Σωτήρης Τσιόδρας: ο άνθρωπος που μίλησε στην καρδιά των νέων!

Σωτήρης Τσιόδρας: ο άνθρωπος που μίλησε στην καρδιά των νέων!

Στην εποχή της κρίσης του κορονοϊού, ανάμεσα σε καθημερινές ανακοινώσεις κρουσμάτων, θυμάτων και μέτρων αντιμετώπισης που λες και βγήκαν από ταινία, ένας κύριος με γκρι κοστούμι κατάφερε να μιλήσει στην καρδιά μας!

Ο λόγος για τον Διευθυντή της Επιτροπής Λοιμωδών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας, κύριο Σωτήρη Τσιόδρα. Τον επικεφαλής της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας και εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείο Υγείας για τις σχετικές ανακοινώσεις.

Κι αν φαινομενικά ο κύριος Τσιόδρας μοιάζει τόσο απρόσιτος -ένας μεσήλικας επιστήμονας με πάθος την ψαλτική- έχει καταφέρει να καθρεφτίσει την ψυχή μας και να μιλήσει με τα λόγια, που ο καθένας μας θα ήθελε να ακούσει.

Τον είδαμε πρόσφατα να λυγίζει, να κομπιάζει μπροστά στην κάμερα. «Γιατί κάνετε τόση φασαρία για τους ηλικιωμένους ανθρώπους, που έχουν, μάλιστα, χαμηλό προσδόκιμο ζωής;» ρωτήθηκε και έδωσε την πιο πολύτιμη απάντηση:

«Είναι ένας εχθρός που δεν σέβεται ηλικίες, μανάδες, πατεράδες, παππούδες και γιαγιάδες. Το θαύμα της ιατρικής επιστήμης εν έτει 2020 είναι ο αγώνας για την παράταση της ζωής ,τη διάσωση και επιβίωση των μανάδων, των πατεράδων, των γιαγιάδων και των παππούδων μας. Χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να υπάρχουμε ούτε να έχουμε ταυτότητα».

Τον αγαπάμε τον κύριο Τσιόδρα γιατί θέλει να προστατεύσει τους γονείς μας. Γιατί η επιστημονική του ομάδα πασχίζει να τους σώσει, να κρατήσει το φονικό ιό μακριά τους και να μας βγάλει από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση με τα λιγότερα δυνατά θύματα. Γιατί οι γονείς μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Είναι η αρχή μας και ο λόγος της ύπαρξης μας.

Τον σεβόμαστε γιατί μας υπενθυμίζει καθημερινά να μην ξεχνάμε να τους προστατεύουμε κι εμείς. Ας κρατήσουμε τις απαραίτητες αποστάσεις τώρα, για να τους ξαναπάρουμε σύντομα μια μεγάλη αγκαλιά. Και όλοι σώοι, να θυμόμαστε την εποχή της κρίσης του κορονοϊού σαν ένα κακό όνειρο.

Κάθε απόγευμα στις 6 αφήνουμε τα κινητά μας, βγάζουμε τα ακουστικά μας και σταματάμε ότι κάνουμε για να ακούσουμε το μήνυμα του «στρατηγού». Την ψύχραιμη φωνή που θα μας εξηγήσει την κατάσταση και θα μας κάνει να πιστέψουμε ότι με συλλογική δράση στο τέλος όλα θα πάνε καλά.

Κύριε Τσιόδρα, εκ μέρους όλων των νέων σας ευχαριστούμε και υποσχόμαστε κι εμείς με τη σειρά μας να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η «προσωπική ευθύνη» δεν είναι απλά μια viral έκφραση.

Κατερίνα Κύρτζιαλη, Δημοσιογράφος - ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360