Οι παιδαγωγοί του μέλλοντος προετοιμάζονται στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360!

Οι παιδαγωγοί του μέλλοντος προετοιμάζονται στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360!

Επιμέλεια: Παρασκευή Αθανασοπούλου, Καθηγήτρια Τομέα Παιδαγωγικών & Κοινωνικών Υπηρεσιών / Φιλόλογος

Η καλύτερη επένδυση για το μέλλον είναι η παιδεία. Και εμείς στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 δίνουμε προτεραιότητα στην κατάλληλη προετοιμασία των παιδαγωγών μας, αφού αυτοί θα γαλουχήσουν τις επόμενες γενιές που θα αλλάξουν τον κόσμο.

Ορμώμενοι από τον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού, εργαζόμαστε σε διαθεματικές εργασίες και αξιοποιούμε την ελληνική γλώσσα, επιχειρώντας να εμπλουτίσουμε το λεξιλόγιο των παιδιών. Ενάντια στη λεξιπενία και τις τάσεις της εποχής, ανακαλύπτουμε το εύρος των συναισθημάτων και μέσα από διαμάντια της λογοτεχνίας, ενισχύουμε την φαντασία και την κριτική σκέψη των παιδιών. Χρησιμοποιούμε ιστορικές προσωπικότητες για να αυτοσχεδιάσουμε στο Θεατρικό Παιχνίδι και να ανακαλύψουμε την ιστορία και τους σπουδαίους αγώνες που έδωσε το γένος μας για τη λευτεριά και τη δημοκρατία. Η γνώση δεν παραμένει κεκλεισμένη των θυρών, παρά την ενδυναμώνουμε με βιωματικές μεθόδους μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Εκεί που η ιστορία είναι ζωντανή και αποτελεί περίτρανη απόδειξη ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν το γνώθι σαυτόν και τη θέληση να κατακτήσουν τον κόσμο. Επιπλέον, πώς θα μπορούσε να απουσιάζει η συμβολή της τέχνης! Τα ποιήματα του Καβάφη συναντούν τα έργα του Μόραλη, τα βιβλία της Ζωρζ Ζαρή ταξιδεύουν για τη δική τους Ιθάκη, τα μαγικά βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά μας αφυπνίζουν με το «χρώμα» που κρύβουν στην καρδιά τους.

Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 δε σπουδάζεις απλά, προετοιμάζεσαι να εκπαιδεύσεις τα παιδιά να κυνηγούν τα όνειρά τους. Μην το σκέφτεσαι! Άδραξε τώρα την ευκαιρία!