Κάλεσε μας

Σπουδές Αμπελουργίας - Οινολογίας

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας

Ο απόφοιτος τεχνικός αμπελουργίας και οινολογίας έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται όλες τις σύγχρονες μεθόδους στην οινοποιία και τη δημιουργία οικολογικών αμπελώνων και να αναγνωρίζει τόσο τις ελληνικές ποικιλίες αμπελώνων, όσο και τις ξένες.

Οφέλη

Οι λόγοι για να σπουδάσεις Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  και να εξελιχθείς σε έναν επιτυχημένο επαγγελματία είναι:

  1. Μαθαίνεις για όλες τις ποικιλίες αμπελώνων, ελληνικές και ξένες.
  2. Εκπαιδεύεσαι από αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου στην αναγνώριση και διαχείριση της γονιμότητας του εδάφους ενός αμπελώνα και την προσαρμογή της παραγωγής ανάλογα με αυτά.
  3. Αποκτάς εξειδικευμένες γνώσεις στην γευσιγνωσία και στην τεχνική οινικών προϊόντων.
  4. Διδάσκεσαι πως να διαχειρίζεσαι όλες τις σύγχρονες τάσεις στην οινοποιία και την δημιουργία οικολογικών αμπελώνων.
  5. Μαθαίνεις για τη διαφοροποίηση των προϊόντων που παράγει ένας αμπελώνας και τις νέες αγορές που δημιουργούνται.
  6. Εξειδικεύεσαι στις σύγχρονες τεχνικές marketing, συσκευασίας και προώθησης των προϊόντων του αμπελώνα.
  7. Παίρνεις εκτεταμένη υποστήριξη για τη δημιουργία και χρηματοδότηση του δικού σου αμπελώνα και οινοποιείου από εξειδικευμένους συμβούλους αγροτικής ανάπτυξης με σημαντική εμπειρία στην ελληνική και διεθνή αγορά.
  8. Με την απόκτηση του τίτλου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 θα έχεις παράλληλα εκπαιδευτεί σε ένα πλήθος από γνωστικά αντικείμενα τα οποία παρέχει το DELTA Startup Office, τα οποία θα σου επιτρέψουν να αναπτύξεις οποιαδήποτε μονάδα παραγωγής αγροτικών αγαθών ή να δημιουργήσεις τη δική σου προσωπική επιχείρηση.
  9. Τα μαθήματα διδάσκονται από αναγνωρισμένους καθηγητές με πολυετή επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία που θα σε προετοιμάσουν να ξεκινήσεις την επαγγελματική σου πορεία με αξιώσεις.
  10. Παράλληλα με τις σπουδές σου, έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις τον Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN, που μεγιστοποιεί την αξία των γνώσεών σου και παρέχει τα εφόδια να ανταποκριθείς σε διοικητικές θέσεις του κλάδου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  11. Μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, θα αποκτήσεις πολύτιμες διασυνδέσεις με κορυφαίες επιχειρήσεις του χώρου, για να πραγματοποιήσεις την πρακτική σου άσκηση και να διεκδικήσεις μελλοντικά μία θέση μόνιμης απασχόλησης.
  12. Στο πλαίσιο των μαθημάτων σου, θα συμμετέχεις σε πλήθος από εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων του κλάδου, με στόχο την απόκτηση εμπειριών στις πραγματικές συνθήκες εργασίας.
  13. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών & παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλή ποιότητα σπουδών.
Επαγγελματική Αποκατάσταση

Σήμερα ο τεχνικός αμπελουργός είναι ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα, περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα. Οι απόφοιτοι του κλάδου έχουν μεγάλες προοπτικές εξέλιξης και πολύ καλή επαγγελματική αποκατάσταση.

Εργαστήρια

Για τις ανάγκες των μαθημάτων το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων, που περιλαμβάνουν:

  • Ιδιόκτητο αγρόκτημα 5 στρεμμάτων στη Θεσσαλονίκη
  • Σύγχρονα Εργαστήρια Μηχανολογίας (για τα Γεωργικά Μηχανήματα)
  • Καρποφόρα Δέντρα
  • Λαχανόκηπος
  • Ελαιώνας
  • Αμπελώνας
  • Αρωματικά Φυτά
  • Ανθόκηπος
  • Θερμοκήπιο
  • Χώρος Δοκιμαστικών Φυτεύσεων
  • Μελίσσια
Μαθήματα

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προετοιμάζει άριστα το μελλοντικό επαγγελματία ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με αξιώσεις στις υψηλές απαιτήσεις του επαγγέλματος που έχει επιλέξει.

Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

  • Αμπελουργία Ι & ΙΙ
  • Φυτική Παραγωγή I & II
  • Εδαφολογία-Λιπασματολογία
  • Στοιχεία Βιολογικής Γεωργίας
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Οργάνωση Επιχείρησης – Marketing
  • Γενική δενδροκομία
  • Μηχανολογικός Εξοπλισμός Οινοποιείου και Αμπελουργίας
  • Ποιοτικός και Οργανοληπτικός Έλεγχος Οινικών Προϊόντων
  • Εντομολογία αμπέλου
  • Φυτοπαθολογία αμπέλου
  • Ειδικές Τεχνικές Οινοποίησης
  • Οργανική Χημεία και Βιοχημεία
  • Γεωργική Οικονομία και Πολιτική
  • Τεχνική Γευσιγνωσίας
  • Οινολογική Μικροβιολογία
  • Διαχείριση της γονιμότητας του εδάφους
  • Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας - προστασία περιβάλλοντος - απόβλητα - υγιεινή εργοστασίων
  • Τεχνική Οινικών Προϊόντων
  • Συσκευασία Οίνων και Ποτών

Νέα

Αναπηρίες: Σεβασμός, δίκαια και δικαιώματα

Κείμενο: Παναγιώτα Απέργη, σπουδάστρια Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Οι άνθρωποι με αναπηρίες δεν είναι ασθενείς. Δεν είναι κάτι το «εξώκοσμο». Είναι παιδιά, νέοι, ενήλικες με δικαιώματα στην αγάπη, στη φιλία, στην εκπαίδευση, στην ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία, στην απασχόληση, στη ζωή. Παρόλα ...

Περισσότερα

Webinar: Μασάζ Προσώπου με τεχνικές Gua Sha

Η κυρία Ελένη Πουλοπούλου είναι δημιουργός της εταιρείας Soma Botanical με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία δημιουργεί προϊόντα περιποίησης δέρματος εμπνευσμένα απο τη βοτανική αισθητική, την αρωματοθεραπεία με 100% φυτικές φόρμουλες. Το όνομα της εταιρείας είναι εμπνευσμένο από την ελληνική ...

Περισσότερα

Ο HIV «μεταδίδεται» με την άγνοια

Επιμέλεια: Νίκος Γκάγιας, απόφοιτος Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Τι είναι τα Checkpoint; Τα Checkpoint είναι κέντρα πρόληψης, στα οποία ο καθένας μπορεί να εξεταστεί δωρεάν, ανώνυμα και να ενημερωθεί σχετικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Από το 2015 έχουν ενταχθεί στις Βέλτιστες ...

Περισσότερα

Webinar: Product Photography

Ο Γιάννης Κοτσίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981.Από την ηλικία των 13 ετών άρχισε να ασχολείται ερασιτεχνικά με τo πάθος του, τη φωτογραφία και από τα 16 του ξεκίνησε τις επαγγελματικές πλέον ενασχολήσεις, δυναμικά έως και σήμερα κινούμενος ως freelancer. Στην 22χρονη αυτή πορεία, κινείται στον...

Περισσότερα

Webinar: Σύγχρονες Τεχνικές Γαστρονομίας-Εφαρμογή στην ελληνική κουζίνα

Δημήτρης Παμπόρης / Executive Chef, Ekies All Senses Resort Ένας chef που όλοι σέβονται, τόσο για τα μαγειρικά του προσόντα όσο και για τον εξαίρετο χαρακτήρα του. Είναι βραβευμένος πολλάκις με το βραβείο γαστρονομίας "Χρυσός Σκούφος" από το Αθηνόραμα και με βραβεία FNL και ήταν ο πρώτος Έλληνας ...

Περισσότερα

Webinar: "Μικρούληδες Μηχανικοί - το STEM και η προσέγγισή του μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι"

Στο σεμινάριο με τίτλο "Μικρούληδες Μηχανικοί: Το STEM και η προσέγγισή του μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι” η Δρ Μπαγιάτη θα εξηγήσει πώς ορίζεται ο χώρος του STEM, ποια είναι η σημαντικότητα και η αυξανόμενη αναγκαιότητά του στην σημερινή κοινωνία, και ποιες προσεγγίσεις ακολουθούνται την ...

Περισσότερα

Webinar: John Deere κινητήρες νέας γενιάς από την Agrotech S.A.

Υποδεχόμαστε τον κολοσσό John Deere για ένα online σεμινάριο με θέμα: Κινητήρες Νέας Γενιάς από την Agrotech S.A  Αυτή την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, 16:00 μμ Παρουσίαση της εταιρείας Agrotech S.A – John Deere  Εισηγητής: Νεοφώτιστος Γεώργιος , Marketing ManagerΚινητήρες Νέας Γενιάς  ...

Περισσότερα

Webinar: Food Virals & το φαγητό μετά το instagram

Food memes, virals, Facebook και Instagram.. Ποια είναι η θέση του σύγχρονου εστιατορίου σε έναν κόσμο που τα social media κυριαρχούν; Πώς μπορεί να αναδειχθεί νικητής σε ένα πεδίο με χορηγούμενες διαφημίσεις, food memes, γαστρονομικά βραβεία και influencers με αγορασμένους followers; Στο πρώτο ...

Περισσότερα

Webinar: The future of e-tourism

Αυτή την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, στις 15:00 μμ θα πραγματοποιηθεί το webinar Τουρισμού, με θέμα «The future of e – Tourism» και εισηγητή τον κύριο Λάζαρο Ψιλούτσικο, Hotel & e – Business Strategist. Ένα online σεμινάριο αποκλειστικά για σπουδαστές #iekdelta360 

Περισσότερα