Για τον bartender ο πάγος αποτελεί ότι και η φωτιά για τον chef.
Η λειτουργία του πάγου μέσα στο ποτό μας κάνει πολλά περισσότερα εκτός από το να το κρατά στην σωστή θερμοκρασία . Κάθε ποτό αποτελείται από συστατικά τα οποία αναμειγνύονται μεταξύ τους για να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα .
Ο πάγος αποτελεί το κλειδί σε αυτή την διαδικασία. Είναι εκείνος που επιτρέπει να κολλήσει σωστά το μείγμα, αλλά και να διατηρηθεί από την πρώτη μέχρι και την τελευταία γουλιά αυτούσιο και ευχάριστο στον ουρανίσκο.
Για την σημασία της καθαρότητας του πάγου, τι πρέπει να προσεχθεί αλλά και πως μπορείς να παράξεις και να κόψεις τον δικό σου σωστό πάγο , θα ενημερώσουν τους σπουδαστές του Τομέα Τουρισμού , οι Δημήτρης Πολίτης (Bar Manager (PLATEA) / Granikal Brand Ambassador) και Παναγιώτης Γιαννάκης – Βartender (PLATEA) στο σεμινάριο με θέμα Crystal clear block πάγου & ice carving που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Καλαμάτας, την Παρασκευή 6/3/2020 στις 17:00.