Κάλεσε μας

Σπουδές Μελισσοκομίας

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Μελισσοκομίας

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Μελισσοκομίας

Ο τεχνικός μελισσοκομίας έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο επαγγελματία, αναγνωρισμένο στον χώρο και με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Μάθε για τα μελισσοκομικά φυτά και τη βιολογία τους, τη διατροφική συμπεριφορά των διατρεφόμενων ειδών και την ορθολογική αξιοποίηση της μελισσοκομικής χλωρίδας. Ο σπουδαστής εκπαιδεύεται δίπλα σε έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές και εξειδικεύεται σε σύγχρονες μεθόδους ώστε να εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο επαγγελματία.

Οφέλη

Οι λόγοι για να επιλέξεις σπουδές Μελισσοκομίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  και να γίνεις ένας επιτυχημένος τεχνικός μελισσοκόμος :

  1. Αποκτάς τη γνώση για να ιδρύσεις και διαχειριστείς μια μελισσοκομική εκμετάλλευση, να προσεγγίζεις με επιστημονικό τρόπο τα προβλήματα που εμφανίζονται κατά την παραγωγική διαδικασία και να διαχειρίζεσαι ορθολογικά την εκμετάλλευσή της, ώστε να παράγει ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα.
  2. Μαθαίνεις για τη βιολογία και τη συμπεριφορά της μέλισσας και τις σύγχρονες μεθόδους πολλαπλασιασμού των μελισσοσμηνών, καθώς και παραγωγής βασιλισσών αναπαραγωγής.
  3. Γνωρίζεις για τα μελισσοκομικά φυτά και τη βιολογία τους, τη διατροφική συμπεριφορά των διατρεφόμενων ειδών και την ορθολογική αξιοποίηση της μελισσοκομικής χλωρίδας.
  4. Μελετάς σε συνεργασία με έμπειρους τους τεχνολόγους τροφίμων και αναγνωρισμένους pastry chef του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  τη δημιουργία νέων προϊόντων με βάση το μέλι για άνοιγμα σε νέες προσοδοφόρες αγορές.
  5. Εκπαιδεύεσαι στις σύγχρονες μεθόδους τυποποίησης και σηματοποίησης προϊόντων μελιού.
  6. Παίρνεις εκτεταμένη υποστήριξη για τη δημιουργία και χρηματοδότηση της δικής σου μελισσοκομικής μονάδας, από εξειδικευμένους συμβούλους αγροτικής ανάπτυξης με σημαντική εμπειρία στην ελληνική αγορά.
  7. Με την απόκτηση του τίτλου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  θα έχεις παράλληλα εκπαιδευτεί σε ένα πλήθος από γνωστικά αντικείμενα τα οποία παρέχει το DELTA Startup Office, τα οποία θα σου επιτρέψουν να αναπτύξεις οποιαδήποτε μονάδα παραγωγής αγροτικών αγαθών ή/και να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση.
  8. Τα μαθήματα διδάσκονται από καταξιωμένους καθηγητές με πολυετή επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία που σου μαθαίνουν όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά του χώρου ώστε να εξελιχθείς σε έναν πετυχημένο επαγγελματία τεχνικό μελισσοκόμο.
  9. Παράλληλα με τις σπουδές σου, έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις τον Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN, που μεγιστοποιεί την αξία των γνώσεών σου και παρέχει τα εφόδια για να ανταποκριθείς σε διοικητικές θέσεις του κλάδου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  10. Μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, θα αποκτήσεις πολύτιμες διασυνδέσεις με κορυφαίες επιχειρήσεις του χώρου, για να πραγματοποιήσεις την πρακτική σου άσκηση και να διεκδικήσεις στην πορεία μία θέση μόνιμης απασχόλησης.
  11. Στο πλαίσιο των σπουδών σου θα συμμετέχεις σε πλήθος από εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων του κλάδου σου, με στόχο την απόκτηση εμπειριών σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
  12. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών & παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλή ποιότητα σπουδών.
Επαγγελματική Αποκατάσταση

Η διαρκής ανοδική τάση του κλάδου έχει δημιουργήσει την ανάγκη για περισσότερους εξειδικευμένους επαγγελματίες. Απόκτησε όλη την απαραίτητη γνώση ώστε να ιδρύσεις και να διαχειριστείς άριστα μια μελισσοκομική εκμετάλλευση, προσεγγίζοντας με επιστημονικό τρόπο τα προβλήματα που εμφανίζονται κατά την παραγωγική διαδικασία.

Εργαστήρια

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, με εξοπλισμό πέρα των τυπικών απαιτήσεων, που περιλαμβάνουν:

  • Ιδιόκτητο αγρόκτημα 5 στρεμμάτων στη Θεσσαλονίκη
  • Σύγχρονα Εργαστήρια Μηχανολογίας (για τα Γεωργικά Μηχανήματα)
  • Καρποφόρα Δέντρα
  • Λαχανόκηπος
  • Ελαιώνα
  • Αμπελώνα
  • Αρωματικά Φυτά
  • Ανθόκηπο
  • Θερμοκήπιο
  • Χώρο Δοκιμαστικών Φυτεύσεων
  • Μελίσσια
Μαθήματα

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  προετοιμάζει άριστα το μελλοντικό απόφοιτο ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με αξιώσεις στις υψηλές απαιτήσεις του επαγγέλματος που έχει επιλέξει.

Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

  • Γενική Εντομολογία
  • Εισαγωγή στη Μελισσοκομία
  • Βιολογία της Μέλισσας
  • Φυσικοί Πόροι και Περιβάλλον
  • Γεωργική Τεχνική Ι, ΙΙ
  • Γεωργική Οικονομία – Αγροτική Πολιτική
  • Τεχνική Επικοινωνίας – Επιχειρηματικότητα
  • Κοστολόγηση Αγροτικών Προϊόντων
  • Μάρκετινγκ Αγροτικών προϊόντων
  • Οργάνωση και Διοίκηση Γεωργικών Επιχειρήσεων
  • Μελισσοκομικός Εξοπλισμός – Εγκατάσταση του Μελισσοκομείου
  • Εχθροί και ασθένειες μελισσών Ι,ΙΙ
  • Μελισσοκομικοί Χειρισμοί Ι, ΙΙ, ΙΙΙ
  • Μελισσοκομικά Φυτά Ι, ΙΙ
  • Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας
  • Βασιλοτροφία – Παραγωγή βασιλικού πολτού I, II
  • Σηροτροφία Ι, ΙΙ
  • Προϊόντα κυψέλης

Νέα

Ο "δικός" μας Μανώλης Παπουτσάκης σε μια ξεχωριστή συνέντευξη (video)

Για τα ανέμελα παιδικά χρόνια στο χωριό Βουλγάρω Χανίων μίλησε σε σπουδαστές Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ο Μανώλης Παπουτσάκης. Ο δημοφιλής chef αφηγήθηκε ακόμα τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή Ρεθύμνου και την απόφασή του να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσει το μεταπτυχιακό πάνω ...

Περισσότερα

"Η τέχνη του μανιταριού" δια χειρός ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Μία νέα συνεργασία βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών. Η συνεργασία αυτή έχει ως αντικείμενο την ανάδειξη των προϊόντων μανιταριών του Μουσείου, μέσα από νέους τρόπους μαγειρέματος και νέες συνταγές που δημιουργεί η Σχολή...

Περισσότερα

Καλοκαίρι: tips για αποφυγή ιώσεων

Επιμέλεια: Θεοφανώ Αποστολοπούλου, Καθηγήτρια τομέα Υγείας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας Πώς μεταδίδονται οι ιοί; Οι ιώσεις του αναπνευστικού μεταδίδονται από το ένα άτομο στο άλλο κυρίως όταν ένας ασθενής βήχει, φτερνίζεται ή μιλά, διασπείροντας τους ιούς στον αέρα με τη μορφή σταγονιδίων που εισπνέονται. ...

Περισσότερα

Unity vs Unreal Engine

Η Unreal Engine είναι μία κορυφαία μηχανή κατασκευής παιχνιδιών που αναπτύχθηκε από την Epic Games το 1998. Η τελευταία έκδοση είναι η Unreal Engine 4 (στα σκαριά βρίσκεται η 5). Υπάρχει για αυτήν αρκετή βιβλιογραφία και είναι σχετικά εύκολη στη χρήση. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να ...

Περισσότερα

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 meets COLORES DEL MUNDO

Μία συγκλονιστική εμπειρία έζησαν οι σπουδάστριες του Σχεδίου Μόδας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360. Οι σπουδάστριές μας είχαν την ευκαιρία να επιμεληθούν το styling των μοντέλων στο διήμερο Μεξικάνικο Show “COLORES DEL MUNDO”, που έλαβε χώραν στο Whope. Ο ιδιαίτερα διαμορφωμένος χώρος στην καρδιά της ...

Περισσότερα

Στην κορυφή το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360!

Ο Εxecutive Chef Απόστολος Αλτάνης με την υπόλοιπη ομάδα τους ανέδειξε κι φέτος το εστιατόριο Ambrosia Restaurant ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική νεοαστική κουζίνα! Ο πολυβραβευμένος Executive Chef Δημήτρης Παμπόρης μαζί με τους συνεργάτες του, Sous Chef Γιάννη Πατέικα και ...

Περισσότερα

To IEK ΔΕΛΤΑ 360 για ακόμη μια χρονιά στο All Out Fitness Weekend!

Μετά από οκτώ χρόνια της επιτυχημένης αθλητικής εκδήλωσης All Out Fitness Weekend της North Academy of Fitness, φέτος για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε μια σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού στις 3, 4 και 5 Ιουλίου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην πανέμορφη τοποθεσία του ...

Περισσότερα

Σημαντική ανακοίνωση: Άλλαξε το πρόγραμμα εξετάσεων Πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ και ΣΕΚ

Αγαπητοί Υποψήφιοι,Εν όψει της έναρξης των εξετάσεων πιστοποίησης, μπορείτε να ενημερωθείτε ακολούθως για: 1. Το τροποποιημένο Πρόγραμμα της Α’ φάσης των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ. 2020, πατώντας εδώ 2. Τις διευθύνσεις των Εξεταστικών ...

Περισσότερα

Βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης που πέρασαν στην ιστορία

Επιμέλεια: Παναγιώτα Απέργη, σπουδάστρια Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Με τα περισσότερα να έχουν ιδρυθεί στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου, πολλά από τα πλέον χαρακτηρισμένα ιστορικά βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης έχουν πάψει να λειτουργούν, αφήνοντας μια γλυκόπικρη γεύση σε όσους είχαν...

Περισσότερα