Επιχείρηση βοήθειας στους πυρόπληκτους από κάθε γωνιά της Ελλάδας

Σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύει η χώρα μας, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, ομάδες και μεμονωμένοι πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας ξεκίνησαν έναν μαραθώνιο παροχής βοήθειας στους συνανθρώπους μας, που πλήττονται από το μένος της φωτιάς.

Επιχείρηση βοήθειας στους πυρόπληκτους από κάθε γωνιά της Ελλάδας


Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι αρωγός στις δράσεις που διοργανώνονται και στις 7 πόλεις, όπου «χτυπά η καρδιά» του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 την Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα, την Καλαμάτα, τα Χανιά, την Ξάνθη και τον Βόλο.

Το #blog του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έχει συγκεντρώσει όλες τις προσπάθειες που γίνονται στις προαναφερθείσες πόλεις για τους πυρόπληκτους και σας καλεί να συνδράμετε κι εσείς, δείχνοντας την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη σε αυτούς που μας έχουν ανάγκη, περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής αλλά και προς τους πολίτες που έχουν αντίστοιχη δυνατότητα να συνδράμουν την προσπάθεια να στηριχθούν έμπρακτα οι Δήμοι και οι άνθρωποι που πλήττονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Έπειτα από επικοινωνία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έχουν καταγραφεί επιτακτικές ανάγκες αναφορικά με τη συλλογή: Κάθε είδους στρωμάτων και Ζωοτροφών.

Όσες επιχειρήσεις ή πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αυτά τα είδη μπορούν να επικοινωνούν με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη, στο τηλέφωνο 6955 511547. H συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης καθ΄όλο το 24ωρο (τηλ. 2313 317.777).

Ο Δήμος Καλαμαριάς συγκεντρώνει τρόφιμα, φάρμακα και είδη υγιεινής, προκειμένου να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους έως και την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021, ώρες 7:00-17:00 στο Δημοτικό Φαρμακείο, Παπανικόλα 18 & Αμισού, Καλαμαριά 551 31, 2ος όροφος, τηλέφωνο 2310314498.

Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται είναι:

Μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια, νερά χυμούς.

Φάρμακα

Depon, Depon παιδικό σιρόπι, Ponstan, αλοιφές για εγκαύματα, αλοιφές Fucidin, φυσικά δάκρυα, φυσιολογικό ορό, βαζελινούχες και αντισταμινικές γάζες

Και είδη υγιεινής, όπως Χαρτί υγείας, μωρομάντηλα.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά ανέλαβε πρωτοβουλία στήριξης και ενίσχυσης των κατοίκων που πλήττονται από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, το Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης.

Από την Παρασκευή 06 Αυγούστου έως και την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 (με δυνατότητα παράτασης) και ώρες 07:30 – 14:30, θα συλλέγονται είδη καθαριότητας, χαρτικά, μάσκες, γάντια, παυσίπονα, αλοιφές για εγκαύματα, γάζες, μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια και σακούλες απορριμμάτων στους κάτωθι χώρους:

Κοινωνική Υπηρεσία: Λήμνου 2, Σταυρούπολη 564 30 (Νικόπολη)

Παιδική Ομπρέλα: Παύλου Μελά 4, Ευκαρπία 564 29

Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και ώρες 8:00 π.μ.-15:00 μ.μ., στο πρώην Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λαγκαδά συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα.

Σε δύο σημεία συγκέντρωσης από Δευτέρα 9 Αυγούστου μέχρι και την Παρασκευή 13 Αυγούστου, συλλέγει τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 57 από τις 08:00-20:00 (Τηλ. επικοινωνίας 2310762400) και στο Πολυλειτουργικό Κέντρο «Θέατρο οδού Μοναστηρίου», Ελευθερίου Κορδελιού, στη συμβολή των οδών Παρατσίκογλου και Χρ. Σμύρνης, με κεντρική όψη στην οδό Μοναστηρίου, καθημερινά κατά τις ώρες 07:00-15:00 και 19:30-22:00.

Στο πλευρό των πυρόπληκτων στέκεται και ο Δήμος Ωραιοκάστρου συλλέγοντας αναγκαία αγαθά από Δευτέρα έως Παρασκευή τις πρωινές ώρες μέχρι και τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, στα γραφεία του τμήματος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, Αργυρουπόλεως 4, έναντι Δημαρχείου και στα γραφεία των κοινοτήτων του Δήμου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2313304021- 2313304068

Στο ισόγειο του Δημαρχείου Κουφαλίων και στα γραφεία των κοινοτήτων του Δήμου Χαλκηδόνας μέχρι τις 13 Αυγούστου, συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες των πυρκαγιών. Τηλέφωνο πληροφοριών: 2391330102

