Σεμινάριο | Συνταγές με Αυγοτάραχο

Σεμινάριο | Συνταγές με Αυγοτάραχο

Σεμινάριο με θέμα « Συνταγές με Αυγοτάραχο», διοργανώνει ο τομέας Μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο Ιωαννίνων την Τρίτη 27/11. Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στο σεμινάριο είναι οι εξής:

Α’ Ενότητα - Θεωρητική Ενότητα

  • Επεξήγηση διαδικασιών ψαρέματος α΄ ύλης, παραγωγικής διαδικασίας και περιήγηση στην ιστορική, γεωγραφική και πολιτιστική αξία του Αυγοτάραχου.
  • Παρουσίαση Αυγοτάραχου Τρικαλινός: έρευνα και ανάπτυξη ενός σύγχρονου γαστρονομικού θησαυρού από το μηδέν (διατροφική αξία, οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, διάσημοι chef δημιουργούν).
  • Pairing Tree, Wine & Alcohol Pairing

Β’ Ενότητα - Πρακτική Ενότητα

  • Επίδειξη βασικής χρήσης Αυγοτάραχου Trikalinos – τρόποι κοπής.
  • Επεξήγηση UMAMI και Bottarga Pairing Tree: Βασικοί γευστικοί συνδυασμοί υλικών με το Αυγοτάραχο και γευστική δοκιμή.
  • Επίδειξη 2 Συνταγών με βασικό συστατικό το Αυγοτάραχο.

ioa-avgotaraxo-01.jpg