Οι καταρτιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση TQ UK, κάνοντας αυτόματα level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διάρκεια:
120 ακαδημαϊκές ώρες• 8 εβδομάδες • 3 Χ 5ώρες / εβδομάδα • Όλα τα μαθήματα είναι εργαστηριακά και πραγματοποιούνται σε ολιγομελή κλειστά τμήματαΙανουάριος '25!
Η ραγδαία ανάπτυξη στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης, η ανάγκη και η μεγάλη ζήτηση του ολοένα παγκοσμίως ανερχόμενου επαγγέλματος του Οινοχόου (Sommelier) οδήγησε στη δημιουργία του Ετήσιου Προγράμματος Επαγγελματία Sommelier του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, το οποίο θα αποτελέσει το εργαλείο για κάθε επαγγελματία που θέλει να ανταπεξέλθει στις ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις που προκύπτουν στο χώρο της εστίασης, με σκοπό η διεύρυνση των γνώσεων του και των δεξιοτήτων του να αποτελέσουν «όπλο» στη συγκεκριμένη αγορά.
Ολοκληρώνοντας την παρακολούθηση του προγράμματος, ο καταρτιζόμενος θα είναι σε θέση να κινείται με φινέτσα στους αμπελώνες του παλαιού και του νέου οινικού κόσμου. Η κατάρτιση θα του παρέχει όλα τα εφόδια για να διαχειριστεί σωστά μια λίστα κρασιού, ένα άρτιο service και να δημιουργεί συνδυασμούς σύμφωνα με τις επιταγές του υψηλότερου επιπέδου της μοντέρνας γαστρονομίας.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο καταρτιζόμενος θα μπορεί να πιστοποιηθεί τόσο ως Wine Sommelier, όσο και ως Beer Sommelier.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Μέσα από τις θεματικές ενότητες του προγράμματος του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, οι καταρτιζόμενοι αναλύουν σε πρακτικό επίπεδο τις παρακάτω ενότητες:
- Κρασί
Εισαγωγή στο Κρασί (βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κλπ)
Μυστικά της Γευσιγνωσίας (δοκιμή κρασιών)
Κυριότερες Ποικιλίες – Στυλ κρασιών (δοκιμή κρασιών)
Γαλλικός Αμπελώνας (δοκιμή κρασιών)
Ιταλικός Αμπελώνας (δοκιμή κρασιών)
Αμπελώνες Ισπανίας και Πορτογαλίας
Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας και άλλων χωρών
Αμπελώνες Νέου Κόσμου (δοκιμή κρασιών)
Ενισχυμένα Κρασιά από όλο τον κόσμο
Αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο
Ελληνικός Αμπελώνας (δοκιμή κρασιών)
Συνδυασμός Φαγητού – Κρασιού (θεωρία)
Service (πρακτική άσκηση)
Διαχείριση Κάβας
Λίστα – Στήσιμο Καταλόγου
Τεχνικές Upselling
- Μπύρα
Ορισμός - Ιστορική Αναδρομή - Υγεία, Διατροφή - Πρώτες Ύλες
Παρασκευή της Μπύρας
Κατηγορίες: Lager, Ale, Άλλες Κατηγορίες
Service – Λίστα – Τιμοκατάλογος
Draft Beer Kegging (Τεχνικές εγκατάστασης μηχανημάτων draft beer)
Συνδυασμός με φαγητό
- Αποστάγματα
Απόσταξη: Εισαγωγή, Βασικές Αρχές
Vodka, Gin, Tequila
Whiskey Σκωτία
Whiskey (λοιπές χώρες)
Rum
Αποστάγματα σταφυλιού, Grappa κ.α.
Brandy, Cognac, Aramaganc, Calvados
Liqueuer, Crème
Bitters
Λοιπά ποτά
- Νερό
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης Επαγγελματίας Sommelier προσφέρεται κατ’ αποκλειστικότητα από τον εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ 360 και απευθύνεται σε:
- Απόφοιτους Ιδιωτικών και Δημοσίων ΙΕΚ του τομέα Τουριστικών Επαγγελμάτων
- Απόφοιτους ΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων
- Επαγγελματίες που ασχολούνται με το χώρο της εστίασης σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και wine bars (F&B Manager, Maitre, Captains, σερβιτόρους, Bartenders κ.α)
NEA
-
Εκπαιδευτική επίσκεψη στα φυτώρια Βασιλειάδη
-
Εκπαιδευτική Επίσκεψη Σπουδαστών Τυροκομίας στη Foodlab
-
Συμμετοχή σπουδαστών στο Thessaloniki Wine Show 2024
-
Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων “ΔΗΩ”
-
Εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών στη ΜΕΒΓΑΛ
-
Επίσκεψη των σπουδαστών Οινολογίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης στα ΒορΟινά των Χριστουγέννων