Η Χ.Α.Ν.Θ. συμβάλλοντας στο αγώνα για τους πυρόπληκτους προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής στη Δ’ περίοδο των κατασκηνώσεών της, στη Χαλκιδική για παιδιά από τις πληγείσες οικογένειες. Σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς και τις τοπικές αρχές έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε άμεσα να φιλοξενήσουν τα παιδιά και να βοηθήσουν τις οικογένειες στη διαχείριση της επόμενης ημέρας. Επιπλέον, σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο, η Χ.Α.Ν.Θ. διαθέτει τις εγκαταστάσεις της στο ορεινό εκπαιδευτικό Κέντρο του Νυμφαίου για φιλοξενία πυρόπληκτων οικογενειών.

Στοιχεία επικοινωνίας του Τομέα Κατασκηνώσεων και Εκδρομών Χ.Α.Ν.Θ.:

Email: camps@ymca.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 231 600 1052 και 231 600 1000 εσωτ. 850-853

Site: www.ymca.gr

Και οι φοιτητές δείχνουν την ευαισθητοποίησή τους στις ανάγκες των πυρόπληκτων. Πιο συγκεκριμένα οι φοιτητικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης προχωρούν σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για την στήριξη των πυρόπληκτων στα γρασίδια της φιλοσοφικής την Δευτέρα και την Τρίτη 9-10/8 από τις 11.00 έως τη 13.00.

Συγκεκριμένα η συλλογή αφορά:

τρόφιμα (φρυγανιές, μπισκότα, κρουασάν, γάλα εβαπορέ και βρεφικό, νερά, κονσέρβες, χυμοί), τροφές για ζώα και είδη υγιεινής ( χαρτί υγείας, αντισηπτικά, σαπούνια, βαμβάκι, πάνες, σερβιέτες) φαρμακευτικά είδη (παυσίπονα, αλοιφές εγκαυμάτων, pulvo).

Ιωάννινα

Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο «ΟΚΠΑΠΑ» προχωρούν στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να συνδράμουν τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας.

Μετά από επικοινωνία που υπήρξε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στις περιοχές που έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές και εξακολουθούν να δίνουν μάχη με την πύρινη λαίλαπα, τα είδη που κατά προτεραιότητα απαιτούνται είναι:

 • παυσίπονα
 • αντιβιοτικές κι ενυδατικές κρέμες, μάσκες, γάζες
 • πάνες μωρών και ηλικιωμένων, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας
 • νερά
 • κονσέρβες
 • φρυγανιές, παξιμάδια, κρουασάν, μπισκότα
 • γάλατα εβαπορέ
 • μακαρόνια, ρύζι
 • χυμοί
 • ζωοτροφές

Ο Δήμος και ο «ΟΚΠΑΠΑ» από τη Δευτέρα 9/8 και μέχρι την Παρασκευή 13/8 θα συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, ώστε να αποσταλούν στους πυρόπληκτους.

Η συγκέντρωση της βοήθειας θα γίνει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (κτήριο ΚΕΠΑΒΙ) από τις 8 π.μ. ως τις 15:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26510 30504.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί το Γιαννιώτικο λαό, τα σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πυροπαθείς των μεγάλων καταστροφικών πυρκαγιών.

Συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης καθημερινά 10πμ. -12πμ και 7μμ-9μμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Πάτρα

Το Περιφερειακό Τμήμα Πάτρας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού απευθύνει κάλεσμα στο κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.) για τις πυρόπληκτες οικογένειες.

Σημείο Συγκέντρωσης Τροφίμων: Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Πατρών, Καρόλου 8, Πάτρα Τηλ: 2610277833. Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:30-14:30.

Η Εθελοντική Δράση Ανθρωπιστικής Βοήθειας Πάτρας "Φωτεινό Αστέρι" συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης.
Πιο συγκεκριμένα:
Ξηρά τροφή
Κονσέρβες
Παξιμάδια
Φρυγανιές
Χαρτιά κουζίνας και υγείας
Σερβιέτες!
/μωρομαντηλα / πάνες
Χυμούς ρούχα ( σεντόνια και πετσέτες)

Όσοι επιθυμούν να συμβάλουν στις προσπάθειες από το “Φωτεινό Αστέρι” μπορούν να απευθύνονται στον χώρο, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 122, στην Πάτρα, είτε να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 6981 044 800

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών απευθύνει έκκληση στα Μέλη του και σε όσους επιθυμούν να βοηθήσουν για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (νερά, είδη προσωπικής υγιεινής, ξηρά τροφή)

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μπορούν να φέρουν τα προς διάθεση είδη στα γραφεία του ΕΕΣΠ (πλατεία Γεωργίου Α΄25, 1ος όροφος, τηλ.: 2610273257, 6977628252 και email: eesp@otenet.gr) από την Τρίτη 10/8/2021 από τις 11.00 έως τις 14.00.

