Κάλεσε μας

Σπουδές Μελισσοκομίας

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Μελισσοκομίας

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Μελισσοκομίας

Ο τεχνικός μελισσοκομίας έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο επαγγελματία, αναγνωρισμένο στον χώρο και με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Μάθε για τα μελισσοκομικά φυτά και τη βιολογία τους, τη διατροφική συμπεριφορά των διατρεφόμενων ειδών και την ορθολογική αξιοποίηση της μελισσοκομικής χλωρίδας. Ο σπουδαστής εκπαιδεύεται δίπλα σε έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές και εξειδικεύεται σε σύγχρονες μεθόδους ώστε να εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο επαγγελματία.

Οφέλη

Οι λόγοι για να επιλέξεις σπουδές Μελισσοκομίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  και να γίνεις ένας επιτυχημένος τεχνικός μελισσοκόμος :

  1. Αποκτάς τη γνώση για να ιδρύσεις και διαχειριστείς μια μελισσοκομική εκμετάλλευση, να προσεγγίζεις με επιστημονικό τρόπο τα προβλήματα που εμφανίζονται κατά την παραγωγική διαδικασία και να διαχειρίζεσαι ορθολογικά την εκμετάλλευσή της, ώστε να παράγει ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα.
  2. Μαθαίνεις για τη βιολογία και τη συμπεριφορά της μέλισσας και τις σύγχρονες μεθόδους πολλαπλασιασμού των μελισσοσμηνών, καθώς και παραγωγής βασιλισσών αναπαραγωγής.
  3. Γνωρίζεις για τα μελισσοκομικά φυτά και τη βιολογία τους, τη διατροφική συμπεριφορά των διατρεφόμενων ειδών και την ορθολογική αξιοποίηση της μελισσοκομικής χλωρίδας.
  4. Μελετάς σε συνεργασία με έμπειρους τους τεχνολόγους τροφίμων και αναγνωρισμένους pastry chef του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  τη δημιουργία νέων προϊόντων με βάση το μέλι για άνοιγμα σε νέες προσοδοφόρες αγορές.
  5. Εκπαιδεύεσαι στις σύγχρονες μεθόδους τυποποίησης και σηματοποίησης προϊόντων μελιού.
  6. Παίρνεις εκτεταμένη υποστήριξη για τη δημιουργία και χρηματοδότηση της δικής σου μελισσοκομικής μονάδας, από εξειδικευμένους συμβούλους αγροτικής ανάπτυξης με σημαντική εμπειρία στην ελληνική αγορά.
  7. Με την απόκτηση του τίτλου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  θα έχεις παράλληλα εκπαιδευτεί σε ένα πλήθος από γνωστικά αντικείμενα τα οποία παρέχει το DELTA Startup Office, τα οποία θα σου επιτρέψουν να αναπτύξεις οποιαδήποτε μονάδα παραγωγής αγροτικών αγαθών ή/και να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση.
  8. Τα μαθήματα διδάσκονται από καταξιωμένους καθηγητές με πολυετή επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία που σου μαθαίνουν όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά του χώρου ώστε να εξελιχθείς σε έναν πετυχημένο επαγγελματία τεχνικό μελισσοκόμο.
  9. Παράλληλα με τις σπουδές σου, έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις τον Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN, που μεγιστοποιεί την αξία των γνώσεών σου και παρέχει τα εφόδια για να ανταποκριθείς σε διοικητικές θέσεις του κλάδου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  10. Μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, θα αποκτήσεις πολύτιμες διασυνδέσεις με κορυφαίες επιχειρήσεις του χώρου, για να πραγματοποιήσεις την πρακτική σου άσκηση και να διεκδικήσεις στην πορεία μία θέση μόνιμης απασχόλησης.
  11. Στο πλαίσιο των σπουδών σου θα συμμετέχεις σε πλήθος από εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων του κλάδου σου, με στόχο την απόκτηση εμπειριών σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
  12. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών & παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλή ποιότητα σπουδών.
Επαγγελματική Αποκατάσταση

