facebook-pixel
Κάλεσε μας

Professional Sommelier

Professional Sommelier

Η ραγδαία ανάπτυξη στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης, η ανάγκη και η μεγάλη ζήτηση του ολοένα παγκοσμίως ανερχόμενου επαγγέλματος του Οινοχόου (Sommelier) οδήγησε στη δημιουργία του Ετήσιου Προγράμματος “Professional Sommelier”, το οποίο θα αποτελέσει το εργαλείο για κάθε επαγγελματία που θέλει να ανταπεξέλθει στις ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις που προκύπτουν στο χώρο της εστίασης, με σκοπό η διεύρυνση των γνώσεων του και των δεξιοτήτων του να αποτελέσουν «όπλο» στη συγκεκριμένη αγορά.

Ολοκληρώνοντας την παρακολούθηση του προγράμματος, ο καταρτιζόμενος θα είναι σε θέση να κινείται με φινέτσα στους αμπελώνες του παλαιού και του νέου οινικού κόσμου. Η κατάρτιση θα του παρέχει όλα τα εφόδια για να διαχειριστεί σωστά μια λίστα κρασιού, ένα άρτιο service και να δημιουργεί συνδυασμούς σύμφωνα με τις επιταγές του υψηλότερου επιπέδου της μοντέρνας γαστρονομίας.

Μέσα από τις θεματικές ενότητες του προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι αναλύουν σε πρακτικό επίπεδο τις παρακάτω ενότητες:

  • Εισαγωγή στο Κρασί (βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κλπ)
  • Μυστικά της Γευσιγνωσίας (δοκιμή κρασιών)
  • Κυριότερες Ποικιλίες – Στυλ κρασιών (δοκιμή κρασιών)
  • Γαλλικός Αμπελώνας (δοκιμή κρασιών)
  • Ιταλικός Αμπελώνας (δοκιμή κρασιών)
  • Αμπελώνες Ισπανίας και Πορτογαλίας
  • Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας και άλλων χωρών
  • Αμπελώνες Νέου Κόσμου (δοκιμή κρασιών)
  • Ενισχυμένα Κρασιά από όλο τον κόσμο
  • Αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο
  • Ελληνικός Αμπελώνας (δοκιμή κρασιών)
  • Συνδυασμός Φαγητού – Κρασιού (θεωρία)
  • Service (πρακτική άσκηση)
  • Διαχείριση Κάβας
  • Λίστα – Στήσιμο Καταλόγου
  • Τεχνικές Upselling
  • Μπύρα
  • Νερό
  • Αποστάγματα

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης Professional Sommelier προσφέρεται κατ’ αποκλειστικότητα από τον εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ 360º και απευθύνεται σε:

  • Απόφοιτους Ιδιωτικών και Δημοσίων ΙΕΚ του τομέα Τουριστικών Επαγγελμάτων
  • Απόφοιτους ΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων
  • Επαγγελματίες που ασχολούνται με το χώρο της εστίασης σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και wine bars (F&B Manager, Maitre, Captains, σερβιτόροι, Bartenders κ.α)


sommelier.jpg

Γιώργος Λούκας

Ο Γιώργος Λούκας έχει ιδρύσει την εταιρεία «Genius in Gastronomy» που έχει ως αντικείμενο τα σεμινάρια, τα εκπαιδευτικά courses και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες κρασιού, την μπίρα και τα αποστάγματα. Αρθρογραφεί σε γνωστά περιοδικά και είναι Brand Manager κρασιού στην Εισαγωγική και Εμπορική εταιρεία DEALS A.E. Ανακηρύχθηκε Καλύτερος Έλληνας Sommelier και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier το 2002 και στον Παγκόσμιο το 2004. Είναι Κριτής Διεθνών Διαγωνισμών Κρασιού. Τα τελευταία χρόνια προετοιμάζει υποψήφιους διαγωνιζόμενους σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς. Συνεργάζεται με γνωστούς ξενοδοχειακούς ομίλους όπως το Sani Resort, το Mykonos Grand. Εδώ και επτά χρόνια έχει την ευθύνη του food pairing στη μεγαλύτερη γαστρονομική εκδήλωση, το Sani Gourmet Festival.

Επίσης, έχει υπάρξει σύμβουλος οίνου σε δύο από τα πιο αναγνωρισμένα και βραβευμένα εστιατόρια με αστέρια Michelin, «Σπονδή» και «Funky Gourmet». Από το 2017 είναι επίσημος Βrand Αmbassador του γνωστού αυστριακού οίκου ποτηριών κρασιού Riedel. Συνεργάτες και εισηγητές στο ετήσιο πρόγραμμα είναι οι:

•  Αλέξανδρος Μπουζίκας: 1ος καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2017, Certified Sommelier by Genius In Gastronomy, Staregister and the Court Of Master Sommeliers, International A.S.I. Sommelier Diploma (Silver Pin) Ηolder

•  Θεολόγος Πλακόπουλος: 2ος καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2017, Certified Sommelier by Genius In Gastronomy

