Ομιλία για το HIV-AIDS στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 των Ιωαννίνων

Ομιλία για το HIV-AIDS στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 των Ιωαννίνων
PHOTO GALLERY

O τομέας επαγγελμάτων υγείας και αθλητισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ιωαννίνων διοργάνωσε σεμινάριο με θέμα HIV – AIDS, με ομιλητές την κ.  Παπαπέτρου  Ευαγγελία Βιοπαθολόγο - Επιμελήτρια Αιματολογικού Εργαστηρίου ΠΓΝ Ιωαννίνων και τον κ. Τζίμα Θωμά Ειδικό Παθολόγο - Διευθυντή Παθολογικής Κλινικής ΓΝΙ “Γ.Χατζηκώστα”

Τη συζήτηση συντόνισαν οι κύριοι Μάλιακας Βασίλειος ραδιολόγος Ακτινολόγος ΤΕ Εργαστηρίου Κλινικής Ακτινολογίας ΠΓΝ Ιωαννίνων- Εκπαιδευτής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ιωαννίνων και Νικόπουλος Σωτήριος Ειδικευόμενος Ιατρός στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου “Γ.Χατζηκώστα” και εκπαιδευτής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ιωαννίνων.

Η κυρία Παπαπέτρου αναφέρθηκε στην ιστορία της νόσου και στους τρόπους μετάδοσης της, ενώ ο κύριος Τζίμας ενημέρωσε σχετικά με τις μεθόδους πρόληψης και με το πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε και να κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να γνωρίζουμε τι μας συμβαίνει.

Το AIDS, αποτελεί μια ασθένεια που χρήζει σημαντικής αναφοράς για το σύνολο καθώς 35 εκατομμύρια άνθρωποι νοσούν και μόνο για το 2019 οι νέες καταγραφές αγγίζουν το 1.7 εκατομμύριο.