Η διαρκής ανοδική τάση του κλάδου έχει δημιουργήσει την ανάγκη για περισσότερους εξειδικευμένους επαγγελματίες. Απόκτησε όλη την απαραίτητη γνώση ώστε να ιδρύσεις και να διαχειριστείς άριστα μια μελισσοκομική εκμετάλλευση, προσεγγίζοντας με επιστημονικό τρόπο τα προβλήματα που εμφανίζονται κατά την παραγωγική διαδικασία.

Εργαστήρια

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, με εξοπλισμό πέρα των τυπικών απαιτήσεων, που περιλαμβάνουν:

  • Ιδιόκτητο αγρόκτημα 5 στρεμμάτων στη Θεσσαλονίκη
  • Σύγχρονα Εργαστήρια Μηχανολογίας (για τα Γεωργικά Μηχανήματα)
  • Καρποφόρα Δέντρα
  • Λαχανόκηπος
  • Ελαιώνα
  • Αμπελώνα
  • Αρωματικά Φυτά
  • Ανθόκηπο
  • Θερμοκήπιο
  • Χώρο Δοκιμαστικών Φυτεύσεων
  • Μελίσσια
Μαθήματα

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰  προετοιμάζει άριστα το μελλοντικό απόφοιτο ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με αξιώσεις στις υψηλές απαιτήσεις του επαγγέλματος που έχει επιλέξει.

Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

  • Γενική Εντομολογία
  • Εισαγωγή στη Μελισσοκομία
  • Βιολογία της Μέλισσας
  • Φυσικοί Πόροι και Περιβάλλον
  • Γεωργική Τεχνική Ι, ΙΙ
  • Γεωργική Οικονομία – Αγροτική Πολιτική
  • Τεχνική Επικοινωνίας – Επιχειρηματικότητα
  • Κοστολόγηση Αγροτικών Προϊόντων
  • Μάρκετινγκ Αγροτικών προϊόντων
  • Οργάνωση και Διοίκηση Γεωργικών Επιχειρήσεων
  • Μελισσοκομικός Εξοπλισμός – Εγκατάσταση του Μελισσοκομείου
  • Εχθροί και ασθένειες μελισσών Ι,ΙΙ
  • Μελισσοκομικοί Χειρισμοί Ι, ΙΙ, ΙΙΙ
  • Μελισσοκομικά Φυτά Ι, ΙΙ
  • Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας
  • Βασιλοτροφία – Παραγωγή βασιλικού πολτού I, II
  • Σηροτροφία Ι, ΙΙ
  • Προϊόντα κυψέλης

Νέα

11/4: Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Πάρκινσον

Τι είναι η νόσος του Πάρκινσον; Η νόσος Parkinson είναι μια εξελισσόμενη ασθένεια, κατά την οποία η απώλεια νευρικών κυττάρων σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου οδηγεί σε προβλήματα στον έλεγχο της κίνησης και πλήττει την ικανότητα του ασθενή να ανταπεξέλθει σε βασικές λειτουργίες της ...

Περισσότερα

360 Webinar: "Γνώρισε τα Μουσεία της πόλης - Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Δευτέρα 12/4/21 15:00 Ο Εκπαιδευτικός όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ανοίγει τις πύλες  σημαντικών Μουσείων της Ελλάδας και σας ξεναγεί δωρεάν στα μονοπάτια του πολιτισμού και των τεχνών! Η Σχολή  ΜΜΕ & Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 φέρνει το κοινό κοντά στην πολιτιστική κουλτούρα διοργανώνοντας τη ...

Περισσότερα

360 Webinar: Το Έντερο: Ο δεύτερος εγκέφαλος του σώματος!

16/ 04 / 21 16:30 Στη συγκεκριμένη παρουσίαση θα γίνει λόγος για την αμφίδρομη αλληλεπίδραση του Εντερικού Νευρικού Συστήματος (ΕΝΣ) με το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ) με έμφαση στον ρόλο της ισορροπημένης εντερικής μικροχλωρίδας στη διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπου. Εισάγοντας έτσι την ...

Περισσότερα

360 Webinar: Γραφιστική & Wall Art

Ημέρα: Τετάρτη 14/4 Ώρα: 14.00 Εισηγητής: Μίλτος Τσαλικίδης Ιδιότητα: Γραφίστας / Wall Artist Ο σχεδιασμός εικόνων, μοτίβων, τυπογραφίας, γεωμετρικών ή αφηρημένων σχεδίων σε τοίχο ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια. Η διαφορά με το graffiti είναι ότι το Wall Art εφαρμόζεται συνήθως με την ...

Περισσότερα

360 Webinar: Αθλητική Ψυχολογία – Coaching emotions & feelings

Ημέρα: Τρίτη 13/4 Ώρα: 17.00 Εισηγήτρια: Κατερίνα Βαρελά Ιδιότητα: Αθλήτρια/ Προπονήτρια, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, Εκπαιδεύτρια ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ξάνθης Δεν είναι λίγες οι φορές που η απόδοση ενός αθλητή επηρεάζεται άμεσα από την ψυχολογία του και τις σκέψεις του. Αντίστοιχα το ίδιο δύσκολο είναι...

Περισσότερα

360 Webinar: Ανακάλυψη και Ανάπτυξη Φαρμάκων - Από τις τυχαίες ανακαλύψεις του χθες, στις κλινικές μελέτες του σήμερα

Ημέρα: Δευτέρα 12/4 Ώρα: 13.00 Εισηγητής: Πετρίδης Μιχαήλ Ιδιότητα: Αναπληρωτής Λέκτορας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας - Πρόγραμμα Φαρμακευτικής - Πανεπιστήμιο ΛευκωσίαςΣτόχος του σεμιναρίου είναι η κατανόηση της σύνθετης, πολυετούς και δαπανηρής διαδικασίας της Ανακάλυψης και Ανάπτυξης Φαρμάκων. Θα ...

Περισσότερα

360 Webinar: Υδροπονικές & θερμοκηπιακές καλλιέργειες

Θεματολογία Σεμιναρίου: Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν τα θετικά οφέλη των θερμοκηπιακών καλλιεργειών και το γιατί θεωρούνται αναγκαίες στην εποχή μας. Επίσης θα δούμε την εξέλιξη και την ανάδειξη της υδροπονικής καλλιέργειας ως βασικού τρόπου παραγωγής του μέλλοντος. Βιογραφικό Εισηγητή:  O ...

Περισσότερα

360 Webinar: Cucina Rustica e Moderna d' Italia

Παρασκευή 9 Απριλίου 14:00 Στο σεμινάριο θα δούμε κλασικές ιταλικές συνταγές που βασίζονται στην κουλτούρα της cucina povera με μία σύγχρονη ματιά. Με τη συμβολή της εταιρίας - στρατηγικού μας συνεργάτη  "ΠΙΝΔΟΣ" Βιογραφικό Εισηγητή: Ο Αθανάσιος Κάλφας σπούδασε μαγειρική στην Τ.Ε.Σ.Τ.Ε. ...

Περισσότερα

360 Webinar: Χημικά Peeling by Juliette Armand

Τίτλος: Ameson Mesopeel (χημικά peeling)Ημερομηνία: Παρασκευή 09 Απριλίου 2021Ώρα: 16:00 Θέμα: To Ameson Mesopeel πρόκειται για ένα webinar που αφορά ένα επαγγελματικό σύστημα χημικής απολέπισης που βασίζεται σε οργανικά οξέα με στοχευμένη δράση την ανανέωση, την λάμψη, την φωτεινότητα ...

Περισσότερα