•  Ελευθέριος Χανιαλίδης: 3ος καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2017, Certified Sommelier by Genius In Gastronomy, Staregister and the Court Of Master Sommeliers, International A.S.I. Sommelier Diploma (Gold Pin) Ηolder

•  Στέλιος Δημητριάδης: Οινολόγος και ιδιοκτήτης της ιδιαίτερης MYCAVA.gr by Depot des Vins

•  Άννα Δημητριάδου: Διευθύντρια της ιδιαίτερης MYCAVA.gr by Depot des Vins & κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου & Αμπέλου (O.I.V.) στο Win Management.

genius-in-gastronomy.jpg

Μέσα από τις θεματικές ενότητες του προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι αναλύουν σε πρακτικό επίπεδο τις παρακάτω ενότητες:

  • Εισαγωγή στο Κρασί (βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κλπ)
  • Μυστικά της Γευσιγνωσίας (δοκιμή κρασιών)
  • Κυριότερες Ποικιλίες – Στυλ κρασιών (δοκιμή κρασιών)
  • Γαλλικός Αμπελώνας (δοκιμή κρασιών)
  • Ιταλικός Αμπελώνας (δοκιμή κρασιών)
  • Αμπελώνες Ισπανίας και Πορτογαλίας
  • Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας και άλλων χωρών
  • Αμπελώνες Νέου Κόσμου (δοκιμή κρασιών)
  • Ενισχυμένα Κρασιά από όλο τον κόσμο
  • Αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο
  • Ελληνικός Αμπελώνας (δοκιμή κρασιών)
  • Συνδυασμός Φαγητού – Κρασιού (θεωρία)
  • Service (πρακτική άσκηση)
  • Διαχείριση Κάβας
  • Λίστα – Στήσιμο Καταλόγου
  • Τεχνικές Upselling
  • Μπύρα
  • Νερό
  • Αποστάγματα

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης Professional Sommelier προσφέρεται κατ’ αποκλειστικότητα από τον εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ 360º και απευθύνεται σε:

  • Απόφοιτους Ιδιωτικών και Δημοσίων ΙΕΚ του τομέα Τουριστικών Επαγγελμάτων
  • Απόφοιτους ΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων
  • Επαγγελματίες που ασχολούνται με το χώρο της εστίασης σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και wine bars (F&B Manager, Maitre, Captains, σερβιτόροι, Bartenders κ.α)


sommelier.jpg

Γιώργος Λούκας

Ο Γιώργος Λούκας έχει ιδρύσει την εταιρεία «Genius in Gastronomy» που έχει ως αντικείμενο τα σεμινάρια, τα εκπαιδευτικά courses και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες κρασιού, την μπίρα και τα αποστάγματα. Αρθρογραφεί σε γνωστά περιοδικά και είναι Brand Manager κρασιού στην Εισαγωγική και Εμπορική εταιρεία DEALS A.E. Ανακηρύχθηκε Καλύτερος Έλληνας Sommelier και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier το 2002 και στον Παγκόσμιο το 2004. Είναι Κριτής Διεθνών Διαγωνισμών Κρασιού. Τα τελευταία χρόνια προετοιμάζει υποψήφιους διαγωνιζόμενους σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς. Συνεργάζεται με γνωστούς ξενοδοχειακούς ομίλους όπως το Sani Resort, το Mykonos Grand. Εδώ και επτά χρόνια έχει την ευθύνη του food pairing στη μεγαλύτερη γαστρονομική εκδήλωση, το Sani Gourmet Festival.

Επίσης, έχει υπάρξει σύμβουλος οίνου σε δύο από τα πιο αναγνωρισμένα και βραβευμένα εστιατόρια με αστέρια Michelin, «Σπονδή» και «Funky Gourmet». Από το 2017 είναι επίσημος Βrand Αmbassador του γνωστού αυστριακού οίκου ποτηριών κρασιού Riedel. Συνεργάτες και εισηγητές στο ετήσιο πρόγραμμα είναι οι:

•  Αλέξανδρος Μπουζίκας: 1ος καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2017, Certified Sommelier by Genius In Gastronomy, Staregister and the Court Of Master Sommeliers, International A.S.I. Sommelier Diploma (Silver Pin) Ηolder

•  Θεολόγος Πλακόπουλος: 2ος καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2017, Certified Sommelier by Genius In Gastronomy

•  Ελευθέριος Χανιαλίδης: 3ος καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2017, Certified Sommelier by Genius In Gastronomy, Staregister and the Court Of Master Sommeliers, International A.S.I. Sommelier Diploma (Gold Pin) Ηolder

•  Στέλιος Δημητριάδης: Οινολόγος και ιδιοκτήτης της ιδιαίτερης MYCAVA.gr by Depot des Vins

•  Άννα Δημητριάδου: Διευθύντρια της ιδιαίτερης MYCAVA.gr by Depot des Vins & κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου & Αμπέλου (O.I.V.) στο Win Management.

genius-in-gastronomy.jpg