
Αγροτική Κατάρτιση
Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας
Ο απόφοιτος τεχνικός αμπελουργίας και οινολογίας έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται όλες τις σύγχρονες μεθόδους στην οινοποιία και τη δημιουργία οικολογικών αμπελώνων και να αναγνωρίζει τόσο τις ελληνικές ποικιλίες αμπελώνων, όσο και τις ξένες.
VIDEO ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΟΦΕΛΗ
Οι λόγοι για να σπουδάσεις Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ και να εξελιχθείς σε έναν επιτυχημένο επαγγελματία είναι:
- Μαθαίνεις για όλες τις ποικιλίες αμπελώνων, ελληνικές και ξένες.
- Εκπαιδεύεσαι από αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου στην αναγνώριση και διαχείριση της γονιμότητας του εδάφους ενός αμπελώνα και την προσαρμογή της παραγωγής ανάλογα με αυτά.
- Αποκτάς εξειδικευμένες γνώσεις στην γευσιγνωσία και στην τεχνική οινικών προϊόντων.
- Διδάσκεσαι πως να διαχειρίζεσαι όλες τις σύγχρονες τάσεις στην οινοποιία και την δημιουργία οικολογικών αμπελώνων.
- Μαθαίνεις για τη διαφοροποίηση των προϊόντων που παράγει ένας αμπελώνας και τις νέες αγορές που δημιουργούνται.
- Εξειδικεύεσαι στις σύγχρονες τεχνικές marketing, συσκευασίας και προώθησης των προϊόντων του αμπελώνα.
- Παίρνεις εκτεταμένη υποστήριξη για τη δημιουργία και χρηματοδότηση του δικού σου αμπελώνα και οινοποιείου από εξειδικευμένους συμβούλους αγροτικής ανάπτυξης με σημαντική εμπειρία στην ελληνική και διεθνή αγορά.
- Με την απόκτηση του τίτλου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ θα έχεις παράλληλα εκπαιδευτεί σε ένα πλήθος από γνωστικά αντικείμενα τα οποία παρέχει το DELTA Startup Office, τα οποία θα σου επιτρέψουν να αναπτύξεις οποιαδήποτε μονάδα παραγωγής αγροτικών αγαθών ή να δημιουργήσεις τη δική σου προσωπική επιχείρηση.
- Τα μαθήματα διδάσκονται από αναγνωρισμένους καθηγητές με πολυετή επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία που θα σε προετοιμάσουν να ξεκινήσεις την επαγγελματική σου πορεία με αξιώσεις.
- Παράλληλα με τις σπουδές σου, έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις τον Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο TQ UK, που μεγιστοποιεί την αξία των γνώσεών σου και παρέχει τα εφόδια να ανταποκριθείς σε διοικητικές θέσεις του κλάδου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
- Μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ , θα αποκτήσεις πολύτιμες διασυνδέσεις με κορυφαίες επιχειρήσεις του χώρου, για να πραγματοποιήσεις την πρακτική σου άσκηση και να διεκδικήσεις μελλοντικά μία θέση μόνιμης απασχόλησης.
- Στο πλαίσιο των μαθημάτων σου, θα συμμετέχεις σε πλήθος από εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων του κλάδου, με στόχο την απόκτηση εμπειριών στις πραγματικές συνθήκες εργασίας.
- Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών & παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλή ποιότητα σπουδών.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Σήμερα ο τεχνικός αμπελουργός είναι ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα, περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα.
Οι απόφοιτοι του κλάδου έχουν μεγάλες προοπτικές εξέλιξης και πολύ καλή επαγγελματική αποκατάσταση.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Για τις ανάγκες των μαθημάτων το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων, που περιλαμβάνουν:
- Ιδιόκτητο αγρόκτημα 5 στρεμμάτων στη Θεσσαλονίκη
- Σύγχρονα Εργαστήρια Μηχανολογίας (για τα Γεωργικά Μηχανήματα)
- Καρποφόρα Δέντρα
- Λαχανόκηπος
- Ελαιώνας
- Αμπελώνας
- Αρωματικά Φυτά
- Ανθόκηπος
- Θερμοκήπιο
- Χώρος Δοκιμαστικών Φυτεύσεων
- Μελίσσια
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ προετοιμάζει άριστα το μελλοντικό επαγγελματία ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με αξιώσεις στις υψηλές απαιτήσεις του επαγγέλματος που έχει επιλέξει.
Το ανανεωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα της ειδικότητας περιλαμβάνει τα παρακάτω μαθήματα:
- Στοιχεία μαθηματικών και στατιστική οινολογικών χημικών αναλύσεων
- Εισαγωγή στη χημική ανάλυση οινικών προϊόντων
- Εισαγωγή στην οινολογία
- Μικροβιολογία οίνου
- Τεχνολογία οινοποίησης
- Αμπελουργία
- Τεχνικές καλλιέργειας αμπέλου
- Σύσταση γλευκών και οίνων
- Εδαφολογία και γονιμότητα εδάφους
- Φυτοπαθολογία αμπέλου
- Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
- Μεταζυμωτικές διεργασίες και σταθεροποίηση οίνου
- Ειδικές τεχνικές οινοποίησης και άλλα προϊόντα αμπελοοινικού τομέα
- Οργάνωση και διαχείριση προγραμμάτων οινοτουρισμού
- Διαχείριση υποπροϊόντων και αποβλήτων οινοποίησης
- Εντομολογία αμπέλου
- Αμπελογραφία
- Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
- Οργανοληπτική αξιολόγηση οίνου
- Διαχείρηση ασφάλειας και ποιότητας
- Terroir, νομοθεσία και πιστοποίηση οίνου
- Βιολογική καλλιέργεια αμπέλου και οινοποίηση
- Σχεδιασμός και διοίκηση επιχειρήσεων αμπελοοινικού τομέα
- Εμπορία, τυποποίηση και διαφήμιση προϊόντων αμπελοοινικού τομέα
- Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ
-
Η γνώση ανθίζει και έξω απο την τάξη!
-
Εκπαιδευτική επίσκεψη με wine testing!
-
360 Seminar: Η Έννοια της Κυκλικής Οικονομίας στην Αγροτική Παραγωγή
-
360 Seminar: Γευσιγνωσία ελληνικού αμπελώνα
-
360 Seminar: Εισαγωγή στη γεωργία ακριβείας από την Agrotech
-
Συμμετοχή σπουδαστών στο Thessaloniki Wine Show 2024