
Ο Διευθυντής του οινοποιείου Domaine Agrovision, κ. Άγγελος Ζαμάνης παρέθεσε ένα ενδιαφέρον σεμινάριο για τους σπουδαστές Μαγειρικής & Αρτοζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στην Ξάνθη.
Ο κ. Ζαμάνης μίλησε για την ιστορία του οινοποιείου, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 σε μία ιδανική τοποθεσία της Ιερισσού Χαλκιδικής, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Άγιο Όρος, καθώς και για τα είδη κρασιών που παράγει.
Οι σπουδαστές έλυσαν όλες τις απορίες τους αναφορικά με τα στάδια παραγωγής ενός κρασιού, από τον τρύγο και τη διαλογή των κατάλληλων σταφυλιών μέχρι τη ζύμωση και την εμφιάλωση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διαχείριση της οινολάσπης, του ιζήματος δηλαδή που απομένει μετά τη διαδικασία της ζύμωσης του κρασιού. Το οινοποιείο Domaine Agrovision έχει εισάγει την εξαιρετική καινοτομία της διοχέτευσης της οινολάσπης σε επιχειρηματίες της εστίασης για τη δημιουργία εξαιρετικά γευστικών εδεσμάτων, όπως ψωμί και βάση πίτσας, που γίνονται ανάρπαστα. Έτσι, μειώνει τον όγκο των αποβλήτων, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.
Το σεμινάριο περιλάμβανε ταυτόχρονη γευστική δοκιμή, με τους σπουδαστές του τομέα Γαστρονομίας να δοκιμάζουν την εξαιρετική γεύση, την υφή και το άρωμα των κρασιών του οινοποιείου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
-
Επίσκεψη Συντηρητών Έργων Τέχνης στον Ιερό ναό της Αγίας Σοφίας
-
Θεατρική παράσταση από τον τομέα Performing Arts της ΔΕΛΤΑ 360 Αθήνας
-
Έκθεση έργων Φωτογραφίας & Συντήρησης Έργων Τέχνης "Χρωματιστές Φωνές"
-
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο βεστιάριο του Εθνικού Θεάτρου
-
Εκπαιδευτική επίσκεψη σε βιομηχανία ρούχων