Να χαμογελάτε! Είναι μεταδοτικό!

Επιμέλεια κειμένου: Έλσα Αγοραστού, Δημοσιογράφος – Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Να χαμογελάτε! Είναι μεταδοτικό!

Χαμόγελο! Μια έκφραση στο πρόσωπο που δημιουργεί θετική αίσθηση σε όσους το βλέπουν και θετικά συναισθήματα σε όσους το εκφράζουν.

Ένα χαμόγελο μπορεί να εκφραστεί με ποικίλους τρόπους! Να είναι χαριτωμένο, λαμπερό ή αθώο και στον αντίποδα υπαινικτικό, πονηρό, ένοχο ή υπεροπτικό.

Ως επί το πλείστον, όμως, το χαμόγελο έχει συνδεθεί με την ευδιαθεσία και τη θετική προδιάθεση!

Αυτός είναι και ο λόγος που σε πολλούς εργασιακούς χώρους το χαμόγελο καθίσταται σχεδόν επιβεβλημένο, μιας και, σύμφωνα με μελέτες, αυξάνει την αποδοτικότητα των υπαλλήλων, αλλά και ευχαριστεί τους πελάτες!

Μάλιστα, στον εκπαιδευτικό κλάδο μελέτες δείχνουν πως ένας χαμογελαστός καθηγητής κερδίζει πιο εύκολα τη συμπάθεια και τον σεβασμό των σπουδαστών!

Στην Ελλάδα η εκφραστικότητα των ανθρώπων είναι έντονη, σε σύγκριση με άλλες χώρες και για αυτό πολλοί τουρίστες τονίζουν πόσο τους αρέσει που στη χώρα μας συναντούν χαμογελαστούς και ευδιάθετους ανθρώπους!

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου σας προτρέπουμε να χαμογελάτε! Άλλοτε πιο έντονα κι άλλοτε πιο ήπια! Ακόμα και στη νέα πραγματικότητα, να χαμογελάτε κάτω από τη μάσκα… φαίνεται!

Κι όπως έλεγε παλιότερα στους τηλεθεατές ο Ανδρέας Μικρούτσικος: Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό!