white_logo close
white_logo close
360o

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

big_circle
Ένα ταξίδι στη χώρα του "χρήματος"

Share it

Ένα ταξίδι στη χώρα του "χρήματος"

Κατηγορία:Blog
Επιμέλεια: Ελισάβετ Τζουβάρα, Απόφοιτη Τομέα ΜΜΕ & Ήχου

Tην περίοδο του καλοκαιριού αρκετοί Έλληνες επιλέγουν ένα ταξίδι σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη! Η Ελβετία είναι ένας αγαπημένος προορισμός. Είναι χώρα της δυτικοκεντρικής Ευρώπης και συνορεύει με την Γαλλία, την Ιταλία, την Γερμανία και την Αυστρία. Αποτελείται από 26 καντόνια και ημικαντόνια, δηλαδή  διοικητικές υπηρεσίες που συνεργάζονται άριστα μεταξύ τους προς όφελος του κράτους. Η πρωτεύουσα είναι η Βέρνη, όμως η μεγαλύτερη πόλη η Ζυρίχη. Νόμισμα της χώρας είναι ελβετικό φράγκο, ενώ πρόκειται για ένα κράτος με υψηλό βιοτικό επίπεδο, ανεπτυγμένο εμπόριο, βιομηχανία και τουρισμό.


Βασιλεία
1-STqxb.jpg


2.jpg

Η Βασιλεία είναι μια μικρή πόλη της βορειοδυτικής Ελβετίας που έχει κάτι ιδιαίτερο, είναι το τριεθνές σημείο συνάντησης τριών χωρών αφού βρίσκεται στα σύνορα της Ελβετίας με την Γερμανία και την Γαλλία. Η πόλη διατρέχεται  από τον ποταμό Ρήνο και χωρίζεται σε μεγάλη Βασιλεία ( το τμήμα στην αριστερή όχθη του ποταμού) και τη μικρή Βασιλεία ( το τμήμα στην αριστερή όχθη του ποταμού).

  Το ιστορικό κέντρο της πόλης που βρίσκεται στη μεγάλη Βασιλεία χαρακτηρίζεται από μεσαιωνικά κτήρια, πλακόστρωτους δρόμους λέει πολλά μουσεία. Η ζωή της πόλης χτυπά σε φιλότεχνους ρυθμούς, αφού οι επισκέψεις σε μουσεία και γκαλερί είναι μέρος της καθημερινότητας των κατοίκων. Η Βασιλεία αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν την τέχνη. Κάθε χρόνο στα μέσα Ιουνίου η πόλη διοργανώνει τη γιορτή τέχνης «Art Basel» που αποτελεί πόλο έλξης για γκαλερίστες από ολόκληρο τον κόσμο.

 Αυτή η πόλη είναι ο κατάλληλος προορισμός για όσους θέλουν να περάσουν λίγες μέρες χαλάρωσης και ηρεμίας σε ένα περιβάλλον όπου όλα λειτουργούν με ακρίβεια. Οι κάτοικοι χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα συμβολικά, αφού προτιμούν να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή να περπατούν.  Οι ρυθμοί είναι χαλαροί, ενώ όταν αρχίζει να σκοτεινιάζει οι pub και τα εστιατόρια ανοίγουν τις πόρτες τους.

Σεν Μορίτζ

g.jpg


 Το κλίμα στο Σεν Μορίτζ χαρακτηρίζεται ως σαμπανιζέ. Έχει ήλιο περίπου 322 μέρες τον χρόνο και η αντανάκλαση στο χιόνι κάνει τα πάντα να γυαλίζουν. Σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής φτάνουν τους 5.400 και μπορούν να φιλοξενηθούν άλλοι τόσοι στα πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης. Είναι το δεύτερο «σπίτι» των πλουσίων και των διασημοτήτων.

  Ο βασικός λόγος που έκανα το Σεν Μορίτζ παγκοσμίως γνωστό είναι το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ski resorts του κόσμου. Εκτείνεται σε 350 χιλιόμετρα και υψόμετρο έως 3.303 μέτρα. Επιπλέων φιλοξενεί την παλαιότερη σχολή σκι στον κόσμο. Ακόμα και αν δεν είστε λάτρης του σπορ, μπορείτε να περιηγηθείτε στην πόλη, κάνοντας ψώνια ή να επισκεφθείτε το καζίνο της.  

Ζυρίχη

5.jpg

6.jpg

Η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας απλώνεται γύρω από τη λίμνη της Ζυρίχης και τις δύο όχθες του ποταμού Limmat. Το θησαυροφυλάκιο της Ευρώπης με τις μεγαλύτερες τράπεζες και τα ισχυρότερα χρηματοπιστωτικά του παγκόσμιου οικονομικού lobby, είναι ταυτόχρονα μια εξωστρεφης κοινωνία.

 Η πόλη με την ευρωπαϊκή αρχοντιά εντυπωσιάζει με τις αντιθέσεις της. Επιβλητικοί καθεδρικοί ναοί στις όχθες του ποταμού, συνυπάρχουν με τους Αβάνα Γκαρντ βιομηχανικούς χώρους.  Τα μουσεία της πόλης συγκεντρώνουν καλλιτεχνικούς θησαυρούς από την εποχή του μεσαίωνα και της αναγέννησης, καθώς και πρωτοποριακές τάσεις του design. 

Η οργάνωση της πόλης θα σας μαγέψει, αφού όλες οι μετακινήσεις γίνονται με τραμ, έτσι ώστε η καθημερινότητα να  ρέει πιο γρήγορα. Σύμφωνα με έρευνες οι κάτοικοι της Ζυρίχης είναι οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι στον πλανήτη. Προτιμούν να διοχετεύσουν την ενέργεια τους κάνοντας μια βόλτα δίπλα στο ποτάμι, παρέα με τους φίλους ή πίνοντας μια κλασική ελβετική ζέστη σοκολάτα σε ένα από τα κεντρικά καφέ. 

Βέρνη

7-iCXd5.jpg


Η Βέρνη είναι η πρωτεύουσα της Ελβετίας και βρίσκεται στο κέντρο της χώρας. Την διατρέχει ο ποταμός Ααρ, παραπόταμος του Ρήνου. Σύμφωνα με την παράδοση πήρε το όνομά της από μια αρκούδα που κατοικούσε στη περιοχή, την οποία και σκότωσε ο Δούκας Μπερντολφ ο 5ος για να ιδρύσει την πόλη το 1991. 

Ξεκινώντας την περιήγηση στην πόλη και ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο ιστορικό κέντρο, θα συναντήσετε ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η μοναδική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σας, στα σοκάκια της πόλης. 

Στο δρόμο σας θα συναντήσετε πολλά συντριβάνια με νερό από τις πολυάριθμες πηγές της πόλης. Το πάνω μέρος τους διακοσμούν ήρωες και παραστάσεις από ιστορικά γεγονότα του παρελθόντος της Βέρνης.

Ένα από τα ποιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης είναι το σπίτι που έζησε ο Albert Einstein, το επιβλητικό κοινοβούλιο, την πλατεία των Μουσείων, αλλά και τα πάρκα της Βέρνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Line 2 Copy 4 circle2
circle2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