Κάλεσε μας

Σπουδές Αμπελουργίας - Οινολογίας

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας

Ο απόφοιτος τεχνικός αμπελουργίας και οινολογίας έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται όλες τις σύγχρονες μεθόδους στην οινοποιία και τη δημιουργία οικολογικών αμπελώνων και να αναγνωρίζει τόσο τις ελληνικές ποικιλίες αμπελώνων, όσο και τις ξένες.

  • 2.500 € / έτος
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διακανονισμό των διδάκτρων σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
Οφέλη

Οι λόγοι για να σπουδάσεις Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  και να εξελιχθείς σε έναν επιτυχημένο επαγγελματία είναι:

  1. Μαθαίνεις για όλες τις ποικιλίες αμπελώνων, ελληνικές και ξένες.
  2. Εκπαιδεύεσαι από αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου στην αναγνώριση και διαχείριση της γονιμότητας του εδάφους ενός αμπελώνα και την προσαρμογή της παραγωγής ανάλογα με αυτά.
  3. Αποκτάς εξειδικευμένες γνώσεις στην γευσιγνωσία και στην τεχνική οινικών προϊόντων.
  4. Διδάσκεσαι πως να διαχειρίζεσαι όλες τις σύγχρονες τάσεις στην οινοποιία και την δημιουργία οικολογικών αμπελώνων.
  5. Μαθαίνεις για τη διαφοροποίηση των προϊόντων που παράγει ένας αμπελώνας και τις νέες αγορές που δημιουργούνται.
  6. Εξειδικεύεσαι στις σύγχρονες τεχνικές marketing, συσκευασίας και προώθησης των προϊόντων του αμπελώνα.
  7. Παίρνεις εκτεταμένη υποστήριξη για τη δημιουργία και χρηματοδότηση του δικού σου αμπελώνα και οινοποιείου από εξειδικευμένους συμβούλους αγροτικής ανάπτυξης με σημαντική εμπειρία στην ελληνική και διεθνή αγορά.
  8. Με την απόκτηση του τίτλου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 θα έχεις παράλληλα εκπαιδευτεί σε ένα πλήθος από γνωστικά αντικείμενα τα οποία παρέχει το DELTA Startup Office, τα οποία θα σου επιτρέψουν να αναπτύξεις οποιαδήποτε μονάδα παραγωγής αγροτικών αγαθών ή να δημιουργήσεις τη δική σου προσωπική επιχείρηση.
  9. Τα μαθήματα διδάσκονται από αναγνωρισμένους καθηγητές με πολυετή επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία που θα σε προετοιμάσουν να ξεκινήσεις την επαγγελματική σου πορεία με αξιώσεις.
  10. Παράλληλα με τις σπουδές σου, έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις τον Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN, που μεγιστοποιεί την αξία των γνώσεών σου και παρέχει τα εφόδια να ανταποκριθείς σε διοικητικές θέσεις του κλάδου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  11. Μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, θα αποκτήσεις πολύτιμες διασυνδέσεις με κορυφαίες επιχειρήσεις του χώρου, για να πραγματοποιήσεις την πρακτική σου άσκηση και να διεκδικήσεις μελλοντικά μία θέση μόνιμης απασχόλησης.
  12. Στο πλαίσιο των μαθημάτων σου, θα συμμετέχεις σε πλήθος από εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων του κλάδου, με στόχο την απόκτηση εμπειριών στις πραγματικές συνθήκες εργασίας.
  13. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών & παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλή ποιότητα σπουδών.
Επαγγελματική Αποκατάσταση

Σήμερα ο τεχνικός αμπελουργός είναι ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα, περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα. Οι απόφοιτοι του κλάδου έχουν μεγάλες προοπτικές εξέλιξης και πολύ καλή επαγγελματική αποκατάσταση.

Εργαστήρια

Για τις ανάγκες των μαθημάτων το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων, που περιλαμβάνουν:

  • Ιδιόκτητο αγρόκτημα 5 στρεμμάτων στη Θεσσαλονίκη
  • Σύγχρονα Εργαστήρια Μηχανολογίας (για τα Γεωργικά Μηχανήματα)
  • Καρποφόρα Δέντρα
  • Λαχανόκηπος
  • Ελαιώνας
  • Αμπελώνας
  • Αρωματικά Φυτά
  • Ανθόκηπος
  • Θερμοκήπιο
  • Χώρος Δοκιμαστικών Φυτεύσεων
  • Μελίσσια
Μαθήματα

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προετοιμάζει άριστα το μελλοντικό επαγγελματία ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με αξιώσεις στις υψηλές απαιτήσεις του επαγγέλματος που έχει επιλέξει.

Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

  • Αμπελουργία Ι & ΙΙ
  • Φυτική Παραγωγή I & II
  • Εδαφολογία-Λιπασματολογία
  • Στοιχεία Βιολογικής Γεωργίας
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Οργάνωση Επιχείρησης – Marketing
  • Γενική δενδροκομία
  • Μηχανολογικός Εξοπλισμός Οινοποιείου και Αμπελουργίας
  • Ποιοτικός και Οργανοληπτικός Έλεγχος Οινικών Προϊόντων
  • Εντομολογία αμπέλου
  • Φυτοπαθολογία αμπέλου
  • Ειδικές Τεχνικές Οινοποίησης
  • Οργανική Χημεία και Βιοχημεία
  • Γεωργική Οικονομία και Πολιτική
  • Τεχνική Γευσιγνωσίας
  • Οινολογική Μικροβιολογία
  • Διαχείριση της γονιμότητας του εδάφους
  • Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας - προστασία περιβάλλοντος - απόβλητα - υγιεινή εργοστασίων
  • Τεχνική Οινικών Προϊόντων
  • Συσκευασία Οίνων και Ποτών
Νέα

«Ελληνική Μόδα - 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας»

Επιμέλεια: Παρασκευή Αθανασοπούλου, Kαθηγήτρια Τομέα Μόδας και Ομορφιάς Oι σπουδαστές του Τομέα του Σχεδίου Μόδας και οι σπουδαστές του Τομέα της Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας επισκέφθηκαν την έκθεση «Ελληνική Μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας» στον εκθεσιακό χώρο του ...

Περισσότερα

Σεμινάριο / Sous Vide 101

Όλα τα μυστικά της πρωτοποριακής μεθόδου μαγειρέματος Sous Vide 101 θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε δύο κύκλους, από τον head chef & Culinary Instructor, κύριο Χριστόφορο Πλιάτσικα. Για τους σπουδαστές α΄ ...

Περισσότερα

Σεμινάριο / Τα Pinchos του San Sebastian

Η περιοχή του San Sebastian στην Ισπανία φημίζεται για τα γευστικά της Pinchos, τα οποία απολαμβάνουν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση οι τουρίστες. Ποιο είναι το μυστικό των Ισπανών; Τί το ιδιαίτερο κάνουν οι chef του San Sebastian; Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν στους σπουδαστές Μαγειρικής ...

Περισσότερα

Σεμινάριο / Mignardises

Τα μυστικά παρασκευής των αγαπημένων "Mignardises" θα μάθουν οι σπουδαστές του Τομέα Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης στο ομότιτλο σεμινάριο.Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, στην αίθουσα Δ I1 (Δ Κτίριο, Ερμού 35), ο μοναδικός Pastry Chef Δαμιανός Φουρκιώτης θα ...

Περισσότερα

Σεμινάριο / Τεχνικές Nail Art

Τις νέες τάσεις τις μόδας στην διακόσμηση νυχιών θα μάθουν οι σπουδαστές του Τομέα Μόδας & Ομορφιάς του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ιωαννίνων.Το σεμινάριο "Τεχνικές Nail Art" θα λάβει χώρα την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, από τις 11.00 έως τις 13.00, στην αίθουσα Α4 του κεντρικού κτιρίου (Κωλέττη και Καπλάνη ...

Περισσότερα

Σεμινάριο / Βρεφική Φροντίδα

Οι ενέργειες για μια ποιοτική και ολοκληρωμένη φροντίδα σε ένα βρέφος θα αναπτυχθούν στο σεμινάριο με τίτλο "Βρεφική Φροντίδα", το οποίο θα παρακολουθήσουν οι σπουδαστές του Τομέα Παιδαγωγικών & Κοινωνικών Υπηρεσιών, του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ιωαννίνων. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη ...

Περισσότερα

Σεμινάριο / Customer Service Excellence στα Ξενοδοχεία

Σεμινάριο με θέμα "Customer Service Excellence στα Ξενοδοχεία" θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, από τις 15.00 έως τις 17.00, στο αμφιθέατρο του Γ κτιρίου (Ερμού 21 και Βενιζέλου). Το σεμινάριο θα παρακολουθήσουν σπουδαστές του τομέα Τουρισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης ...

Περισσότερα

Σεμινάριο / Σύγχρονές Τεχνικές Γαστρονομίας με Μανιτάρια

Τις νέες τάσεις παρασκευής και παρουσίασης πιάτων με βάση τα μανιτάρια θα διδαθούν οι σπουδαστές οι σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης στη διάρκεια του σεμιναρίου "Σύγχρονές Τεχνικές Γαστρονομίας με Μανιτάρια". Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, από τις 13.00 έως τις 16.00 το μεσημέρι, στην ...

Περισσότερα

Σεμινάριο / Μελέτη & Σχεδιασμός Κατοικίας

Ένα άκρως ενδιαφέρον σεμινάριο με θέμα "Μελέτη & Σχεδιασμός Κατοικίας" θα παρακολουθήσουν την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου οι σπουδαστές των ειδικοτήτων της Διακόσμησης και των Δομικών Έργων. Από τις 4 το μεσημέρι έως και τις 7 το βράδυ, στην αίθουσα 23Β του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας, ο Διακοσμητής και ...

Περισσότερα