Καλαμάτα

To Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, υλοποιεί δράση συγκέντρωσης ζωοτροφών (κριθάρι, καλαμπόκι, βρώμη, τριφύλλι) για τις ανάγκες των πυρόπληκτων του Νομού.

Η συγκέντρωση γίνεται στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στη Θουρία. Κλιμάκιο εθελοντών του Ε.Ε.Σ. βρίσκεται στο χώρο των εγκαταστάσεων για την παραλαβή των ζωοτροφών καθημερινά 09.00 - 15.00. Για πληροφορίες καλείτε στα τηλέφωνα 27210 87737 και 27210 88313.

Χανιά

Τα σωματεία Επισιτισμού Ν. Χανίων, Ιδ. Υπάλληλων Ν. Χανίων, Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων, Εργαζομένων στην Ιδ. Εκπαίδευση, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων, Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Χανίων προχωρούν σε συλλογή τροφίμων και ειδών ανάγκης για τους πυρόπληκτους μετά τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Η συλλογή θα γίνει στο Εργατικό κέντρο Χανίων, Μάρκου Μπότσαρη 68. Δευτέρα 9/8 και Τρίτη 10/8 από 17:00 έως 21:00 Τηλ επικοινωνίας : 6986116029, 6981578072

Ξάνθη

Το Φαρμακείο Ηλιάδου Όλγα στη Μιαούλη 86 σε συνεργασία με το My Gas στο 2ο χλμ Ξάνθης – Καβάλας και τη Speedex, συγκεντρώνουν βοήθεια για τους πυρόπληκτους .

  Δευτέρα 9/8 και Τρίτη 10/8 συλλέγουν Pulvo, Γάζες, Παυσίπονα, Κρέμες, Κολλύρια, Σνακ, Τρόφιμα σε Κονσέρβα, Χυμούς, Πάνες, Σερβιέτες, Βρεφικά Γάλατα, Αντισηπτικά, Ξηρούς Καρπούς, Μπάρες Δημητριακών, Μπισκότα. Φαρμακείο Ηλιάδου Όλγα 2541077706 (Συγκέντρωση τροφίμων & ειδών πρώτης ανάγκης)

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου σε συνεργασία με τον Όμιλο Σκλαβενίτη και τον Υπεύθυνο του καταστήματος της Χαλκίδας συνέβαλαν στην άμεση αποστολή νερών στο σημείο συλλογής και δηλώνει παρών να συνδράμουν στον βαθμό που μπορούνε εκφράζοντας την βοήθειά τους και διάθεσή τους για αποστολή υλικής βοήθειας. 

  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΣΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ 2534022306 (Συλλογή υλικής βοήθειας)

  Το κατάστημα Eponymo διαθέτει χειροποίητα βραχιόλια αγάπης και τα έσοδα θα διατεθούν για στήριξή στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. EPONYMO BY DAKIBITSI 2541066669 (Συγκέντρωση χρημάτων από πώληση αξεσουάρ).

  Το Exit Coffee Spot σε συνεργασία με το e-metafores.gr από Δευτέρα 9/8 - Πέμπτη 12/8 συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

   (Φρυγανιές, Κρουασάν, Μπισκότα, Γάλα Εβαπορέ, Γάλα Βρεφικό, Νερά, Πάνες, Σερβιέτες, Χυμούς, Χαρτί Υγείας, Παυσίπονα, Κονσέρβες, Ζωοτροφές) για τους πυρόπληκτους . e-metafores 2541 552353 (Συγκέντρωση τροφίμων & ειδών πρώτης ανάγκης)


   Βόλος

   Σωματεία και φορείς της Μαγνησίας συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης (ξηρά τροφή και φάρμακα) τη Δευτέρα (9/08), την Τρίτη (10/08) και την Τετάρτη (11/08) στο στέκι αλληλεγγύης ,στο Μεταξουργείο από τις 7:00-9:00 μ.μ.

   Πιο συγκεκριμένα, οι φορείς που συνδράμουν στην ενέργεια αυτή είναι οι ακόλουθοι:

   Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτών υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ.ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ», Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, Σωματεία Καθαριστριών/των Ν.Μαγνησίας, Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας και Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας.

   Το Δημαρχείο του Βόλου συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, Δευτέρα 9/8 και την Τρίτη 10/8, από τις 9:30 έως τις 11:30 το πρωί, στο πάρκινγκ του Δημαρχείου Βόλου και στο Α’ ΚΑΠΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ.

   Ταυτόχρονα, είδη φαρμακείου και τρόφιμα συγκεντρώνονται στα γραφεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, στην οδό Σπετσών 10.