white_logo close
white_logo close
360o

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

big_circle
Webinar: Κορωνέικη ποικιλία και Δημιουργικές Τεχνικές Food Pairing

Share it

Webinar: Κορωνέικη ποικιλία και Δημιουργικές Τεχνικές Food Pairing

Ένα εξαιρετικό online σεμινάριο για τους σπουδαστές του Τομέα Γαστρονομίας #iekdelta360 και ενδιαφερόμενους για το χώρο της γαστρονομίας με την υπογραφή του Εκπαιδευτικού μας Ομίλου και του πρωτοπόρου Στρατηγικού Συνεργάτη μας Sparta Gourmet

«ΤΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΕΙΚΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ FOOD PAIRING”

Σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον webinar θα γίνει μια εισαγωγή στη γευσιγνωσία παρθένου ελαιολάδου, στα θετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της Κορωνέικης ποικιλίας (που αποτελεί το 65% της συνολικής ελληνικής παραγωγής) και θα παρουσιαστούν οι κατηγορίες του Extra Virgin Olive Oil (EVOO) & Food Pairing. 

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν δημιουργικές συνταγές που τα βασικά τους συστατικά αναδεικνύονται γευστικά από το «ταίριασμα» τους με τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της Sparta Gourmet, στρατηγικού συνεργάτη ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ως χαρακτηριστικό δείγμα Κορωνέικης ποικιλίας.

Δηλώστε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα.

Εισηγητές:

- O Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, γνωστός και ως Γαστροναύτης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι πιστοποιημένος γευσιγνώστης ελαιολάδου και ενεργό μέλος του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου. Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρείες παραγωγής και τυποποίησης εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ανά την Ελλάδα (Μεσσηνία, Αλεξανδρούπολη, Κρήτη κλπ).

Τα τελευταία δυο χρόνια ασχολείται εμπεριστατωμένα με το ΕVOO & food pairing, πραγματοποιώντας με το συνεργάτη του Κωνσταντίνο Τσορώνη, αρκετά σεμινάρια γευσιγνωσίας και «γευστικών παντρεμάτων» ελαιολάδου. (Πανελλήνιο Φεστιβάλ ελαιόλαδου και επιτραπέζιας ελιάς, Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής, Διημερίδα Εορτασμού Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς κι Ελαιολάδου, Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, Αναδειξη της ποικιλιας της Μακρης στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, Masterclass ελαιολάδου στο Umami Festival στο Ηράκλειο Κρήτης, επίσημη συμμετοχή` στο Tinos Food Paths κλπ

Ο Χάρης Αξιώτης ανήκει στον Όμιλο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 από το 2019 και είναι υπεύθυνος του τομέα γαστρονομίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 της Πάτρας, με 19 χρόνια εμπειρίας

στο χώρο της εστίασης και πλέον συνεργάτης της εταιρείας Sparta gourmet (εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο), δημιουργώντας γευστικούς συνδυασμούς για την καλύτερη

ανάδειξη του ελαιολάδου και την χρήση του στα τρόφιμα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Line 2 Copy 4 circle2
circle2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επιλογές Cookies