Ιστορίες Επιτυχίας: Νεσλιχάν Κιοσέ - στα 22 της στο τιμόνι του αστικού ΚΤΕΛ Κομοτηνής!

Είναι μόλις 22 χρονών και κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα επαγγελματίας οδηγός του Αστικού ΚΤΕΛ Κομοτηνής! Όλοι εμείς στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είμαστε περήφανοι για την απόφοιτη μας, Νεσλιχάν Κιοσέ, που αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, με σκληρή προσπάθεια και τις σωστές βάσεις.

Ιστορίες Επιτυχίας:  Νεσλιχάν Κιοσέ - στα 22 της στο τιμόνι του αστικού ΚΤΕΛ Κομοτηνής!
PHOTO GALLERY

Κόντρα στο κατεστημένο και στα βαθιά ριζωμένα στερεότυπα του επαγγέλματος, η νεαρή οδηγός με τις άριστες επαγγελματικές της δεξιότητες κέρδισε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την εκτίμηση του δύσπιστου, στην αρχή, επιβατικού κοινού. «Στην αρχή, οι γιαγιάδες κυρίως φοβόντουσαν, αλλά πλέον με χαιρετάνε με χαμόγελο και με φωνάζουν με το υποκοριστικό Νέλλη», ανέφερε η ίδια στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Νεσλιχάν, ορμώμενη από την αγάπη της για την οδήγηση, επέλεξε σπουδές Μηχανολογίας και συγκεκριμένα την ειδικότητα Εκπαιδευτή Υποψηφίων Οδηγών, που της έδωσε γερές βάσεις και την απαραίτητη εξειδίκευση που χρειαζόταν για να ξεχωρίσει.

«Το πρώτο διάστημα τα δρομολόγια που έκανε η Νεσλιχάν ήταν κυρίως εντός πόλεως, κυρίως στα mini bus. Εδώ και έναν μήνα περίπου, οπότε και έληξε η καραντίνα, έχει οδηγήσει και μεγαλύτερα λεωφορεία -10μετρο και 12μετρο- στα οποία έχει δίπλωμα. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα τη δοκιμάσουμε και στο αρθρωτό λεωφορείο (φυσούνα) και θα κλείσει ο κύκλος», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Κομοτηνής, κ. Νίκος Λυκούδης, που αναγνώρισε την επαγγελματική της επάρκεια και προχώρησε στην πρόσληψη της.

Η ιστορία της Νεσλιχάν κέντρισε το ενδιαφέρον ακόμα και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία στην πρόσφατη επίσκεψη της στην Κομοτηνή είχε συνάντηση με γυναίκες της περιοχής. «Εύχομαι το παράδειγμα της Νεσλιχάν, με την οποία συναντήθηκα και συνομίλησα στην Κομοτηνή, να εμπνεύσει και άλλα κορίτσια» έγραψε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ανάρτηση της στο Twitter.

tweet.PNG

Πλέον, οι νέοι της ευρύτερης περιοχής του Έβρου, μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της νεαρής οδηγού και να σταδιοδρομήσουν σε αυτό που αγαπούν, καθώς ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός όμιλος, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, ανακοίνωσε τη λειτουργία του στην πόλη της Ξάνθης, δίνοντας στους νέους τη δυνατότητα να σπουδάσουν την ειδικότητα της επιλογής τους χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους.