Κάλεσε μας

Σπουδές Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας

Επίσημος Τίτλος:

Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας

Επίσημος Τίτλος:

Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας

Ακολουθείτε μία καριέρα με τεράστια αναμενόμενη ζήτηση μέσα στα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, με την εγχώρια παραγωγή να στρέφεται δυναμικά και στον τομέα των εξαγωγών.

Σπουδάζετε ένα αντικείμενο το οποίο ακολουθεί συνεχώς θέματα αιχμής σε τεχνολογία και καινοτομία, τα δύο στοιχεία δηλαδή για τα οποία το 72,5% των αγροτών στην Ελλάδα θεωρεί ότι υπάρχει ελλιπής ενημέρωση και κατάρτιση.

Υπάρχει σημαντική έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού στο χώρο πάνω σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα με μεγάλη ζήτηση.

Οφέλη

Λόγοι για να επιλέξεις να γίνεις Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας:

  • Σε 10 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, το ποσοστό των απασχολουμένων στον πρωτογενή τομέα υπερβαίνει αισθητά εκείνο των απασχολουμένων στο σύνολο της οικονομίας. Σε κάποιες, μάλιστα, περιφέρειες (Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Στερεά Ελλάδα) το ποσοστό είναι σχεδόν διπλάσιο εκείνου που αφορά το σύνολο της οικονομίας και αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα, ότι αυτές οι περιφέρειες παρουσιάζουν υψηλή ειδίκευση στους αγροτικούς κλάδους της οικονομίας.

 (πηγή: http://www.ypaithros.gr/prwtogenhs-tomeas-perifereies-elladas)

  • Ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα είναι σε τροχιά ανόδου. Το ευνοϊκό μεσογειακό κλίμα της χώρας συντελεί στη δημιουργία ποιοτικών προϊόντων με διεθνή εμπορεύσιμη αξία
  • Το 82.2% της γεωγραφικής έκτασης της Ελλάδας είναι αγροτικές περιοχές όπου κατοικεί το 44,1% του πληθυσμού
  • Μόνο το 12,6 % των διαχειριστών αγροτικών εκμεταλλεύσεων είναι κάτω των 35 ετών και μόνο το 3,5% από αυτούς έχουν αγροτική κατάρτιση!
  • Η Ελλάδα ακολουθεί τη λεγόμενη ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) η οποία αποτελεί την ενοποιημένη Αγροτική Πολιτική των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλύπτει το 50% του προϋπολογισμού της ΕΕ. Αυτή  τη στιγμή υλοποιούνται 118 κοινοτικά προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης στα οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, τα οποία ενισχύουν τους  γεωργούς και την ανάπτυξη της δυναμικής της υπαίθρου
  • Υπάρχει σημαντική έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού στον αγροτικό τομέα πάνω σε γνωστικά αντικείμενα με μεγάλη ζήτηση
Επαγγελματική Αποκατάσταση

Ο Απόφοιτος του Προγράμματος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας, μπορεί να εργαστεί:

  • σε αγροτικούς συνεταιρισμούς
  • σε επιχειρήσεις προώθησης αγροδιατροφικών προϊόντων
  • σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις
  • σε επιχειρήσεις γεωργικών μηχανημάτων
  • σε τομείς του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  
  • σε αγροτουριστικές επιχειρήσεις
  • σε ερευνητικούς φορείς
  • σε Τράπεζες
  • στον ΕΦΕΤ
  • σε εργαστήρια ελέγχου τροφίμων και υδάτων
  • σε εταιρίες συμβούλων, επενδύσεων και κοινοτικών επιδοτήσεων
Εργαστήρια

Τα σεμινάρια του προγράμματος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰, περιλαμβάνουν:

  • Ιδιόκτητο αγρόκτημα 5 στρεμμάτων, υψηλών προδιαγραφών στην περιοχή Mediterranean Cosmos (πρόσβαση με αστικό λεωφορείο)
  • Θερμοκήπιο 200 m2
  • Αμπελώνας (200 φυτά αμπέλου πολλών οινοποιήσιμων και επιτραπέζιων ποικιλιών όπως ροζακί, σουλτανίνα, αθήρι, σαρντονέ, μαλαγουζιά, αγιωργίτικο, μαυροδάφνη, σιράχ, ροδίτης, λημνιό)
  • Οπωροφόρα δέντρα - ελιές πολλών ποικιλιών (Χαλκιδικής, Μεγάρων, Picuale, Αμφίσσης κ.α), κερασιές (Εδέσσης, Napoleon), δαμασκηνιές (Stanley, Black diamond), βυσιννιές και ροδακινιές
  • Υπερσύγχρονο εργαστήριο μηχανολογίας για το μάθημα των γεωργικών μηχανημάτων
  • Μελισσοκομείο (διαχείριση μελισσοσμηνών, παραγωγή βασιλισσών, αντιμετώπιση ασθενειών)
  • Αρωματικά Φυτά
  • Συγκαλλιέργεια σιτηρών - ψυχανθών
  • Χώρος Δοκιμαστικών Φυτεύσεων
Μαθήματα

Το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ προετοιμάζει άριστα το μελλοντικό επαγγελματία ώστε να ανταποκριθεί με αξιώσεις στις υψηλές απαιτήσεις του επαγγέλματος που έχει επιλέξει.

Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα. Τα μαθήματα που διδάσκονται στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ είναι:

  • Μικροοικονομική 
  • Γενική και Ειδική 
  • Φυτική Παραγωγή I
  • Εδαφολογία - Λιπασματολογία 
  • Οικονομικά Μαθηματικά 
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα 
  • Φυτική Παραγωγή II 
  • Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων
  • Γεωργική Οικονομική Στατιστική 
  • Αγροτική Κοινωνιολογία 
  • Εντομολογία 
  • Φυτοπαθολογία 
  • Γεωργική Πολιτική 
  • Γεωργική Λογιστική 
  • Γεωργική Οικονομική 
  • Αειφορική Διαχείριση Φυσικών Πόρων 
  • Ποσοτικές Μέθοδοι

Νέα

Αναπηρίες: Σεβασμός, δίκαια και δικαιώματα

Κείμενο: Παναγιώτα Απέργη, σπουδάστρια Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Οι άνθρωποι με αναπηρίες δεν είναι ασθενείς. Δεν είναι κάτι το «εξώκοσμο». Είναι παιδιά, νέοι, ενήλικες με δικαιώματα στην αγάπη, στη φιλία, στην εκπαίδευση, στην ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία, στην απασχόληση, στη ζωή. Παρόλα ...

Περισσότερα

Webinar: Μασάζ Προσώπου με τεχνικές Gua Sha

Η κυρία Ελένη Πουλοπούλου είναι δημιουργός της εταιρείας Soma Botanical με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία δημιουργεί προϊόντα περιποίησης δέρματος εμπνευσμένα απο τη βοτανική αισθητική, την αρωματοθεραπεία με 100% φυτικές φόρμουλες. Το όνομα της εταιρείας είναι εμπνευσμένο από την ελληνική ...

Περισσότερα

Ο HIV «μεταδίδεται» με την άγνοια

Επιμέλεια: Νίκος Γκάγιας, απόφοιτος Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Τι είναι τα Checkpoint; Τα Checkpoint είναι κέντρα πρόληψης, στα οποία ο καθένας μπορεί να εξεταστεί δωρεάν, ανώνυμα και να ενημερωθεί σχετικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Από το 2015 έχουν ενταχθεί στις Βέλτιστες ...

Περισσότερα

Webinar: Product Photography

Ο Γιάννης Κοτσίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981.Από την ηλικία των 13 ετών άρχισε να ασχολείται ερασιτεχνικά με τo πάθος του, τη φωτογραφία και από τα 16 του ξεκίνησε τις επαγγελματικές πλέον ενασχολήσεις, δυναμικά έως και σήμερα κινούμενος ως freelancer. Στην 22χρονη αυτή πορεία, κινείται στον...

Περισσότερα

Webinar: Σύγχρονες Τεχνικές Γαστρονομίας-Εφαρμογή στην ελληνική κουζίνα

Δημήτρης Παμπόρης / Executive Chef, Ekies All Senses Resort Ένας chef που όλοι σέβονται, τόσο για τα μαγειρικά του προσόντα όσο και για τον εξαίρετο χαρακτήρα του. Είναι βραβευμένος πολλάκις με το βραβείο γαστρονομίας "Χρυσός Σκούφος" από το Αθηνόραμα και με βραβεία FNL και ήταν ο πρώτος Έλληνας ...

Περισσότερα

Webinar: "Μικρούληδες Μηχανικοί - το STEM και η προσέγγισή του μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι"

Στο σεμινάριο με τίτλο "Μικρούληδες Μηχανικοί: Το STEM και η προσέγγισή του μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι” η Δρ Μπαγιάτη θα εξηγήσει πώς ορίζεται ο χώρος του STEM, ποια είναι η σημαντικότητα και η αυξανόμενη αναγκαιότητά του στην σημερινή κοινωνία, και ποιες προσεγγίσεις ακολουθούνται την ...

Περισσότερα

Webinar: John Deere κινητήρες νέας γενιάς από την Agrotech S.A.

Υποδεχόμαστε τον κολοσσό John Deere για ένα online σεμινάριο με θέμα: Κινητήρες Νέας Γενιάς από την Agrotech S.A  Αυτή την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, 16:00 μμ Παρουσίαση της εταιρείας Agrotech S.A – John Deere  Εισηγητής: Νεοφώτιστος Γεώργιος , Marketing ManagerΚινητήρες Νέας Γενιάς  ...

Περισσότερα

Webinar: Food Virals & το φαγητό μετά το instagram

Food memes, virals, Facebook και Instagram.. Ποια είναι η θέση του σύγχρονου εστιατορίου σε έναν κόσμο που τα social media κυριαρχούν; Πώς μπορεί να αναδειχθεί νικητής σε ένα πεδίο με χορηγούμενες διαφημίσεις, food memes, γαστρονομικά βραβεία και influencers με αγορασμένους followers; Στο πρώτο ...

Περισσότερα

Webinar: The future of e-tourism

Αυτή την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, στις 15:00 μμ θα πραγματοποιηθεί το webinar Τουρισμού, με θέμα «The future of e – Tourism» και εισηγητή τον κύριο Λάζαρο Ψιλούτσικο, Hotel & e – Business Strategist. Ένα online σεμινάριο αποκλειστικά για σπουδαστές #iekdelta360 

Περισσότερα