Η γιορτή της Μητέρας!

Η γιορτή της Μητέρας!

Επιμέλεια: Σπουδάστριες της Ειδικότητας Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων & Υπεύθυνη Τομέα Παιδαγωγικών & Κοινωνικών Υπηρεσιών ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας, Παρασκευή Αθανασοπούλου

Μάνα, μανούλα, μητέρα, μαμά... Μία λέξη, χιλιάδες συναισθήματα. Μια μαμά μπορεί να κάνει τα πάντα. Έχει δυνάμεις σούπερ- ήρωα. Έχει αντοχές γίγαντα, ομορφιά νεράιδας και αγκαλιά που είναι πάντα ζεστή.

Μια μαμά είναι πάντα δίπλα σου, όταν τη χρειάζεσαι. Σε συμβουλεύει, σε φροντίζει, σε προστατεύει, σε ενθαρρύνει, σε κατανοεί, σε εμπιστεύεται, σε υποστηρίζει, σε μαθαίνει, σε αγαπά. Για μια μαμά ο χρόνος δεν έχει δευτερόλεπτα κι αριθμούς, έχει μόνο ετοιμότητα. Μια μαμά ξέρει τι σκέφτεσαι, πριν το ζητήσεις. Ξέρει πώς αισθάνεσαι, πριν της μιλήσεις. Ξέρει πως να αγγίξει την ψυχή σου μ' ένα βλέμμα, μια αγκαλιά, ένα χάδι, μια γλυκιά κουβέντα. Ξέρει πότε πρέπει να σου φτιάξει το αγαπημένο σου φαγητό, πότε πρέπει να φορέσεις ζακέτα, πότε να σου πει ότι ομόρφυνες, τις στιγμές που το έχεις ανάγκη, πότε να σου φέρει τον καφέ πριν ξυπνήσεις...κι άλλα τόσα πότε που μια ζωή ολόκληρη δεν θα μας έφτανε για να τα μετρήσουμε.

Η μαμά είναι πηγή της δύναμής μας, πρότυπο της έμπνευσής μας, σύμμαχος στη ζωή μας.

Λατρεύουμε τον τρόπο που αγαπά, που εκφράζεται, που χαμογελά, που θυμώνει αλλά ξεχνά γρήγορα, που έχει μία λύση για όλα, που μαγειρεύει τα πιο νόστιμα φαγητά...

Την ευχαριστούμε που ήταν το πρώτο μας χάδι. Την ευχαριστούμε για όλα όσα έχουμε καταφέρει, της χρωστάμε πολλά. Την ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές και τις ωραίες αναμνήσεις.

Μαμάδες όλου του κόσμου, σας ευχαριστούμε που υπάρχετε, που φωτίζετε τη ζωή μας με τα χαμόγελά σας και που μας δίνετε φτερά να πετάξουμε.

Σας είμαστε ευγνώμονες!

Με ανυπέρβλητη αγάπη,

Τα παιδιά σας