Με επιτυχία ολοκληρώθηκε Accelerate Your Career στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Καλαμάτας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε Accelerate Your Career στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Καλαμάτας
PHOTO GALLERY

Όπως και πέρυσι  έτσι και φέτος το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Καλαμάτας διεξήγαγε το Accelerate Your Career για τις ειδικότητες του Τομέα Τουρισμού και Γαστρονομίας.

Στόχος του Accelerate Your Career  , είναι η επαρκής προετοιμασία των μελλοντικών επαγγελματιών στον κλάδο των τουριστικών επαγγελμάτων, προκειμένου να διεκδικήσουν με αξιώσεις , να εξασφαλίσουν και εντέλει να ανταπεξέλθουν ως επαγγελματίες στη θέση εργασίας που επιθυμούν.

Οι σπουδαστές μας παρακολούθησαν σεμινάρια και εισηγήσεις που αφορούσαν την Σύνταξη Βιογραφικού, τις Τεχνικές Συνέντευξης και την Επαγγελματική Δεοντολογία στον Τουρισμό. Σημαντικές πληροφορίες και tips που τους προετοίμασαν για την κομβική ημέρα καριέρας  που ακολουθεί και θα τους εισαγάγει για πρώτη φορά στον κλάδο τους μέσα από ένα κύκλο συνεντεύξεων με τους πιο επιφανείς ξενοδοχειακούς ομίλους της χώρας.

Πότε όμως θεωρείται σωστό ένα βιογραφικό; Ποια θεωρείται σωστή φωτογραφία ; Με ποιους τρόπους μπορείς να ξεχωρίσεις ώστε να ‘ τραβήξεις το μάτι ’ και να ξεφύγεις από το χρονικό φράγμα των 7 δευτερολέπτων που είναι ο μέσος όρος εξέτασης ενός βιογραφικού; Ποια θεωρείται σωστή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης;

Τις απαντήσεις έδωσε η  Recruitment Executive της Costa Navarino, Χριστίνα Νικάκη μέσα από την πολυετή εμπειρία της στην επιλογή του ενδεδειγμένου ανθρώπινου δυναμικού ανάμεσα σε χιλιάδες βιογραφικά και συνεντεύξεις , ενώ ακολούθησε και παρουσίαση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος .

Την σκυτάλη στην συνέχεια πήρε ο HR Generalist του Ομίλου SANI/IKOS, Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος, ο οποίος παρουσίασε τα ξενοδοχεία του Ομίλου καθώς και τα περιθώρια εξέλιξης που υπάρχουν για τους σπουδαστές που θα πραγματοποιήσουν εκεί την πρακτική τους.

Ο κύκλος των σεμιναρίων συνεχίστηκε με την ενημέρωση για την πρακτική από το Γραφείο Σταδιοδρομίας και ολοκληρώθηκε με τον πιστοποιημένο επιθεωρητή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, κ Μπερνιδάκη  , ο οποίος ενημέρωσε τους σπουδαστές για την κατάταξη των αστεριών των ξενοδοχείων και ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν.