«Το σινεμά σε περιμένει»

Πέντε Θερινοί κινηματογράφοι που αξίζει να επισκεφτείς στη Θεσσαλονίκη!

«Το σινεμά σε περιμένει»

Επιμέλεια: Χριστίνα Βρούβα, σπουδάστρια Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 

Με το σλόγκαν «Το σινεμά σε περιμένει», έκαναν πρεμιέρα, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου οι περισσότεροι θερινοί κινηματογράφοι στην Ελλάδα. Μετά από περίπου δύο μήνες παύσης λειτουργίας λόγω της κρίσης του κορονοϊού, το σινεμά επιστρέφει με τις αυλές των θερινών κινηματογράφων να γεμίζουν ξανά με χαρές, γέλια, συγκινήσεις και ό,τι συγκαταλέγει η έβδομη τέχνη.

Η Θεσσαλονίκη από παλιά φημίζονταν για τους πολλούς θερινούς κινηματογράφους, οι οποίοι κάθε καλοκαίρι φιλοξενούσαν χιλιάδες θεατές, παρακολουθώντας τις αγαπημένες τους ταινίες. Κάποιοι από αυτούς είναι εν ενεργεία μέχρι και σήμερα, έτοιμοι να μας προσφέρουν εντυπωσιακά οπτικοακουστικά θεάματα. Άλλωστε δεν υπάρχει καλύτερη πρόταση για το τριήμερο που έρχεται και ιδίως μετά από τη δύσκολη περίοδο που περάσαμε. 

• Σινέ Άλεξ

screenshot-2020-06-10-at-115848-am-QSyjW.png

Το Σινέ Άλεξ είναι ο παλιότερος θερινός κινηματογράφος στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Θα το συναντήσει κανείς στη διασταύρωση Ιασονίδου με Ολύμπου, με τον εξωτερικό του χώρο να θυμίζει παλιές κινηματογραφικές εποχές. Η χωρητικότητα του ανέρχεται στις 250-300 θέσεις και διαθέτει κλασσικές καρέκλες σκηνοθέτη και διθέσια τραπεζάκια. 

Ο χώρος του έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Νεότερου Πολιτισμού και είναι η καλύτερη πρόταση για τους νοσταλγούς της παλιάς Θεσσαλονίκης.

  • Ελληνίς
screenshot-2020-06-10-at-115958-am.png

Από τα δημοφιλέστερα θερινά σινεμά, το Ελληνίς βρίσκεται στην καρδιάς της πόλης, διπλά από το συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, στη Λεωφόρο Στρατού. Είναι ένας από τους πιο αγαπητούς κινηματογράφους καθώς εδώ και δεκαετίες προσφέρει πληθώρα ταινιών στους σινεφίλ της πόλης και όχι μόνο.

  • Απόλλων
screenshot-2020-06-10-at-120040-pm.png

Ένα κρυμμένο διαμάντι μέσα στις παλιές γειτονιές της Θεσσαλονίκης είναι ο θερινός κινηματογράφος Απόλλων. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην οδό Σαρανταπόρου 4 λίγο πιο πάνω από την παραλία, σε έναν καταπράσινο κήπο ο οποίος προδιαθέτει με τον καλύτερο τρόπο τον θεατή. Η ζεστή ατμόσφαιρα του σινεμά είναι ό, τι καλύτερο για να παρακολουθήσει κανείς την αγαπημένη του ταινία.

  • Σινέ Ναταλί
screenshot-2020-06-10-at-120133-pm.png

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτόν τον ιστορικό κινηματογράφο. Η τοποθεσία του είναι μπροστά από τη Νέα παραλία επί της Λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου. Ανήκει και αυτό στα Μνημεία Νεότερου Πολιτισμού. 

Εδώ και περίπου 50 χρόνια οι Θεσσαλονικείς έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταινίες, στο ίσως ομορφότερο θερινό σινεμά της πόλης, το οποίο κουβαλάει ανεξίτηλες στιγμές της πόλης.

  • Σινέ Αύρα
screenshot-2020-06-10-at-120232-pm.png

Ο Δημοτικός θερινός κινηματογράφος Αύρα βρίσκεται στην πλαζ Αρετσούς και λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια. Η τοποθεσία του είναι τόσο ξεχωριστή καθώς βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, προσφέροντας μία διαφορετική εμπειρία στους θεατές. 

Οι ταινίες που προβάλλει καλύπτουν όλα τα είδη, με νέες και παλιότερες κυκλοφορίες. Μια ωραία πρόταση για όσους θα βρεθούν προς τα ανατολικά της πόλης.