"Γευσιγνωσία παρθένου ελαιόλαδου & τεχνικές Food Pairing" στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας

"Γευσιγνωσία παρθένου ελαιόλαδου & τεχνικές Food Pairing" στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας
PHOTO GALLERY

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εξειδικευμένο σεμινάριο με θέμα “Γευσιγνωσία παρθένου ελαιόλαδου & τεχνικές Food Pairing”, που διοργάνωσε η Oliverse σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360° στις εγκαταστάσεις του  στην Πάτρα.

Το σεμινάριο που απευθυνόταν στους σπουδαστές του του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)», ολοκληρώθηκε με υψηλή συμμετοχή, αφού περισσότεροι από 70 σπουδαστές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των συνιδρυτών της Oliverse.

Ο Κωνσταντίνος Τσορώνης, Σύμβουλος Παραγωγής & Ποιότητας Ελαιόλαδου μίλησε για τις κατηγορίες των ελαιόλαδων και την χρησιμότητα της οργανοληπτικής αξιολόγησης καθώς και μύησε τους σπουδαστές στις ξεχωριστές ποικιλίες ελαιολάδου της Δυτικής Ελλάδας και των νησιών του Ιονίου.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, Γαστρονομικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων, αναφέρθηκε στη «Γαστρονομία του Ελαιολάδου» και στις τεχνικές του food pairing. Σε αυτό το κομμάτι του σεμιναρίου, δοκιμάστηκαν 3 διαφορετικές σούπες λαχανικών, με τη συνοδεία διακριτών ποικιλιών ελαιολάδου, και οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν βιωματικά τις διαφορές στα έξι «γευστικά παντρέματα».

Πολύτιμη υπήρξε η συνδρομή του chef Αξιώτη Χάρη, καθηγητή μαγειρικής τέχνης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°, ο οποίος σε συνεργασία με τους εισηγητές του σεμιναρίου, και με τη βοήθεια των σπουδαστών του, προετοίμασε τις απαιτούμενες μαγειρικές δημιουργίες για το κεφάλαιο του food pairing.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του ελαιοτριβείου του Μαγιώνου (Αφοί Ράπτη) που βρίσκεται στα Καμίνια Αχαΐας.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, και με δεδομένη την ενθουσιώδη αποδοχή από τους συμμετέχοντες, διαφάνηκε η ανάγκη επανάληψης του, λόγω της εξειδικευμένης γνώσης που παρέχει σε σπουδαστές μαγειρικής.