Επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360
PHOTO GALLERY

Με μεγάλη χαρά ο κ. Πετράκης Εμμανουήλ, Αντιπλοίαρχος (Μ) Π.Ν. ε. α. και Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης υποδέχτηκε στις 15/01/2020 τους σπουδαστές του τομέα του Τουρισμού στο χώρο του Ναυτικού Μουσείου.  

Ο ιστορικός του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης κ. Τσατσαρώνης Δημήτρης φρόντισε για την άρτια ξενάγηση των σπουδαστών μας σε όλους τους χώρους του μουσείου. 

Οι σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να δουν την μόνιμη έκθεση του μουσείου, η οποία περιλαμβάνει 2.500 εκθέματα όπως κειμήλια, αντικείμενα που ανασύρθηκαν από το βυθό, ζωγραφικούς πίνακες, χάρτες, φωτογραφικό υλικό, μακέτες πλοίων, διάφορα ναυτικά όργανα κ.α. Στις αίθουσες του μουσείου εκτίθενται σε ενότητες ανάλογα με την χρονική περίοδο που ανήκουν, καλύπτοντας από την Εποχή του Χαλκού μέχρι τη σύγχρονη εποχή. 

Τέλος, οι σπουδαστές επισκέφθηκαν και το εργαστήριο του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, στο οποίο ο κ. Φαλιέρος Στέλιος, Αντιπλοίαρχος Π.Ν. ε. α. και εθελοντής του Ναυτικού Μουσείου ενημέρωσε τους σπουδαστές σχετικά με τη συντήρηση των εκθεμάτων του μουσείου, αλλά και την κατασκευή μοντέλων πλοίων, με την οποία ασχολούνται στον ελεύθερό τους χρόνο μέλη- εθελοντές του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης με πολύ υπομονή και αγάπη και απώτερο σκοπό τον εμπλουτισμό του Ναυτικού Μουσείου και την προβολή της ναυτικής παράδοσης του τόπου. 

Όπως ανέφερε ο κ. Φαλιέρος η κατασκευή ενός μοντέλου πλοίου μπορεί να διαρκέσει και δύο χρόνια. 

Συνοπτικά τα άτομα που μας μίλησαν: 

Στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης μας υποδέχτηκε ο κ. Πετράκης Εμμανουήλ, Αντιπλοίαρχος (Μ) Π.Ν. ε. α. και Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης. 

Την ξενάγηση στους χώρους του μουσείου μας έκανες ο κ. Τσατσαρώνης Δημήτρης, ιστορικός του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης. 

Στο εργαστήριο μας μίλησε ο κ. Φαλιέρος Στέλιος, Αντιπλοίαρχος Π.Ν. ε. α. και εθελοντής του Ναυτικού Μουσείου.