Τα χαρακτηριστικά του Προπονητή Αθλημάτων που ξεχωρίζει!

Τα χαρακτηριστικά του Προπονητή Αθλημάτων που ξεχωρίζει!

Επαγγελματίες στο χώρο του αθλητισμού υπάρχουν πολλοί! Καθηγητές φυσικής αγωγής, προπονητές αθλημάτων, personal trainers, group instructors. Τους συναντάμε παντού: σε γυμναστήρια, γήπεδα, αθλητικούς συλλόγους, σωματεία και πισίνες. Τους εμπιστευόμαστε την υγεία μας, την ευεξία μας και τη σωματική μας ακεραιότητα  Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν έναν επαγγελματία του χώρου να ξεχωρίσει;

Aρχικά, o προπονητής αθλημάτων θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιημένη και βαθιά γνώση της βιομηχανίας του αθλητισμού. Να κατέχει ένα ισχυρό θεωρητικό υπόβαθρο με ταυτόχρονη πρακτική κατάρτιση γύρω από το επάγγελμα του. Παράλληλα να εκπαιδεύεται συνεχώς, ακολουθώντας όλες τις νέες τάσεις του χώρου.

Πέρα από το επιστημονικό του υπόβαθρο ωστόσο, ένα ολοκληρωμένο επαγγελματικό προφίλ περιλαμβάνει και τις παρακάτω επιπλέον ατομικές δεξιότητες:

Πάθος! Ο προπονητής αθλημάτων αγαπάει τον αθλητισμό και τον έχει υιοθετήσει ως τρόπο ζωής. Γυμνάζεται ο ίδιος, προσέχει τη διατροφή του και όλες οι εκφάνσεις της ζωής του χαρακτηρίζονται από ευεξία.

Ψυχική δύναμη! Ο προπονητής αθλημάτων εκτός των άλλων προσφέρει στους ασκούμενους ψυχολογική υποστήριξη. Πρώτα ο ίδιος χαρακτηρίζεται από μαχητικότητα και αντοχή, στοιχεία που είναι σημαντικό να τους μεταδώσει για να πετύχουν τους στόχους τους. Επιπλέον, μπορεί να διατηρεί την ψυχραιμία του όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Ηγετικές ικανότητες! Για να οδηγήσει τους ασκούμενους στο στόχο πρέπει να εμφανίζεται ως ένας ισχυρός ηγέτης με αποφασιστικότητα και επιμονή. Ως ένας άνθρωπος που θα κερδίσει την αφοσίωση των ασκούμενων και θα εντείνει την προσήλωση τους προς το στόχο.

Επικοινωνιακές ικανότητες! Είναι πολύ σημαντικό οι πληροφορίες που μεταδίδει ο προπονητής να γίνονται κατανοητές για να αποφευχθεί κάποιος τραυματισμός. Να εξηγεί επιστημονικά αλλά με απλά λόγια τη φιλοσοφία των ασκήσεων  και παράλληλα να μεταδίδει με σαφήνεια και ακρίβεια τις τεχνικές λεπτομέρειες της διεξαγωγής των ασκήσεων.

Αντίληψη! Όλα τα προγράμματα δεν ταιριάζουν σε όλους. Ο προπονητής αθλημάτων αφουγκράζεται τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε ασκούμενου και προσαρμόζει το ασκησιολόγιο που προτείνει. Προσφέρει έτσι εξατομικευμένες υπηρεσίες που θα φέρουν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Τέλος, ο καλός προπονητής αθλημάτων θα πρέπει να δίνει το παράδειγμα! Με την εμφάνιση, τη συμπεριφορά, την φυσική ευγένεια και το χαμόγελο του να γίνει εκείνος στον οποίο θέλουν να μοιάσουν οι ασκούμενοι!

Εάν σε όλα τα παραπάνω βλέπεις τον εαυτό σου, εάν αγαπάς τον αθλητισμό και σε ενδιαφέρει η προοπτική να μεταδώσεις την αγάπη σου και σε άλλους, σπούδασε Προπονητής Αθλημάτων στον κορυφαίο Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ 360.

Το πρόγραμμα σπουδών είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εγχώριας και διεθνούς αγοράς εργασίας. Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις το άθλημα εξειδίκευσης που προτιμάς και να εκπαιδευτείς σε πρακτικό επίπεδο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΔΕΛΤΑ 360, αλλά και στις εγκαταστάσεις των συνεργαζόμενων δομών. Προσφέρεται αναγνωρισμένο Κρατικό Δίπλωμα του Υπουργείου Παιδείας, ενώ δίνεται η δυνατότητα συνέχισης των σπουδών στο πρωτοποριακό Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης Sports Science & Fitness που προσφέρεται αποκλειστικά από τη ΔΕΛΤΑ 360.

*Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 δέχεται εγγραφές για τα Νέα Τμήματα Οκτωβρίου. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για να ενημερωθείτε και να κάνετε την κράτηση της θέσης σας.