την έννοια και τι επιζητούν;

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 καταθέτουν τις δικές τους απόψεις!


Αναστάσιος Μπόλκας

Σπουδαστής Μarketing ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης

Σπουδαστής Εκπαίδευση είναι ο συνδυασμός της θεωρητικής γνώσης με την πρακτική εφαρμογή της - μόνο τότε μαθαίνει πραγματικά κανείς. Αν γνωρίζει μόνο θεωρία, δε μαθαίνει να παράγει ουσιαστικό έργο. Από την άλλη, αν πράττει χωρίς τη γνώση, δε διαφέρει σε τίποτα από μία πανικόβλητη κότα που τρέχει πέρα δώθε.

Παναγιώτα Απέργη

Σπουδάστρια Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης

Η εκπαίδευση είναι ύψιστο αγαθό, που κατακτιέται από τον καθένα μας με κόπο και αφοσίωση, είναι ευθύνη ατομική αλλά και υποχρέωση κάθε Κράτους Δικαίου να προσφέρει παιδεία στους πολίτες του. Με τη μόρφωση θα αμβλυνθούν οι ανισότητες, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, η φτώχεια. Γιατί, όπως έλεγε και ο Ρήγας, από τα γράμματα γεννιέται η προκοπή, με την οποία λάμπουν τα ελεύθερα έθνη.


Κωνσταντίνα Γκαρμίρη

Σπουδάστρια Marketing ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας

Εκπαίδευση είναι μία διαδικασία η οποία πυροδοτείται από παιδική ηλικία και αναπτύσσεται κατά την διάρκεια του βίου. Παίζει πρωταρχικό ρόλο στην διάπλαση του χαρακτήρα, των δεξιοτήτων και αξιών του ατόμου. Κατακτάται τόσο από εξωτερικούς παράγοντες όπως οικογένεια, βαθμίδες εκπαίδευσης και καλές τέχνες, όσο και από εσωτερικούς, όπως η ενδόμυχη επιθυμία για γνώση, το ενδιαφέρον – περιέργεια και την εσωτερική ικανοποίηση. Καταλυτικό ρόλο σε αυτή την διαδικασία φέρουν οι διδάσκαλοι, καθώς αυτοί είναι που υποδαυλίζουν τις περισσότερες φορές την δίψα του μαθητή για γνώση. Η εκπαίδευση λοιπόν, έχει σκοπό να οδηγήσει τον άνθρωπο σε επίπεδο προσωπικής κατανόηση και κατά επέκταση στην δημιουργία μιας πολιτείας παραγωγικής και συνεχώς εξελισσόμενης.

Γιάννης Κατσιγιαννίδης

Σπουδαστής Marketing ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης

Για μένα η εκπαίδευση είναι πολυδιάστατη. Μια λέξη, ένα θέμα ανάλυσης από την έννοια της, μέχρι την διαχρονική της αξία. Ένας ορισμός που θα μπορούσε να προσδιοριστεί από πολλές υποκείμενες οπτικές και απόψεις. Δεν είναι μόνον η ιδέα των διαφόρων δραστηριοτήτων που συνθέτουν την αντίληψη ως προς τον σκοπό, καθώς σε γενικότερες έννοιες είναι ένα δημόσιο αγαθό που φέρει ευθύνη μέσα από την ποιότητα και την ακέραια παροχή της. Χαρακτηριστικά τα οποία την κάνουν να έχει αξία για την δημόσια σφαίρα και μέσω αυτής οφείλεται η καθολική καλλιέργεια και η μεταγενέστερη εξέλιξη.

“Μια επένδυση στη μόρφωση αποδίδει τον καλύτερο τόκο!”

Βενιαμίν Φραγκλίνος, 1706-1790, Αμερικανός πολιτικός & συγγραφ