white_logo close
white_logo close
360o

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

big_circle
5+1 Μουσεία για να ταξιδέψεις online!

Share it

5+1 Μουσεία για να ταξιδέψεις online!

Κατηγορία:Blog

Επιμέλεια: Nίκος Γκάγιας, σπουδαστής Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360


Από τη Γαλλία… έως την Καλιφόρνια και από την Ολλανδία… έως το Μεξικό και πίσω πάλι στην Ελλάδα. Ένα μοναδικό ταξίδι, κάπως διαφορετικό! Μπορεί η πανδημία να μας έκλεισε μέσα στα σπίτια μας, όμως το διαδίκτυο μας άνοιξε νέα μονοπάτια αναζήτησης. Και αν βαρέθηκες την μουντή καθημερινότητά σου, με το να παρακολουθείς τη ζωή των αγαπημένων σου χαρακτήρων σε σειρές και ταινίες, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αξιοποιήσεις δημιουργικά τον χρόνο σου.

Επισκέψεις σε μουσεία και σε γκαλερί τέχνης! Πως; Η ψηφιακή τεχνολογία είναι με το μέρος σου, καθώς με ένα κλικ μπορείς να βρεθείς από το ένα μέρος του κόσμου στο άλλο! Τα Μουσεία παραμένουν ανοιχτά στις οθόνες!

Μουσείο του Λούβρου

Μπορεί να μην είναι εφικτή η επίσκεψη στη Γαλλία και στα εντυπωσιακά αξιοθέατα της, όμως το Μουσείο του Λούβρου - παρ’ όλο που είναι κλειστό- ανοίγει τις διαδικτυακές πόρτες του στους επισκέπτες του. Όσοι επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν εικονικές περιηγήσεις online, στην αίθουσα Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων και στη γκαλερί d’Apollon.

Το Μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου και η δυνατότητα δωρεάν ξενάγησης στους διαδρόμους του αποτελεί ξεχωριστή ευκαιρία, που κανείς δεν πρέπει να αφήσει ανεκμετάλλευτη. Ενώ ανάμεσα στα 35.000 έργα τέχνης που εκθέτονται στο Μουσείο δεν λείπει η ελληνική «πινελιά» με το άγαλμα «Αφροδίτη της Μήλου» και της «Νίκης της Σαμοθράκης».

https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne

screen-shot-2020-04-22-at-185417-fGWnx.pngΜουσείο Βαν Γκόγκ

Online περιήγηση και στο μουσείο του γνωστού ζωγράφου στην Ολλανδία. Η Google, συνεργαζόμενη με περισσότερα από 60 μουσεία από όλο τον κόσμο δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να ξεναγηθεί στους χώρους τους. Το Μουσείο Βαν Γκόγκ αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Google. Σε λίγα μόλις λεπτά μπορείς να θαυμάσεις σε υψηλή ευκρίνεια εκτός από τα έργα του Ολλανδού ζωγράφου αλλά και έργα άλλων σημαντικών καλλιτεχνών, όπως του Έντουαρ Μανέ και του Πωλ Γκογκέν.

https://artsandculture.google.com/partner/van-gogh-museum

screen-shot-2020-04-22-at-185541.png


Μουσείο Ακρόπολης

Μετά το σύντομο ταξίδι στις Ευρωπαϊκές χώρες και στα μουσεία τους, σειρά έχει το Μουσείο της Ακρόπολης. Στη καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας, ξεχωριστή θέση για τους Έλληνες έχει το Μουσείο, που πολλοί μπορεί να έχουν ήδη επισκεφθεί. Όμως, αυτή είναι η ευκαιρία να παρακολουθήσει κανείς από την ησυχία του καναπέ του, τις διάφορες πτυχές του ελληνικού πολιτισμού.

https://artsandculture.google.com/partner/acropolis-museum

Η εικονική περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί, επίσης, προσπάθεια της Google.

screen-shot-2020-04-22-at-185625.png


Μουσείο Frida Kahlo

Επόμενο εικονικό ταξίδι στο Μεξικό. Στο τόπο καταγωγής της γυναίκας, που είναι αφιερωμένο το μουσείο. Το μπλε σπίτι στο οποίο κατοικούσε η ζωγράφος είναι και το μέρος, όπου στεγάζεται το Μουσείο, στο οποίο εκτίθενται προσωπικά της αντικείμενα, ενώ απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών στο εσωτερικό του χώρου. Με ένα κλικ μπορείς να παρατηρήσεις το στιλ της ζωγράφου, το οποίο ήταν έντονα επηρεασμένο από τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στο Μεξικό καθώς και την τάση της να χρησιμοποιεί έντονα χρώματα.

https://artsandculture.google.com/partner/museo-frida-kahlo

screen-shot-2020-04-22-at-185705-jy3SX.png


Μουσείο Μπενάκη

Απευθείας με την επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Μουσείου έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις τους χώρους του. Σημαντική είναι και η ηχητική ξενάγηση σε 6 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά και κινεζικά), η οποία προσφέρει μια πληρέστερη εικόνα και πληροφορίες σχετικά με τα εκθέματα που παρακολουθεί κανείς στους διαφορετικούς χώρους. 

https://www.benaki.org/index.php?lang

screen-shot-2020-04-22-at-185759.png

Monterrey Bay Aquarium

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει  το Monterrey Bay Aquarium στην Καλιφόρνια. Ένα ενυδρείο! Η ευκαιρία να μπορείς να παρακολουθείς live ή σε προ – εγγεγραμμένες εκπομπές τον υδάτινο κόσμο είναι εξαιρετική και ιδιαίτερα χαλαρωτική.

https://www.montereybayaquarium.org/animals/live-cams

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Line 2 Copy 4 circle2
circle2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