Η Παιδική Λογοτεχνία μέσα από τη Βιωματική Μάθηση

Η Παιδική Λογοτεχνία μέσα από τη Βιωματική Μάθηση

Ένα βροχερό πρωινό του Νοέμβρη οι σπουδάστριες του πρώτου εξαμήνου της ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας, έκαναν ένα διαφορετικό μάθημα. Στο πλαίσιο του μαθήματος «Παιδική Λογοτεχνία» μετέβησαν στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, συνοδευόμενες από την εκπαιδεύτρια τους και υπεύθυνη Τομέα Παιδαγωγικών κυρία Παρασκευή Αθανασοπούλου. Εκεί ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο των βιβλίων μέσα από βιωματική μάθηση.

«Ο στόχος είναι να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία της μάθησης οι ίδιοι οι σπουδαστές. Μέσα από την παρατήρηση (observation) και την  αφήγηση ιστοριών (story-telling) ενισχύσαμε την κριτική μας σκέψη,   επικοινωνήσαμε μέσα από τα χρώματα,  συζητήσαμε για τη διαθεματικότητα των βιβλίων και επεξεργαστήκαμε τις λεπτομέρειες της εικονογράφησης. Επιπλέον, συνδέσαμε την επιλογή των βιβλίων με τα δικά μας βιώματα και ανακαλέσαμε από τη μνήμη μας παραμύθια που ταυτίζονται με τα παιδικά μας χρόνια».

Πρόκειται για μία ακόμη επιμορφωτική δράση του τομέα Παιδαγωγικών & Κοινωνικών Υπηρεσιών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 με σκοπό την παροχή εξειδικευμένης γνώσης στους σπουδαστές και την ενίσχυση της σπουδαστικής τους εμπειρίας!